Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potrebuju nove foto na obcance

Od: strrizlivec odpovědí: 6 změna:
Zkratka mam na obcance opravdu osklivou foto (mel sem akne a tak) co mam udelat az ji roztrham, musim jit na urad kde mam trvaly pobyt? (obcanku mam 5 let)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, kvůli novému OP nemusíte do místa trvalého pobytu - nový OP Vám udělají na každé radnici (třeba tam, kde nyní skutečně bydlíte). Fotku nepotřebujete, protože Vás vyfotí na úřadě (fotka nebude moc hezká, ale máte více pokusů - podle nálady úřednice). Zdravím!

hodnocení

3x

Na fotce na OP nikdo nevypadá dobře. Fotka tak vypadá úmyslně. Otázka "krásy" není podstatná. Není to tím, že by Vás neuměli vyfotit, ale proto, že na té fotce jsou podstatné biometrické znaky, podle kterých Vás dokáže identifikovat stroj. Když si necháte udělat nový OP, bude fotka velmi podobná té původní.

Mimochodem - nepamatuju si, že bych za posledních 30 let někomu OP ukazoval (mimo pár úředníků a policajtům). Takže je mi naprosto jedno, jak na fotce vypadám.

liska5
hodnocení

2x

To neřešte a nechte si tu původní. Tam, kde OP obvykle chtějí vidět, Váše krása nezajímá. Na té druhé budete mít jinou vadu. Třeba šilhavost. To není jen moje zkušenost.

P.S.Výměna bude, až se oženíte. Do té doby snad budou fotit jinak.

Až ožení, tak občanku měnit nebude. Jedině by si změnil příjmení po manželce.

mnd®
hodnocení

2x

Na té nové plastové OP ala kreditní karta je tak malinkatá černobílá minifotečka,že ani není poznat jestli jsem to já nebo ,,soused,,.Takže to neřešte.

hodnocení

1x

Nebuďte marnivý. OP se ukazuje velmi zřídka. Na poště při výběru peněz ze složenky, nebo policistům při silniční kontrole. Ani v jednom případě se určitě nebudou chechtat a volat: Tý, Franto, pojď se podívat, jak hrozně tenhle chlap vypadá na fotce! Ta fotka je podružná, zajímají je písemné údaje.

Já na všech dokladech vypadám jak vybledlý měsíc v úplňku. Na OP, ŘP i na pasu. A nevadí mi to.

Třeba by Vám udělali ještě horší, než byla ta původní. Sednete si, ženská za přepážkou to zmáčkne - a opravdu neznám nikoho. kdo by tam vyhlížel skutečně hezky. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]