Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je prosím možné na Slovensku platit různými bankovkami měny Euro, nebo jenom těmi, které vydala jejich Slovenská banka?
Chystám se na Slovensko asi za měsíc a doma mám ještě nějaká eura z dřívější doby vyměněná, ale většina je těch "klasických", ne přímo slovenských. Musím si je vyměnit, nebo to nevadí?
Děkuji!
Ano, Eury jsem platil naposledy asi před 6 lety na dovolené a od té doby ne, a nezajímám se, jak to s nimi je, až teď, u nás platím jenom normálně v českých korunách. Slyšel jsem, že každá země si tiskne svoje Euro bankovky, když na ně přejde. Proto se raději ptám.
Bankovky sú všetky rovnaké pre celú eurozónu. Akurát sa prvotné nahradzujú novými s lepšími ochrannými prvkami. Platné sú všetky typy. Ak sa nič nezmenilo,tak Slovensko ani nemá tlačiareň na ceniny,má len mincovňu. Čo sa týka mincí,tak predná strana s hodnotou je na všetkých rovnaká a zadnú stranu si navrhuje každý štát eurozóny sám a mince platia všade.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.