Nejste přihlášen/a.
Bydlím u rodiču. Místo podnikání mám tam kde bydlím. Musím mít někde na domě napsáno že jsem živnostník? Nebo vyvěsit kopii živnostenského listu? Díky za odpověd.
Vaší povinností je označit provozovnu názvem, ičem, odpovědným pracovníkem a pracovní dobou. Já mám kupříkladu pracovní dobu vždy 29.2. od 03 do 04 hod.
To jako fakt musím vystavit pracovní dobu? Zboží prodávám na netu a řeším to ve volném čase. Tak to tam mám plácnout třeba že sem k dispozici středa 18- 19 hod? A musím být doma pak každou středu v tuto dobu celý rok?
Ok jsem rád že jsem Vás tady zastihl sebod. Stále očekávám že mi odpovíte na ten email kvůli tomu vzoru listu z knihy vydaných faktur, byla by jste prosím tak hodná?
Musí být viditelné označení na prní pohled nebo stačí malá vizitka za oknem? Chci aby byli splněny všechny formální náležitosti ale nemusí to hned vědět všichni v okolí
Týpku, spousta lidí Ti tu na Tvoje otázky trpělivě a většinou fundovaně odpovídá a Ty jim málem vynadáš, že nezareagovali na Tvou otázku půl hodiny. Jindy zase když odpovědi nejsou podle Tvých představ ptáš se novou otázkou. Při Tvých prvních otázkách jsem Ti fandil i občas přispěl ze své dvacetileté zkušenosti. Teď Ti dám poslední odpověď: hledej si to při tomhle svém chování na netu sám. Budu hodný a dám Ti dobrou stránku s přehlednými aktuálním zněními potřebných zákonů: business.center.cz/... . Tam v Živnostenském zákoně najdeš vše o provozovnách. Jsou i oficiální vládní stránky s aktuálními zněními všech zákonů, ale ty nejsou tak přehledné. Ale ty už si najdi sám.
Ale vy jste si to špatně vyložil repak proptože já jsem opravdu vděčný za to že mi odpovíte a poradíte mi. Možná se zdám někdy nevděčný ale to je tím že jsem z toho někdy na nervy, když nevím co a jak. Už jsem ale začal s prodejem. Sebod jsem to poslal emailem a protože to nedošlo už 3 dny tak sem myslel že mi schválně neodepisuje což mě mrzelo ale ona to byla chyba emailu.
Tak se nezlobte a díky všem co mi pomáhají
Stačí malá vizitka za oknem. Máš tam meil ode mě. Kniha faktur - vzor mi nedorazil. Pošli znova
Meil mi došel. Koukni k sobě, měl bys tam mít ode mě odpověď. Jen mi nedorazila ta kniha faktur co sis koupil
Nesmíš to podnikání brát tak vážně . Nehledej v tom žádnou vědu. Neboj se, že na Tebe číhají z finančáku a čekají na každou Tvou chybičku. ŽL máš, na FÚ, sociálce a zdravotním jsi byl, vizitku dáš na okno. No a teď si hlídej jen ten svůj obchod.
. A hlavně nezapomeň, že první výdělek se má pořádně zapít
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.