Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chytnul jsem nějaký moribundus a mám svědivou vyrážku po nohách a rukách. Snažím se nedrbat a nezhoršovat to, ale občas je to fakt mučivé. Máte na to nějaký babský recept? Jsem na 5.6. objednán k doktorovi a do té doby musím nějak vydržet, a usínat a to je fakt problém, přes den to nějak vydžím, ale v posteli když chci spát je to fakt problém
Přišel jsem na metodu horká-ledová sprcha, a pak nejsvědivější místa namazat thajskou tygří mastí s mentolem. Sice to pálí, ale nesvědí a dá se s tím usnout, když už fakt padám na hubu. Ale někdy musím dát třeba dvě tři kola, než to přestane svědit a když usnu tak mě to i vzbudí, je to opravdu strašně nepříjemné. Čím víc se drbu, tím víc to svědí ... Začíná mi z toho hrabat.
Co s tím?
Nezkoušel, nic z toho doma nemám, nikdy jsem podobnou vyrážku neměl. Je něco z toho k dostání v lékárně bez předpisu? Co nejúčinnějšího můžu koupit?
Ještě mi trochu pomáhají ledové obklady, mrazím namočené kusy látky v mrazáku. Ale všechno tohle je jen krátkodobá pomoc, která sice omezí, ale nezabrání svědění :/
Taky občas mám záchvaty svědění. Různý mazání, sprchy apod. mám taky za sebou, ale nejvíc se mi osvědčil Analergin. Je volně dostupný v lékárně a stačí mi jen půlka.
V lékárně koupit šumivé tablety Dithiaden calcium a užívat večer Mg s B6 / hořčík/. Tyhle kožní projevy mohou znamenat alergii na cokoliv, třeba i prášek nebo aviváž z ložního prádla, pyl z ovzduší. Často souvisí s vnitřním prostředím v těle /strava/ a se stresy.
Hořčík užívám, na ten Dithiaden se zeptám v lékárně, děkuji
Právěže v mém živětě se žádná změna neudála, prášek používám stále stejný, na pyl alergický nejsem. Je pravda, že když rychle přecházím ze zimy do tepla a zpět, tak se mi spustí rýma. Ale to prý má hodně lidí, nevím jestli se to dá považovat za alergii.
Doktor mi tento Dithiaden opravdu včera napsal. Je ve formě 2mg tablet, doplácel jsem asi 90kaček, mám ho brát před spaním. Prý ho můžu klidně kombinovat i s Analerginem, ale ten je prý zbytečný, když Dithiaden je prý na mé problémy lepší. Včera jsem si ho vzal poprvé tak uvidíme, jak zabere
Za 14 dní mi naplánoval odběry a testy na alergie.
Záleží, čím je svědění způsobeno. Zdá se mi, že je něco s vodou z vodovodu, jako by byla přechlorována, mám pořád suchou pokožku na horní části ruky a nejen já. Na kůži zkus mast s konopím+aloe vera s co největším množstvím konopí (koupit někde v obchodě, kde prodávají bilinky). Na vyčištění krve "zevnitř" oregánový(dobromyslový) čaj - cca lžíce oregána+půlitrový hrnek zalít vroucí vodou a 10-15minut vyluhovat.
Kůže svědí, když je suchá. Po sprše je potřeba použít tělové mléko nebo gel. Kůže také svědí, když ledviny nedovedou odbourat fosfor, který je hlavně v ovoci.
Ale jinak se dá poměrně rychle pomoci práškem Zodac. Snad se dá koupit i bez receptu.
Ampere, víte, že nemám ledviny a chodím na dialýzu. Je několik věcí, které nesmím. Mezi nimi je ovoce, protože je v něm fosfor. Ledviny ho odbourají, ale když je nemám, tak fosfor, zůstává v organizmu. A mimo jiné se projevuje svěděním. Jednou za měsíc dělají veliké odběry a když mám fosforu více, dostanu lék, Renvela se jmenuje. Je mi po ní blbě, tak se jí raději vyhýbám. A ještě draslík je velice nebezpečný, ten je v ovoci také. Ten poškozuje srdce.
Vřelé doporučení je, jíst maso, maso, maso, bílkoviny. Brambory jako přílohu, polovinu porce, na kterou jsme zvyklí, atd. . . Ani dívat se na maso nemůžu! A nepít!
Fosfor v ovoci + ledviny? To mě zajímá. Asi před 2 lety jsem se mohl udrbat a uběhat po doktorech. Nepřišli na nic. Spouštěč bylo teplo a stres, sprcha to jednoznačně zhoršovala, ale určitě nebyla jedinou příčinou. Prášky na alergii pak pomáhaly, ale ne na 100%... Změnil jsem práci, sprchuju se převážně tam a momentálně je klid. Spíš než ledviny mě zlobí játra.
Ten Zodac se nechá koupit, ale jen po 10 tabletách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.