Trochu z jiného soudku. Měl jsem někde v dutinách streptokoka a na antibiotika nereagoval. Tak mi doktor poradil abych několikrát denně a hlavně večer před spaním kloktal roztokem lžičky sody bicarbony v hrnku vody. Po asi 14 dnech mi manželka oznámila, že jsem úplně přestal chrápat. Vzhledem k tomu že soda je neškodná a laciná můžete zkusit partnera ukecat aby to zkusil.
Nemám obyčejné molitanové špunty, ale takové vylepšené, mají více vrstev a v uchu netlačí, přizpůsobí se. Šňůrku si dávám dozadu za krk. Koupíte je v prodejně s pracovními pomůckami, či v Řempu.
Pomáhají i kapky ADENOL - cena kolem 170 Kč, které si dotyčný chrápal natře před spaním pod nos. Navíc jsou větrové a pěkně uvolní dýchací cesty.
Jinak nepoužívám doma, spíme s dědou každý v jiné místnosti. Večer si dáme Dobrou noc a šup do svého. Ty špunty mám na dovolené, kdy se večer do noci lidé ještě bavili u venkovního baru /v zahraničí/ či hulákali u táboráku /v Čechách/ A já neslyšela nic a dobře se mi spalo. Jaga
Na chrápání existuje nějaká drobná chirurgická operace na pár minut. Něco pomění v puse vzadu. Zkuste se zeptat na klinice plastické chirurgie, právě v takovém článku jsem o operaci četla.
Na každého se řešení operací nehodí. Řekl mi lékař z laserovoé kliniky. Někomu dokážou snížit přebujelou tkáň, jinému nic nepřebývá, jen zapadá jazyk, a musí se to řešit buď pružnými implantátky do kořene jazyka, aby nezapadal, nebo dýchacím přístrojem s maskou.
Pokud dotyčný nejen chrápe, ale i občas přestává dýchat na delší dobu, může se jednat o spánkovou apnoe. Mrkněte na internet a přečtěte si o tom. Spánková apnoe se dá řešit a dotyčný by i mohl přestat chrápat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.