Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak řešit problémy s rouškou?

Od: 2222 odpovědí: 14 změna:

Máme dobu kdy je povinné nošení roušky na veřejnosti. Nemám nic proti tomu pokud je to k něčemu prospěšné a má to nějaký význam, ale to nedokážu posoudit. Roušku se snažím používat tak jak je to nařízené pokud jdu někde z domu. Dělá mi to ale docela dost velké problémy. Špatně se v tom dýchá a vydechovaný vzduch mi jde na oči a to mi způsobuje jejích podráždění. Nosím dioptrické brýle a ještě větší problém mi způsobuje mlžení brýli a trochu omezený výhled směrem dolu. Musím si neustále často utírat brýle od zamlžení abych přes ně vůbec něco viděl a také musím dávat větší pozor abych do něčeho nezakopnul a nezpadnul když přes roušku hůže vidím dolů na zem. Prozatím to řeším tak, že tam kde brýle až tolik nepotřebuji tak je sundávám z oči. Je nějaký způsob jak tyto problémy řešit, hlavně to mlžení brýli? V televizi a všude jinam vidím lidí s rouškami a brýlemí a nevidím, že by jim brýle mlžily a museli si je neustále otírat a nebo měli s tím nějaké problémy. Už jsem si kvůli tomu jedny brýle rozbil kyž jsem si měnil brýle na dálku za na blízko tak mi upadly na zem protože když je za ušima šňurka od roušky tak tam hůře sedí brýle.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Od dneška se venku nosit nemusí. Možná také máte špatný tvar, nebo materiál, když máte problém. Ideální je, pokud nemáte originál roušku, do horní hrany zašít kousek drátku, nebo drátek obalený plastem, jak známe třeba ze sáčků od toustů a pod. Pak si to pěkně vytvarujete přes nos a dech vám nahoru nepůjde.

2222
hodnocení

Opravdu se od dneška venku rouška nosit nemusí? Pokud opravdu ano tak to je dobrá zpráva. Těch informaci ohledně toho všeho je tolik a navíc se to neustále mění, že to ani nestačím sledovat co a jak je povolené nebo zakázané. Nevím jestli ty moje roušky se dá považovat jako originální, protože jsem je dostal a šili je někde ženy. Nevím jestli by to s tím drátkem dobře fungovalo. Dělat to nebudu, protože na takové věci nejsem příliš šikovný a nerad bych si roušky tím zbytečně pokazil. Snad už ta nedobrá doba brzy pomine a nějaké roušky už nebude třeba používat nebo nebudou povinné.

mate59
hodnocení

0x

Na volném prostranství roušku nemusíme nosit.Proti mlžení si dejte roušku co nejvýše k očím a brýle nasaďte až na roušku,mlžit se nebudou.

Bemusíte, pokud máte odstup.
2222
hodnocení

Mám odzkoušené různé nasazení roušky včetně co nejblíže očí, ale nepomáha to a je to spíše stejné.

fialka2
hodnocení

0x

Ještě mně napadlo, pokud dělají šňůrky problém, vytáhněte - odstřihněte a dejte gumu. Bez problémů a líp drží.

2222
hodnocení

Nejde o to jestli na roušce jsou šňůrky nebo guma, ale o to, že za uchem je něco na čem brýle až tak dobře nesedí.

hodnocení

0x

Když nechci, aby mi šel vzduch do očí nebo spíše na brýle, abny se nemlžili, nadechuji nosem a vydechuji ústy. Brýle musíte narazit přes soušku a ne naopak. Ode dneška již můžete venku pobíhat bez roušky, takže vášemu výhledu nebude nic bránit.

2222
hodnocení

Ani to nadechování nosem a vydechování ústy nepomáhá. S rouškouc se hůř dýchá a je třeba se více nadechovat a tím i více vydechovat. Každý asi máme trochu jiné dýchání a proto to u každého bude asi jinak. Ono kdo nemusí nosít brýle tak asi těžko pochopí některé problémy které s tím mají ti co je nosít musí.

id
hodnocení

0x

Rad jste dostal dost a to i od těch, co nosí brýle. Žádná vám není vhod, to znamená, že máte neprodyšnou roušku. Co tak zainvestovat pár korun a koupit si originál? Ode dneška na veřejnosti opravdu nemusíte mít roušku na obličejí, ale na krku a jakmile se přiblížíte k někomu na 2 metry, je mutno si jí nasadit. Také jí musíte mít nasazenou v obchodě, na úřadě a MHD a podobně.

Dostal jste radu, odstřihnout šňůrky a nahradit gumou kolem hlavy. Tak drží na krku bezproblémově a v přpadě nutnosti jí lehce natáhnete na obličej. Také mám brýle a problém nemám.

2222
hodnocení

To, že ode dneška už venku není třeba mít roušku jsem už zjistil z televize. Ono se to dobře kritizuje někoho, že má s něčím problémy. Ty s rouškou problémy nemáš a tak podle tebe ji nemůžou mít ani jiní a pokud je mají tak jsou troubové, protože ji určitě neumí zprávně používat. :( Snad už to brzy skončí a takové problémy nebude třeba řešít.

To víte, život se s nikým nemazlí, co se týká té roušky, zkuste se vzmužit a přece jenom to nějak zvládnout. Člověk někdy dokáže i nemožné.

2222
hodnocení

Zvládat to zvládám, ale s problémami které jsem tu popsal.

jirkaqwe
hodnocení

0x

Určitě dát do horní hrany roušky drátek (např. z balených čajů např. Oxalis, tenký vázací) a hlavně vytvarovat podle nosu.

V optice se dá koupit gel proti mlžení cca 5g a ten rozetřít utěrkou na čištění brýlí. Sprej proti mlžení se mi moc neosvedčil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma rouška

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]