Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zarostlý nehet

Od: filadephia* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, již něco přes málo týden mě trápí zarostlý nehet na prostředníčku na noze. Prst mám fialový a celkem to bolí. Samozřejmě plánuji jít k doktorovi, ale přesto se zeptám, má někdo nějakou radu, tip, jak si zkusit doma poradit sám? Vím že by se nehet měl odchlípnout, nužkama vyrvat ten zarostlý nehet z masa, vytáhnout hnis. Chci se zeptat zdali nemáte nějaký tip třeba na mastičku, nebo vodičku, s kteoru bych se nemusela pouštět do takové domácí operace?Včera jsem to zkoušela, ale příčí se mi dloubat do svého masa, prostě to nedokážu. Samozřejmě půjdu k doktorovi, přesto, pokud někdo poradí, ráda zkusím předejít chirurgickému zákroku na chirurgii. Moc děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Chirurgický zákrok v lokální anestézii je to nejlepší, co můžete udělat. Doma to nezkoušejte, možná byste pak musela k lékaři s horším problémem.

hodnocení

2x

Otevřít místo, kde je hnis a zkusit dát Ichtoxylovou mast /říká se tomu lidově černá mast/, lze koupit v lékárně. Dost často vytáhne hnis. V každém případě ale pak řešit růst nehtu třeba u pedikérky, aby se to nestalo znovu.Pokud mast nepomůže, jít na chirurgii.

hodnocení

0x

Šikovná pedikérka si s tím poradí a poučí vás, jak se správně o nehty starat :)

filadephia*
hodnocení

Stalo se mi to poprvé v životě,je mi přes 30 let.Nemyslím si že by se pedikérky pouštěli do takového zákroku.

hodnocení

0x

Propíchnout hnis a co jde vytlačit...polít slivovicí nebo nějakým alkoholem a nastrouhat na jemno brambory,pořádně prsty zabalit aby byly ze všech stran +- 3cm. brambory. Převázat hadrem a utěsnit ponožkou ap. Nechat do rána. Měla jsem to nedávno,prst splaskl a už nehnisá. Bolest vydržet do odrostu. Lékař ho strhne...Je to na vás

hanaka
hodnocení

0x

V tomto stádiu už nepomůže nic jiného, než chirurgický zákrok. Není to nic hrozného a do týdne jste již bez omezení. Pokud víte, že si sama nehet nevypreparujete, tak s návštěvou lékaře opravdu neotálejte. Sama mám na obou palcích dohromady 6x odstraňovaný nehet, takže v tomto jsem již zkušená *smich* Každopádně vždy, když cítím, že se něco začíná dít, tak okamžitě tee tree olej, ten uleví i od bolesti. Potom mast Flamigel přes noc, ta dobře tahá hnis. A k tomu se hodí i třeba obden koupel nohou v teplé octové vodě.

hanaka

A nebojte se toho, že by Vám lékař hned strhával celý nehet. Měla jsem mnohokrát opravdu ošklivě zarostlý nehet a vždy vystřihl jen zhruba 1/3 nehtu.

hodnocení

0x

Manželka měla opakovaně.
Klasická léčba, tzn. chirurgicky odstranění toho co zavazí vydržela do té doby, kdy nehet dorostl do stejného tvaru jako před operací.
Po návštěvě laserového centra v Olomouci, kde se laserově odstranil i kousek nehtového lůžka, roste nehet o kousek užší a vše je už 10 let v pořádku. Neplatí to pojišťovna (ostatně jako málo co , co funguje), ale máme pokoj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zarostlý nehet

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]