Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Národní pokladnice..podvody

Od: mon* odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, je tu někdo kdo si něco objednal u téhle společnosti? Neustále posílají složenky na zaplacení. Neustále otravují po emalu. Jednou jsem objednala bankovku za 100 a teď se jich nemohu zbavit a to sem je seřvala po telefonu . Co s tím? Myslím že se to tu už taky řešilo.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Běžný sběratel se takovým firmám vyhýbá, to jsou předměty, které se nikdy nezhodnotí.*poctar* Ale když to dělá někomu radost, proč ne? Jen je třeba si pročíst podmínky při koupi, protože to tam určitě mají, že se kupec zavavuje k dalším odběrům. Proto bývá problém, aby se jich zbavil, protože je škoda takových kupců!

hodnocení

2x

" Národní pokladnice"je podvodná firma. :(

" Problémem pro neznalé pak může být například společnost Národní pokladnice, která se rovněž pasuje do role prodejce zajímavého tovaru. Skutečně zavádějící název, který pro některé lidi evokuje pocit, že jde o státní firmu, nátlakový způsob prodeje, a také zmínky o garanci (čehokoli jen ne výdělku) již stálo peníze /..., kteří od firmy nakoupili prakticky bezcenné zboží za přemrštěné ceny. I příklad dokazuje, že při investici do mincí je potřeba být opatrný a v případě nejistoty je lepší se poradit s odborníkem, nebo dohledat informace na internetu. Zlaté mince jsou zajímavou pojistkou do budoucna a mohou přinést zajímavý zisk, ale špatné rozhodnutí může znamenat velkou ztrátu."

investujeme.cz/...

jirivondra
Nemám otázku, pouze konstatuji: Zítra jim vracím nevyžádanou zásilku,chci, aby mi zrušili účet a už nikdy více. Jsou to neomalení podvodníci! Pozor na ně!

pb®
hodnocení

1x

Manželova babička taky objednávala od šmejdů, kteří pak házeli objednávky se složenkoi do schránky, hrozili vymáháním atd. Můžete to hodit za hlavu, na vymáhání nemají právo, neb nemohou nijak dokázat, že jste zásilku opravdu obdržela, víme jak funguje Česká pošta. Na mé vyzvání, ať tedy pošlou nahrávku objednávky, prý všechny hovory mají monitorované, nic neposlali. No každopádně já jsem nechtěla být otravována a obtěžovalo mě neustále třídit a vyhazovat jejoch objednávky, takže jsem všem těm šmejdům a byli asi 3, poslala doporučeně toto:

Dobrý den, nepřeji si, abyste mi zasílali nevyžádané zásilky. Dne ... jsem všechny zásilky zrušila, což mi bylo e-mailem potvrzeno. Od tohoto dne jsou tedy všechny vaše zásilky nevyžádané a podle § 53 odst. 9 občanského zákoníku nejsem povinná vás o doručení takových zásilek informovat, zásilky vám vracet ani za ně platit. Proto jsou veškeré vaše upomínky o platbě neoprávněné. Na základě zákona 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů vás žádám o vymazání mého jména z vaší evidence. Dále se domnívám, že vaše jednání je v rozporu se zákonem a pokud mi budete nadále posílat nevyžádané zásilky případně neoprávněné upomínky o platbě za tyto nevyžádané zásilky, předám vše k prověření České obchodní inspekci.

Vždycky to zabralo a dali nadobro pokoj. Víte oni žijí z lidí, kteří se neorientují a bojí, parazitují na nich. Kdejaký důchodce, co si nedokáže vyhledat informace, se hned zalekne složenky, případně dopisu o vymáhání dluhu a raději zaplatí. Telefon nemají, sídlo nemají, adresu nějaký pitomý P.O.BOX, jsou špatně dohledatelní a kontaktovatelní a o to jim jde.

reny6
hodnocení

1x

Já jsem od nich taky teda jednou něco objednal, a zásilka normálně přišla, byla v pohodě a pak nic, klid.

miroslav12
hodnocení

1x

Objednal minci "zadarmo" kde jsem tedy zaplatil poštovné cca 79Kč. K minci byl přiložen formulář kde bylo napsáno – chci zaplatit pouze tuto minci / přeji si pokračovat ve sbírání mincí se stejnou tématikou – když jsem zaškrtl první možnost už mi žádná další mince nepřišla. Poté mě asi ještě dvakrát telefonicky kontaktovali s nabídkou dalších mincí, ale na podruhé jsem zdvořile odmítl že když bych chtěl další minci do sbírky, objednám si ji jednoduše na webu a vzali to dobře, poté už se mi nikdo neozval.

lenelinka
hodnocení

1x
Já jsem si od nich nikdy nic neobjednala a najednou mi přišel email, že děkují za objednávku a že mi byla odeslána na mou adresu... Nechápu kde vzali moji adresu, byli jsme na dovolené takže jsem ani já ani přítel neměli téměř mobil u sebe... Psala jsem jim, že to je asi omyl, že jsem nic neobjednávala a že prosím tedy o storno, paní mi odpověděla, že jí zneužití mrzí a že mohu podat trestní oznámení na neznámého pachatele a že tedy prosí abych minci poslala zpět jako cenné psaní, že mi na základě dokladu vrátí peníze... Já tomu ale nevěřím, prostě chtějí abych převzala a zaplatila zásilku... Jednoduše ji nepřevezmu a pošta ji vrátí zpět a to jsem jim i napsala... Měl to někdo podobně?

hodnocení

0x
Nemám s nimi zkušenost. Ale tak snad víte, co jste při objednání odsouhlasila. A v obchodních podmínkách určitě budou mít i napsáno, jak další zasílání zrušit.
mon*
hodnocení

Rušila jsem několikrát i po telefonu. Vraceli mě přeplatek o kterým ubec nevím.Nwjdrive chtějí zaplatit složenky pak zase že mám přeplatek . Normálně asi půjdu na policii

kare
hodnocení

0x
Moje babička u nich objednává, prý jen jednou za čas. Posledně když jsem u ní byl tak mi ukazovala minci co jí prý poslali ZADARMO...
Tedy za poštovné cca 100,-(přitom jen v obálce). Většinou i s minci posílají desky na celou sadu. Má z toho radost. Pořád lepší než předražené vysavače a nádobí.
I když možná se jednalo o obdobnou firmu, ale název podobný.

marcellaa
hodnocení

0x

Z týhle firmy jsem objednávala nějakou minci pro tátu k narozeninám, přišla mi pěkná a cena byla dobrá, tak jsem jí vzala a bylo to bez problému.

522xboy*
hodnocení

0x
Zkuste obchodní inspekci, stížnost na tu a tu firmu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]