Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tenisový loket, vnitřní strana lokte?

Od: ppaja odpovědí: 11 změna:

Ahoj chtěl bych se zeptat je toto tenisový loket když při zatížení pobolívá vnitřní strana lokte?

Když je ruka v klidu tak to nebolí ale jakmile se ruka zatíží tak tam je cítit bolest. Jde i druhou rukou nahmatat místo bolesti.

Tenisový loket, vnitřní strana lokte?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pokud Vás to bolí tam, kde máte tu červenou linku, tak to "tenisový loket" není. Tzv. tenisový loket bolí z vnější strany kloubu, tzv. golfový loket je naopak bolest kloubu z vnitřní strany lokte. Pak také může být kombinace obojího..

ppaja
hodnocení

Děkuji za odpověď. Ono mě to bolí při zátěži jak z vnitřní strany tak i z vnější.. Takže to může být kombinace tenisový a golfový loket. Jenomže já nikdy golf ani tenis nehrál..

To je ten paradox...Prakticky žádný tenista na "tenisový loket"netrpí...jen se to tak (špatně a nevhdně) jmenuje..

Golf nehraju, takže tam si nejsem jist.., ale bude to asi velmi podobné.

Můžete zkusit epikondylární pásku, stojí pár korun...a může pomoci.

tejpy.cz/...

hodnocení

2x

Problémy s "tenisovým loktem" jsem měla dlouho a ještě se to někdy ozve. Ale bolí opravdu loket, přímo ten kloub a pak od toho bolí celé předloktí. Ani hrníček s kávou jsem neudržela. Nikdy mne to nebolelo v ohbí ruky uvnitř. Podstoupila jsem i píchání kortikoidů přímo do lokte, což docela bolí a nepomohlo to. Pak jsem sehnala jeden lék, jmenovalo se to Vioxx a ten mi pomohl úplně zázračně. Po víc jak ročním neúspěšném léčení, mi po využívání dávky, což bylo asi kolem 10 dní bolest úplně přestala. No a pak ten lék přestali vyrábět a už se nikde nesežene, protože některé pacienty po něm ranila mrtvice, zemřeli. Nesměli to užívat lidé se srdečními problémy. To už je tak 20 let určitě a i když mne loket občas trochu zabolí, už nikdy to není ta hrozná a nepřetržitá bolest jako tenkrát. Já pořád nechápu, proč ten fungující lék úplně přestali vyrábět, když ho mohl lékař předepisovat jen lidem, kteří potíže se srdcem neměli. Ale asi tam zafungoval ještě jiný faktor, o kterém veřejnost nic neví. Ten lék byl vyráběn v USA, ještě mám doma prázdnou krabičku a nebyl levný. Tenkrát 1 balení, přes 1000 korun.

hodnocení

2x

Tenisový, dříve písařský loket mám operovaný a bolelo mě to jinde. Ne uvnitř, ale zvenku, přesně kde je kloub.

Škrtnutí loktem o futro, to byla chvilková bolest na počůrání.

milancukrar: Tak tak... Obléct si tričko přes hlavu, k tomu je potřeba asistenci dvou dalších osob. Ale tu musí být ten "pravý" tenisový loket..a ne nějaká napodobenina:)

Mnoho roků jsem trpěl, běhal po různých ortopedech, nechal si dělat obstřiky. Až to nepomáhalo a operace za 15 minut hotovo.

Já blbec měl jít hned a ne se trápit bolestí.

liska5
hodnocení

0x

Doporučuji: dočasný klid, žlučníkovou dietu, zábaly z kostivalu, elektroléčbu a akupunkturu.

Liško, promiňte, ale to co doporučujete, v tomto případě nepomůže. Kdybyste tím někdy trpěla, tak byste to také věděla. Možná jako prevence, ale určitě ne při akutním zánětu šlach, což ten "tenisový loket" je. A z toho akutního zánětu se stává vleklý zánět a ten teda bylinkama, ani elektroléčbou nevyléčíte. A ta elektroléčba nepomůže skoro na nic. je to takové to "placebo". já to mám za sebou několikrát. Jednou mi to doktor předepsal po těžkém výronu kotníku a nepomohlo ani několik seancí. Pak při bolestech vazových svalů, několik seancí, žádný výsledek. jediné co jsem nevyzkoušela, je akupuntura, ale do toho bych jednoduše nešla, protže tomu nevěřím. Znám lidi, kteří dali docela dost peněz za to, že akupunktura jim pomůže třeba přestat kouřit a výsledek byl nulový. Ale to může být také tím, že tady to prostě neumí.

liska5

Suzi, vím co to je. Házela jsem závodně oštěpem. A brácha kanoista tvrdí, že mu pomohla právě akupunktura. Měl ty jehly různě po paži od zápěstí. Četla jsem knížku od bývalého basketbalisty Borise Filana a ten s tím dokonce navštívil nějakého šamana v Austrálii, ke kterému tenkrát jezdili sportovci. Když pak zjistili, že všechny ty byliny jsou na žlučník, tak jim vysvětlil jeden náš léčitel, že právě v kloubech, v kloubních pouzdrech se usazují mikrokrystalky látek z přetíženého žlučníku a provokují tam zánět..

liska5

Suzi, teď jsem si přečetla Tvůj příběh.To jsi zkusila! Tak takhle drastické potíže jsem neměla, ale pár obstřiků, elektroléčbu, zábaly a bandáž, to ano. Ony ty injekce s kortikoidy jsou zrádné. Po nich bolest ustane, ale vevnitř se rozvolní úpony šlach. Proto ani nechtěli dát těch injekcí víc, jak dvě po sobě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma tenisový loket

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]