Nejste přihlášen/a.
Ideální by bylo používat jen přírodní, z ovoce, medu a rostlinných šťáv, jak tomu bylo zhruba do Napoleona, dokud nebyl rafinovaný cukr. /U nás 1. cukrovar r. 1801 Hořovice/. To byl cukr vzácné bílé neznámé.
Někdy si dopřeju zákusek, šlehačkový s ovocem, co nejmíň sladký. Nebo si dám fíky, datle, křížaly. Ve sladkostech v těch tyčinkách, čokoládkách, sušenkách je ho narváno, až je to nejedlé. A limonády, coly, mléčné pochoutky, instantní kaše i jogurtové nápoje taky přeslazené...Bonbony, až na medvídky, nekupuju nikdy. Maximálně hodně hořkou čokoládu.
Kafe i čaj taky nesladím a do buchet, pudinků a kaší dávám snížené množství doporučeného cukru.
Kávu a čaj nesladím, do buchet kynutých dávám na půl l mléka 2-3 polévkové lžíce cukru, do piškotu na 1 vejce 1polévkovou lžíci cukru. Sladkému se nebráním, miluji větrníky a čokoládu studentská pečeť. Manžel sladí na šálek kávy 2 malé lžičky cukru nebo medu.
Jo Margorky taky mohu. V noci se probudím a jdu pro jednu. Jen nesmím usnout. Ráno to není vábný pohled.
Spíš jde jak z nás dělají blbce. Cena se mění. Někdy v akci. Nad 10 Kč nekupuji. Jenže Margotka již nemá 100 gramů, ale pouze 90. Tatranka nemá 50 gramů, snad jen 33. A dělá to Opavia, nebo někde v Polsku?
Už přes 1/2 století si ráno sypu do 1/2 litru čaje maximálně 1/2 lžičky cukru (aby byla poznat chuť čaje). Sladké mám jinak rád, takže když na něco sladkého dostanu chuť, prostě si to dám. Těch pár výrobků, které mi připadají přeslazené, prostě nejím. Není to kvůli "škodlivosti" cukru, ale proto, že mi nechutnají. Ze sladkých nápojů piju občas kofolu, ředěnou 1:1 bublinovou vodou (jinak většinou pivo ). Cukr neřeším. Zdravotní problémy z toho plynoucí nemám, postavu i váhu mám věku přiměřenou
.
Kdysi jsem jedl sladké jak chleba
A dlouhou dobu už mi to naštěstí tolik nechutná, ikdyž sladké pořád můžu..jen ale nemusím ty přeslazené věci jako Margotka apod..vyjímečně si jednou do roka dám nějaký malý dortík Ale slazené nápoje vůbec..to zas max 1x do roka v létě někde po cestě si dám chlazenou Colu..ta bodne v parném létě
Jinak přes den ovesné sušenky, které jsou málo slazené a do čaje si dávám jen malou kostku cukru-3g..tot vše..kdybych dal tu velkou, už je to zbytečně moc sladké a čaj si tolik nevychutnám. Ale čaj mám asi 3x za den. Pak vlastně ještě dvě "kafča"..ty v sáčku 2v1.
Myslím, že jsem v normě. Do kafe si dávám sladící tabletky (nejsem diabetik, ale prostě mi to chutná mnohem víc, než s cukrem). I Coca colu a Redbull si kupuju light, ale zase jen kvůli chuti. Jinak si cukr neodříkávám, s chutí si na pumpě občas koupím Bounty nebo Snickers, miluju Duplo a Toblerone, takže když ho mají, dám si klidně i dvě
A s tím cukrem - asi před dvěma měsíci jsem si po dlouhý době koupil Margot. Kdysi jsem jí měl moc rád. Teď v ní bylo snad 95% cukru a z kokosu maximálně aroma. Humáč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.