Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Katastr poslal pozvánku k zjišťování průběhu hranic.
Každý soused si označí svoje hranice pozemku, jenže označte kus svého pozemku ,když si jej soused přivlastnil a postavil betonový plot. Už dostal výzvu, je to i na pol.čr několik měsíců bez výsledku. (Corona, karanténa zasáhla i tady nejspíše).
Potom píšou že musím označit a být přítomen nebo zmocněnec, pak zas že to není nutný.
1)Můžu se do toho poté odvolat, nesouhlasit s měřením?
Chtěl jsem si sám objednat geodeta, jenže i on předem obesílá souseda a vyžaduje jeho přítomnost.. Pak vyžaduje podklady z katastru - tam se prý vše ztratilo. -
Soused ten to bude sabotovat a já platit jak mourovatej. Po geodetovi jsem chtěl aby firma oplotila, může jeho plot demontovat bez souhlasu a co pak s tím plotem... posunout a použít ho, nebo mu ho nechat na pozemku?
2) To je stejné měření jako dělá Geodet, zeměměřič?
Geodet nestaví ploty.
geodet si stáhne Lomové body z katastrální databáze a tyto vyznačí v terénu terčíkem
Tak snad geodetovi ruce neupadnou, když zbourá plot..a postaví ho jinde. Ještě by ho ovšem mohl natřít, dále pak posekat zahradu a opravit střechu na pergole
A přeříznout manželku bys od něj nechtěl?
Ale prakticky dotaz ve stylu, jak se dostat k sousedovi, který to má oplocené ale chci vás tam pustit, Když george říká, že ten bod je metr za plotem?
Je to těžký určit z map, z katastrální mapy to nejde moc dobře, je totiž posunutá a podle ortofoto mapy, je zas jeho dům na našem pozemku z cca 1/3. Když jsem chtěl po katastru podklady, řekli že tam nic nemají, že se vše ztratilo.Jen historické mapy... Není mi jasný z čeho má tedy vycházet Geodet...? Špatně jsem to napsal Geodet zaměří a vytyčí a firma následně oplotí... ale co s betonovým plotem který je sousedův- v případě že zjistí že za jeho plotem je náš pozemek, může firma demontovat, posunout jeho plot? Soused byl vyzván aby uvedl pozemek do původního stavu, nevyužíval což neudělal... Všichni víme odkud kam jsou čí hranice, jen v našem případě jsou podklady ztraceny, jeho výměr pozemku máme.
Tak určitě se dostavte, protože když se nedostavíte, Tak nemůžete vznášet námitky a argumentovat. Pokud to soused zaplatila používat delší dobu, tak to může být dávno jeho. Záleží na spoustě okolností zkuste to vyfotit případně screenshot z katastrální mapy a o jakou plochu se jedná, snad nejde o pár decimetrů?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.