Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to s pliváním do obličeje v Řecku?

Od: anonymni* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, chci se zepat jak je to s tím pliváním do tváře v Řecku. Co to značí? Co tím řekové říkají?

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

6x

Dobrý den, vysvětlení je viz odkaz (1. bod). Zdravím!

jazykovy-koutek.cz/...

hodnocení

2x

V Řecku jsem byl mnohokrát, mám tam pár přátel, ale v životě jsem o ničem takovém neslyšel.

hodnocení

0x

O plivání do obličeje v Řecku nevím nic, ale o naznačeném (symbolickém) poplivání někoho "pro štěstí" vím. I u nás to je (možná spíše býval) celkem běžný zvyk. Rozhodně se nejednalo o množství slin, jen o takový náznak. Proč? Nevím. Ale vzpomínám, že i mě kdysi maminka takto vyprovázela, když jsem třeba jela na zkoušku.

liska5
hodnocení

0x

Já myslela, že plivnout do obličeje je obecně výraz nejhlubšího pohrdání a nenávisti, někdy výzva k boji.

Že by to v Řecku znamenalo něco jiného? Jestli máte tu informaci, mohu napsat dotaz své řecké švagrové. Počkáme, až napíšou jiní.

Ono nejde vyloženě o plivnutí..

hodnocení

0x

Nevím, coznamená plivnutídoobličeje v Řecku, ale na pouštní planetě Arrakis obecně plivnutí k partnerovi či hostu představuje symbolický dar osobní vody a je výrazem úcty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]