Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám následující problém se zemědělcem. Vždy to fungovalo tak, že moje zděděné pozemky posekal, nedal za to nic a vyfasoval dotace. Evidentně mu tenhle biznys s hrou na estetický úklid polí místo řádné výsadby plodin nestačí. Začal nám vyhrožovat, že pokud mu neprodáme pole, přestane nám pole sekat a my vyfasujeme pokutu za neúdržbu (je členem zastupitelstva obce). Jak na takové vydírání reagovat? V obci bohužel žádná konkurence tomuto zemědělci není. Co dělat?
Pokud fasoval dotace tak asi musel mít pozemky pronajmuté. Nechte si je sami, zjednáte firmu nebo soukromníka který to 2x ročně poseče a ještě vám zbude. Myslel jsem že se bere 2 Kč za metr čtverecný. U nás JZD dostává na dotacích 14 000 Kč za hektar.
Nevím jak to myslíš. Státní dotace berou 14 000 Kč za hektar a jeden soukromník nabízí že si louky pronajme, zaplatí nájem, nechá posekat a ještě mu zbude z těch 14 000 Kč
Nabidky vam chodi za cenu nezajimavou, jinak byste davno prodali. Najem od seriozniho podnikatele mae jeste mensi, tipuju tak 1/20 nebo jeste mene z toho co vam nabizeji ty nakupni automaty (jde o hromadne rozesilani nabidek, vim, jak a kdo to dela - to se rozesila na tisice a desetitisice vlastniku najednou
podaci posta bude v jiznich cechach, budejovice tipuju, zajemci ruzni ...
Nabídky nechodí za nezajímavou cenu, jen nejsou všichni nenažraní. Manžel má pozemky, za které mu před lety nabízeli 80 000, dnes už je to 4x tolik. Neprodá, protože družstvo, co se o ně stará, má vše v pořádku a taky má milé kravičky. Blbouni, co prodali před lety, teď sledují zarostlé pozemky, protože se nich nedá stavět. A samozřejmě prachy už mají v pr...i.
Jen sekat pro získaní dotací nestačí, pokud se tak děje, není problém aby o dotace přišel, pokud je tam tráva platí povinnost dvousečí s uklidem hmoty a nebo pastvy a posekání nedopasků, jen sekat nelze.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.