Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ozdravit zuby doma?

Od: nelis® odpovědí: 11 změna:
Jak ozdravit zuby doma?Čím a jak lze uzdravit kazy na zubech? A jak na to ,aby se horní sklovina co nejvíce obnovovala? Existují nějaké léky na podporu obnovení skloviny atd.? Děkuji.
Ještě se chci zeptat . Jestli je hodně špatný nápad dávat bělící pásky na zuby(i s peroxidem i bez) na docela zkažené zuby bez porady se stomatologem...Já myslím ,že tím může i o zuby přijít... Je to možné?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x
Uzdravit kazy na zubech...doma?
Až na to přijdete, bude z Vás do roka a do dne multimilionář..

A zubaři nebudou mít co žrát:).

pb®
hodnocení

4x

Kazy lze jedině odvrtat a zaplombovat, nic jiného bohužel doposud vynalezeno nebylo. K remineralizaci skloviny se používají speciání gely a pasty, třeba Elmex geleé nebo GC MI Paste Plus.

Pouze počáteční kazy, kdy jde v podstatě jen o místečko s demineralizací skloviny, ale nejde ještě o zrtátu skloviny, lze někdy opravit pomocí remineralizace. Pokud je sklovina již poškozená nebo kaz zasahuje až do zuboviny, nic než vrtačka nepomůže. I léčba kazu ozonem není pro rozsáhlejší kazy a je to spíš tahání peněz z kapsy a oddalování vrtačky.

Bělení samo o sobě zuby poškozuje, protože nejdřív se sklovina naleptá kyselinou forforečnou a poté vybělí peroxidem vodíku, proto po profesionálním bělení mají lid citliv zuby, než se minerály ve sklovině zase obnoví.

smode*
Já byl na ozonu celkem 3x, za 14 dní to bude 10 let a ani na poslední prohlídce lékařka nezaznamenala problém. Novým technologiím bych se nebránil. Třeba na laseru jsem byl také a je to rozhodně příjemnější než jakákoliv vrtačka.
pb®
Já byla na ozonu 2x a stejně nastoupila vrtačka, kaz se neléčil, jen prohluboval.

smode*
hodnocení

3x
Dobrý den. Nijak. Nejprve zajděte k zubnímu lékaři. Až budete mít ošetřené zuby od něj, začněte po dohodě s ním používat Elmex gel. Říká se mu mj. "lék" na počínající kazy, avšak spíše bych jej hodnotil jako přípravek pro lepší ochranu zubů. Bělící prostředky jsou většinou pro zuby nevhodné - bez porady s lékařem bych je rozhodně nepoužíval.

liska5
hodnocení

3x

Jakmile se začnete zdravě stravovat a pravidelně si čistit zuby, nebudou vám přibývat kazy. Tam, kde ale byla díra, tam se to samo nezacelí. To musí zalepit zubař plombou.. Omezte sladkosti, slazené nápoje, bílou mouku, uberte mléčných výrobků a laciných uzenin, ...Jezte hodně zeleniny, saláty s panenskými oleji- olivový, sezamový,lněný,...Denně hrst ořechů n. mandlí. Cereálie, luštěniny, ovoce. Peroxid dlouhodobě ne, jen když je v puse nějaký zánět. A změňte si občas kartáčky

hodnocení

3x

Zuby ozdravit po domácku nelze a Pb má pravdu. Jakmile už tam kaz je, tak žádný "ozon" nepomůže, pouze vrtačka. Ten "ozon" je hlavně pro děti a jedná se preventivní ošetření a to i ty děti tam musí přijít se zdravými zuby, jinak to je k ničemu. Takže je to taková šaškárna a kulišárna, jak vytahat z lidí peníze.;)

Ozon pomůže v případě, dokud jsou zuby zdravé. :-D Smode si nechal zuby ošetřit asi v době, kdy je měl úplně zdravé a i kdyby to neudělal, tak by je měl dnes ve stejném stavu. Je vidět, že se o své zuby stará a tím to je a ne nějakým "ozonem". To je to samé, jako s tím léčením bolesti laserem. Není to ani hrazeno zdravotní pojišťovnou, protože asi dobře vědí, že to je "na kočku". Takže za mne zuby si čistit a starat se o ně. Pokud máte kazy, tak k zubaři. Určitě nebělit nemocné zuby pomocí bělicích pásek ani žádný jiný přípravek na základě peroxidu. Vím o čem mluvím, sama to doma mám i s tím přístrojem, co se nasadí na zuby. Funguje to, ale pouze na silné zuby a zdravé dásně. A nepoužívat často, protože to oslabuje zubní sklovinu. Tak maxi 2x do roka.

smode*
Nikoliv. K diagnóze slouží precizní přístroj Diagnodent a ten bezpečně rozezná rané fáze kazu jinými metodami nezjistitelné. Zde pak ozon pomáhá. Po zákroku diagnodent jednoznačně rozezná zda byl zákrok úspěšný. Vše je o lékaři. Ale máte-li na mysli léčení z poloviny černého na všechny strany rozpadajícího se zubu tak to ano - tam tedy ozon rozhodně nepomůže :)

hodnocení

2x
Pěkný den,kazy musí ošetřit zubař, většinou dávají umrtvení, takže to ani nebolí

jaj*
hodnocení

0x
I já jsem zvládla jsem jít k zubaři, v puse mám takovou encyklopedii a vše se zvládlo v klidu u mě. Podle mě nejhorší co mi dělal bylo, že mi odvrtával povrch zubu, to se mi třepala celá hlava, ale bolest byla minimální, vždy jsem se ozvala když něco, a on to buďto za pár sekund dodělal, nebo dál umrtvil. A další nejhorší věc byla placení. Takže bych zašla k zubaři, nakoupila bych si nějaký lepší věci na péči o zuby- já mám kartáček curaprox s pastou, mezizubni z dm, ústní vodu kterou nosím i ven a po jídle vyplachuji, pak mám elmex gele, a apacare repair. Za cenu 4 plomb jsem si to koupila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]