Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit svědění kůže před spaním

Od: blakcak* odpovědí: 14 změna:

Ahoj, chytnul jsem nějaký moribundus a mám svědivou vyrážku po nohách a rukách. Snažím se nedrbat a nezhoršovat to, ale občas je to fakt mučivé. Máte na to nějaký babský recept? Jsem na 5.6. objednán k doktorovi a do té doby musím nějak vydržet, a usínat a to je fakt problém, přes den to nějak vydžím, ale v posteli když chci spát je to fakt problém :(

Přišel jsem na metodu horká-ledová sprcha, a pak nejsvědivější místa namazat thajskou tygří mastí s mentolem. Sice to pálí, ale nesvědí a dá se s tím usnout, když už fakt padám na hubu. Ale někdy musím dát třeba dvě tři kola, než to přestane svědit a když usnu tak mě to i vzbudí, je to opravdu strašně nepříjemné. Čím víc se drbu, tím víc to svědí ... Začíná mi z toho hrabat.

Co s tím? *zima*

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

4x
Střídání horké a ledové sprchy pomáhá, pak by byla lepší třeba mast s kalciem na uklidnění, tekutý pudr, Fenistil gel, Tano hermal nebo Virasoot na neštovice, to všechno je na zmírnění svědění. Co nějaký lék na alergické projevy, Zyrtec, Aerius, nezkoušel jste?
blakcak*
hodnocení

Nezkoušel, nic z toho doma nemám, nikdy jsem podobnou vyrážku neměl. Je něco z toho k dostání v lékárně bez předpisu? Co nejúčinnějšího můžu koupit?

Ještě mi trochu pomáhají ledové obklady, mrazím namočené kusy látky v mrazáku. Ale všechno tohle je jen krátkodobá pomoc, která sice omezí, ale nezabrání svědění :/

m123*
hodnocení

4x

Taky občas mám záchvaty svědění. Různý mazání, sprchy apod. mám taky za sebou, ale nejvíc se mi osvědčil Analergin. Je volně dostupný v lékárně a stačí mi jen půlka.

blakcak*
hodnocení

Vyzkouším ho, děkuji :)

blakcak*
hodnocení

Haleluja, ten mi opravdu pomohl :D Včera jsem si vzal dva a usnul jsem jak mimino... Tak to asi opravdu bude nějaká alergie. Jen nevím na co... Snad mi s tím poradí doktorka v pátek.

Moc děkuji za radu a přeji hezký den *pozdrav*

liska5
hodnocení

3x

V lékárně koupit šumivé tablety Dithiaden calcium a užívat večer Mg s B6 / hořčík/. Tyhle kožní projevy mohou znamenat alergii na cokoliv, třeba i prášek nebo aviváž z ložního prádla, pyl z ovzduší. Často souvisí s vnitřním prostředím v těle /strava/ a se stresy.

blakcak*
hodnocení

Hořčík užívám, na ten Dithiaden se zeptám v lékárně, děkuji :)
Právěže v mém živětě se žádná změna neudála, prášek používám stále stejný, na pyl alergický nejsem. Je pravda, že když rychle přecházím ze zimy do tepla a zpět, tak se mi spustí rýma. Ale to prý má hodně lidí, nevím jestli se to dá považovat za alergii.

blakcak*
hodnocení

Doktor mi tento Dithiaden opravdu včera napsal. Je ve formě 2mg tablet, doplácel jsem asi 90kaček, mám ho brát před spaním. Prý ho můžu klidně kombinovat i s Analerginem, ale ten je prý zbytečný, když Dithiaden je prý na mé problémy lepší. Včera jsem si ho vzal poprvé tak uvidíme, jak zabere :)

Za 14 dní mi naplánoval odběry a testy na alergie.

olinl
hodnocení

2x

Záleží, čím je svědění způsobeno. Zdá se mi, že je něco s vodou z vodovodu, jako by byla přechlorována, mám pořád suchou pokožku na horní části ruky a nejen já. Na kůži zkus mast s konopím+aloe vera s co největším množstvím konopí (koupit někde v obchodě, kde prodávají bilinky). Na vyčištění krve "zevnitř" oregánový(dobromyslový) čaj - cca lžíce oregána+půlitrový hrnek zalít vroucí vodou a 10-15minut vyluhovat.

hodnocení

2x

Kůže svědí, když je suchá. Po sprše je potřeba použít tělové mléko nebo gel. ;) Kůže také svědí, když ledviny nedovedou odbourat fosfor, který je hlavně v ovoci. :-D Ale jinak se dá poměrně rychle pomoci práškem Zodac. Snad se dá koupit i bez receptu.

doplněno 31.05.20 18:38:

Ampere, víte, že nemám ledviny a chodím na dialýzu. Je několik věcí, které nesmím. Mezi nimi je ovoce, protože je v něm fosfor. Ledviny ho odbourají, ale když je nemám, tak fosfor, zůstává v organizmu. A mimo jiné se projevuje svěděním. Jednou za měsíc dělají veliké odběry a když mám fosforu více, dostanu lék, Renvela se jmenuje. Je mi po ní blbě, tak se jí raději vyhýbám. *alene* A ještě draslík je velice nebezpečný, ten je v ovoci také. Ten poškozuje srdce.

Vřelé doporučení je, jíst maso, maso, maso, bílkoviny. Brambory jako přílohu, polovinu porce, na kterou jsme zvyklí, atd. . . Ani dívat se na maso nemůžu!*zed* A nepít!

Fosfor v ovoci + ledviny? To mě zajímá. Asi před 2 lety jsem se mohl udrbat a uběhat po doktorech. Nepřišli na nic. Spouštěč bylo teplo a stres, sprcha to jednoznačně zhoršovala, ale určitě nebyla jedinou příčinou. Prášky na alergii pak pomáhaly, ale ne na 100%... Změnil jsem práci, sprchuju se převážně tam a momentálně je klid. Spíš než ledviny mě zlobí játra.

Ten Zodac se nechá koupit, ale jen po 10 tabletách.

Tedy, to je očistec. Cítím s Vámi. O draslíku jsem věděl, že s ním jsou problémy, o fosforu ne. Akorát s tím masem je mi to divný ( fosforu je tam požehnaně), ale Vaši doktoři určitě vědí, co jak a proč. Držím palce.

Děkuji. Snažím se. :-D

hodnocení

2x

Kamarád to zažil po požítí uklidňovacího čaje s kozlíkem, svědivka několik dní. Pomohly léky ze skupiny antihistaminik (proti alergiím).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]