Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy se zácpou - přírodní prostředky

Od: paul1® odpovědí: 10 změna:

Jak řešíte problémy se zácpou?
Mám už dost pokročilý věk, takže tyto potíže se u mne občas objeví.
Já jsem spíše na přírodní prostředky. Vyzkoušel jsem švestky (zavařené ve špetce soli - zajímavé je,
že jsou sladké a chutné), potom Psyllium, pomleté lněné semeno, piju dostatek vody, většinou mám dost
pohybu, různé čaje z bylinek, změnil jsem stravu (vláknina) apod. Některé z uvedených prostředků po čase
pomohly.
Nedávno mne napadlo při sledování přímých přenosů v TV z předporodní přípravy a z porodů, vyzkoušet tam
doporučovaný "psí dech", resp. "psí dýchání". Sám jsem byl překvapen, jak výborně a rychle mi to
při zácpě pomohlo.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Pěkný den, mně pomáhají pšeničné otruby a také kafe po ránu..
host

po ránu sklenička studené vody

hodnocení

S vodou jsem to zkoušel také, ale lépe mi fungovala vlažná voda

liska5
hodnocení

1x

Tchyně vždycky po ránu cigaretu. Psí dech to nebyl, ale smrdělo to taky.

joudic*
hodnocení

0x
litr cerstve jablecne stavy s celym vymackanym citronem na ex a budete denne umyvat misu, ale leze to do penez

Hele, jdi už s těma svýma radama někam - raději jdi sbírat odpadky, je to užitečnější, než psát sem bláboly na vážně míněné dotazy.

joudic*
no to rika ta prava, btw to je vazne minena odpoved

hodnocení

0x

Na noc sníst tak cca 5-7 sušených švěstek a zapít teplou vodou. U mně zaručené;).

2222
hodnocení

0x

Čaj z senného listu. Dá se koupit v lékárně jako sáčkovaný bylinkový čaj.

hodnocení

0x

Lactulosa z lékárny, není návyková mlže se užívat dlouhodobě a nemusí pravidelně, podle potřeby, mě to doporučil doktor a jsem spokojena.

A jinak doporučuji dělat si kvašenou zeleninu, stolice se vám upraví k plné spokojenosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]