Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umělý kloub koleno jaké máte zkušenosti?

Od: martinpeugeot® odpovědí: 8 změna:

dobrý den všem,

prosím kdo by se podělil o zkušenosti s náhradou kolenního kloubu? Zajímá mne jak jste na tom byli před operací a po operací (bolesti, omezení, chuze, sport, práce...) zda ten kov po zahojení nebolí nebo nestudí v zimě atd.. prostě postřehy ze života...to lékaři neřeknou, u mne je ve hře bud osteotomie nebo TEP kolene.. diky moc

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

V pohodě. Operace 8.2.2016. Předtím bolestli v kloubu, nemožnost propnout koleno. Po operaci 10 dní na ortopedii. Druhý den po operaci už chodit /WC/ a cvičit na motorové dlaze. Po propuštění převoz o pár metrů dál, na rehabilitaci. Tam jsem byla 3 týdny. Cvičení, rotoped, motorovka, elektroléčba, koupele v bazénku, ledování... Při cvičení mi občas vyskočily až slzy, jak to zabolelo. Ale snažila jsem se. Začalo mě to bavit, zdravotní stav se zlepšoval, chodila jsem na rotoped a motor. dlahu i sama, když byla odemčená tělocvična. Rehabilitaci bylo nutno si objednat, aby byla návaznost. Jinak člověka skoro neschopného pohybu odeslali domů a pozvali ho, až když měli místo. Třeba i za 10 dní. Noha zatuhla, pacient doma tomu určitě nevěnoval to, co zdravotní personál. Proto je nejlepší přejít přímo z lůžka na lůžko.

5.5.2016 - nástup do lázní, na 4 týdny. Vyhověli mi, chtěla jsem Janské lázně. Prima péče, masáže, cvičení se zátěží, koupele, rotopedy, cvičení na stolech. plavání, cvičení v bazénu, chůze s hůlkami...Když jsem měla mezi procedurami delší volno, dávala jsem si vycházky sama. Šla jsem třeba hřebenovku do Pece, či vylezla po svých na Černou horu. 3,5 měsíce po operaci, to byl dobrý výkon.

Nyní - noha nebolí, propnu ji, nezebe. Snese zátěž, bez problémů plavu, jezdím na kole, pěší túry do 20 km. Ale nic jsem neošidila. Manžel si naopak po operaci na vlastní žádost zkrátil rehabilitaci, nechtěl tam být, lázně odmítl. Noha se nerozcvičila. Teď chodí jako starý Trepifasjksl. Zavinil si to sám. Proto požadujte všechno, co můžete a poctivě se snažte vrátit do normálu. Noha Vám dá najevo, zda jste se snažil, nebo fiksloval.

Takhle to vypadalo po operaci. Masáže vepřovým sádlem a dneska není jizva už vidět. Všechno chce své a nic neošulit. Jaga.

Umělý kloub koleno jaké máte zkušenosti?

Díky za podrobný výklad, babojago.

To se bude hodit mnoha lidem co a jak bylo a je. Přeju hodně zdraví a hezké výlety. ;)

Děkuji za milá slova, Arieno. *pusa*

Ještě jsem zapomněla napsat, že je trochu problém s klečením. Když na zahrádce pleju, kleknu si na tlustý molitan z autosedadla. Na něm to netlačí ani nebolí a mohu plít o 106. Jaga.

Jaguško, jsi moc šikovná, statečná a rozumná. *palec* Určitě nebylo jednoduché to překonat. Jsi prostě dobrá, máš můj obdiv.

Inžinýrko, co jiného mi zbývalo? Buď se do toho opravdu dát a pak se znovu moci pohybovat, nebo to hodit za hlavu a do smrti už pajdat.

V té době jsem navíc ještě pečovala o 90 letou babičku - tchyni. Věděla jsem, že když se kloudně nepostavím, nikdo jiný se o ni nepostará. Byli jsme na ni jen sami s manželem. Takže to nebylo žádné hrdinství, spíš povinnost, dát se zase do kupy.

Přesto děkuji za pochvalu. *srdce* Všechno dobré přeje Jaga.

Přesto nevzpomínám na všechno jen v dobrém. Třeba tělocvičně jsem začala říkat KOMNATA NÁŘKŮ. Proč asi? :-D

hodnocení

0x

Důležité je chtít titanovou náhradu. Jinak Vám dají ocelovou a ta nemá takovou životnost, ale kdo ví, jak je to teď aktuálně (zkušenost před 10 lety u známého). Můj otec si třeba nový kyčel vychvaluje a hlavně je bez bolesti. Záleží na tom, jaký má kdo kosti. Kloub prý postupně zaroste a je ideální při výkonu, aby se kost při opracování nerozsypala.

hodnocení

0x
Mám tetu, která se operaci vyhýbala jako čert kříži. Dneska už má ale kolena hotová obě. U prvního sakrovala jako špaček, že se "jim "to nepovedlo a furt to bolí a po druhé operaci s druhým kolenem žádné problémy nemá. Chodí daleko lip než před operacemi a ani nevrčí, že mají krásný barák ale všude samé schody jako prskala po první operaci. Jediné co ji vadí je, že na kovová kolena si nemůže na zahrádce kleknout. Prý to železo přes kůži hrozně tlačí. Hlavně si sežeňte už před operací dobrého fyzioterapeuta který vám pomůže koleno rozhýbat a ne takovou paní co si jezdí za pacienty jen pokecat na kafíčko. Dostanete sice lázně ale je důležité se správně hýbat už po operaci než se lázní dočkáte.

hodnocení

0x

Dobrý den. Moje máma má obě kolena umělá. Dělali jí to s odstupem 2,5 let. Předtím měla velké bolesti, už ani nemohla chodit a spát. Hojilo se jí to docela dobře na rozdíl od dvou paní, které s ní byly na pokoji a dělaly se jim v tom záněty. To bylo při té druhé operaci. Každý rok chodí na kontrolu a má to v pořádku. Od druhého kolene uběhlo 14 let. Pochopitelně, že po operaci to bolelo, ale píchali jí něco proti bolesti, tak to šlo. Za dva dny po operaci už doktoři chtěli, aby se postavila a rehabilitovala. Ale u každého to probíhá jinak. Záleží, jak tu náhradu tělo přijme, v jakém stavu to bylo před operací atd. Např. při tom druhém kolenu jí primář řekl, že to bylo na hraně operovatelnosti. Ona ale za to nemohla. Ten termín na druhé koleno jí dali, když opouštěla nemocnici při tom prvním. Byly tam dlouhé termíny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]