Nejste přihlášen/a.
Dnes dopoledne mi přišel domů nějaký chlap s tím, že je od Aukční výběrové společnosti ohledně dodávky energií (elektřina, plyn) a ukazoval mi i vizitku nebo průkazku (nevím co to bylo). Namluvil mi toho dost, ale nemám v hlavě až tak dokonalou paměť abych si vše zapamatoval. Něco se zmínil o Innogy a když jsem mu sdělil, že jsem letos měnil dodavatele elektřiny a plynu přes skautskou energií tak chtěl vidět faktury údajně proto aby zkontroloval jestli mi noví dodavatele nabídli nižší cenu než původní předešlí. Tvrdil mi, že údajně je nějaký zákon podle kterého při změně dodavalele energie musí nový dodavatel nabídnout nižší cenu než ten původní a oni údajně byli pověření to kontrolovat. Byl dost vtíravý, ale do domu jsem ho nevpustil a jednal jsem s ním raději u vhodových dveři. Snažil se na mne dost naléhat abych mu ty faktury ukázal a když jsem mu sdělil, že je mám v elektronické podobě v počítači a musel bych to vychledat tak mne přesvědčoval, že je to jednoduché v počítači vyhledat. Dovnitř do domu jsem ho kvůli tomu nechtěl vpustit a ty faktury jsem mu neukázal. Nakonec se semnou domluvil, že příjde zítra a abych ty faktury připravil. Celé se mi to příliš nezdá a mám podezření jestli se náhodou nejedná o nějaký vychytralý podvod za účelem zblbnout mne a vylákat ode mne podpis něčeho s čím bych pak nemusel být spokojený např. smlouvy s jiným dodavatelem plynu a elektřiny. Zkusil jsem si do vyhledávače Google zadat ten název "Aukční výběrová společnost", ale nic takového s tímto názvem mi to nenašlo. Je proto otázkou jestli taková společnost nebo firma vůbec existuje a jestli to není pouze smyslený název na oblbování lidí. I když to nemohu nijak potvrdit tak mi to připadá, že se jedná asi o nějakého překupníka s dodavateli energií který měl asi v úmyslu mi takto ptofíkaně podstrčit nějakou smlouvu k podepsáni. Navíc na základě nařízení mé obce je na územi obce zakázaný podomní a pochůzkový prodej a to si myslím, že se vztahuje i na nabídky dodavatelů energií.
Zajímá mne co si kdo o tom myslíte a jaký máte na to názor. Setkal jste se už někdo s něčím takovým? Znáte někdo Aukční výběrovou společnost? Je pravda, že je nějaký zákon podle kterého při změně dodavatele energie musí nový dodavatel nabídnout nižší cenu než ten původní?
Snad jsem to dostatečně dobře popsal o co mni jde. Omlouvám se za trochu delší příspěvek, ale stručněji to neumím popsat.
Po prvních pár slovech by měl kliku otisknutou v obličeji.
Nic takového co tvrdil neexistuje.
Příště mu rovnou řekněte, že si prověříte na městské policii jeho nelegální podomní prodej.
Uvidíte jak pomaže.
Předpokládám, že si to rozmyslí a zítra tak jak se semnou domluvil už asi nepříjde. Pokud ano tak se s ním nehodlám o ničem bavit a požádam ho aby opustil můj pozemek. Pokud neuposlechne tak pohrozím policií nebo ji na něho i zavolám. Městská policie u nás v obci bohužel není.
Je jich několik a všichni podvodníci, bacha na ně. V žádném případě jim nepodepisujte plnou moc! Několikrát jsem varoval známé, žel, ne vždy úspěšně. U 2 těchto společností jsem se přihlásil na školení pod záminkou, že pro ně chci pracovat, tak znám jejich fígle. Nespalte se!
Spálit se rozhodně nemám v úmyslu, ale tak jak už to bývá někteří šmejdi dokážou člověka pořádně zblbnout, že jim pak podepíše i to co by za normálních okolnosti nepodepsal a uvědomí si to až už je pozdě. Právě proto jsem založil tuto diskuzi abych zjistil co jsou to zač ta Aukční výběrová společnost a co se od ních dá očekávat. Asi nic dobrého. Absolvoval jsi to školení i u té asi pouze údajné Aukční výběrové společnosti?
Nepouštět, nic neukazovat, nejlépe ani nemluvit.
Pokud ukážete faktury, oni si jsou schopni ji mobilem ofotit a získat tak potřebná zákaznická čísla, to už bylo mnoho případů, kdy nafixlovali podpis a udělali převod bez vědomí odběratele.
To byla samozřejmě lež jak vrata, že musí být při převodu nižší cena a oni že to kontrolují!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.