Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čas nákupu pro důchodce - do kdy?

Od: marr odpovědí: 29 změna:

Dobrý den,
platí stále ještě vyhrazený čas nákupu pro důchodce? Myslel jsem, že už ne, ale občas to někde vidím vyvěšené. Tak nevím, abych nevyrazil zbytečně brzy.

děkuji předem

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

4x

Už bych ocenila, kdyby to skončilo, omezuje mě to a docela mě uráží, že když jedu do práce, nemohu si koupit sváču, jedině že bych vyrazila někdy v sedm ráno (jen kvůli tomu nákupu). Bylo dobře, že si skutečně staří lidé a invalidé mohli nakoupit v klidu, bez strachu z nákazy, ale spravedlivé to stejně nebylo (mladší člověk na dialýze, po transplantaci, diabetici, kardiaci, těžcí alergici, lidé s IBD a další, ale bez průkazu ZTP) chráněni nebyli vůbec, naopak.

Už je čas vrátit stav do normálu.

To záleží na úhlu pohledu - mě taky uráží, když jdu nakoupit odpoledne po práci, kde jsem od půl šesté a poslouchám řeči, že si mám nakoupit dopoledne.

etana*

na to stačí houknout: "Jedu z práce, chytráku!"

Nestačí a mnohdy ani nevěří protože pracují údajně jen blbci!

mne to serýnkuje ta jejich vyhrazená doba z jiného důvodu. byli jsme s moji na velkém nákupu někdy kolem 14:00 - a v obchodě očividně asi 20 lidí 65+ a z nich polovina roušku na půl žerdi (tj nos mimo roušku ), a dvě babky odhadem 75 a víc a rozestup 2m u pokladen? viděli mezeru a šup tam nejenže předběhli,ale pak i posloucháte -pokud nedodržíte ony 2m od pokladních "udržujte rozestup couvněte si!"ale t+m babiznám to neřekli.Jaký pak má význam nějaká vyhražená doba pro důchodce?!

Já se tady musím smát. Já jsem také důchodce a kdyby nějaká jiná babka chtěla využít toho, že já dodržuji 2 metry odstup a chtěla vklouznout do té mezery, tak to si teda pište, že by se jí to nepodařilo a mazala by do řady a vůbec bych u toho nemusela ani zvýšit hlas. A Vy jste chlap a mladý chlap a sklopil jste uši? *co*

Suzy zda mladý no jak se to vezme-již jsem 58x slyšel z jara zpívat kosa .Jinak mne nepředběhla bylo to v sousední frontě.

hodnocení

3x
Nákupní doba vyhrazená pro seniory, tedy 08:00 až 10:00, bude navzdory postupnému uvolňování vládních restrikcí platit dál. O zrušení by se mohlo mluvit až na začátku červnuZdroj: eurozpravy.cz/...

Navzdory všemu jen do středy takže již jen jeden den!Tj poslední den je zítra 26.5!

Od úterý končí vyhrazené nákupní hodiny pro seniory od 8 do 10 hodin. Opatření z druhé poloviny března mělo ochránit seniory jako rizikovou skupinu před nákazou nemocí covid-19. Kadeřníci už také nemusí nosit ochranné štíty, stačí roušky. Chytrá karanténa nově spadá pod ministra zdravotnictví Adam Vojtěcha.Zdroj: idnes.cz/...

Není to jednoduché už se v tom vyznat *nevi*

rorschach*
hodnocení

2x

ČP od pondělí už nemá, ale jinde ta hovadina asi bude furt

ceskaposta.cz/...

liska5
hodnocení

2x

Tohle snad platí jen pro velké prodejny typu Billa, Lidl, Kaufland,Tesco... , ale malé obchody fungují snad pořád pro všechny.

Nebo se pletu?

Ano máte pravdu

hodnocení

2x

Vyhrazené hodiny pro nákup seniorů končí

Dnes 16:34 Novinky

lidus*

Přesně tak, před chvílí jsem si to přečetla.

ccc*
hodnocení

2x

Už je to tady ! Od 26.5.2020 je konečně konec. A hurá na ně! *bezim*

etana*
hodnocení

2x

Vláda se řídí sociálními sítěmi a nejspíš i touhle Poradnou. Co si jeden den přečtou, to druhý den udělají, aby se zavděčili, bez ohledu na logiku. V tomto případě si ale nechali poradit dobře. I když, cítit se v mém věku jako cucák, kterého nepustili do kina, to má taky něco do sebe:))

hodnocení

1x

Myslím, že je to naprostá zbytečnost, Jako důchodkyně jsem v tuto dobu nikdy naupovat nechodila, protože právě v tuto dobu bylo vždy narváno a někteří důchodci se opravdu chovají dost neomaleně, jako by jim zboží měli vyprodat.

Když jste do prodejen nikdy nechodila, jak víte, že bylo narváno? Já mám opačnou zkušenost. V 8,30 h bylo v Tescu víc personálu. než zákazníků. Podobné to bylo v Lidlu.

lipanek
hodnocení

1x

Nejnovější informace aktualizováno 18.18 - idnes.cz/...

Takže to chápu, že zítra už normálně.

mnd®

lipanek: ano chápete správně.

hodnocení

0x

O zrušení se zatím nemluvilo.

hodnocení

0x

Chodím nakupovat podle toho, jak mám čas. Nikdy jsem problém neměla.

Jestli je vám >65, tak opravdu problém nemáte. My mladší máme smůlu.

Jo, jo, staroši potíže nemají. To mě s dospělým postiženým synem nedávno nějaké důležité hovado vyhodilo z Kauflandu v 9.55 minut a to jsem fakt vypěnila. Kluk byl celý mimo, mě to vůbec nenapadlo, hodinky mně šly napřed a třeba v Brně to vůbec nehrotí.

rorschach*

Díky bohu, že v Brně máme jen jeden obchod a tam to nehrotí. V pátek jsem byl u Lidlu ve Slatině a před desátou a těch lidí co tam čekalo a za dveřma ochranka s hodinkama a nic čekat se bude.

hodnocení

0x

Jsem důchodce, ale bohužel tyto vyhrazené hodiny nestíhám. Naštěstí mohu jít nakoupit i mimo ně.

donpapa

Přesně tak. Jste živý důkaz, že podobná opatření jsou jen šikanou majoritní části společnosti.

hodnocení

0x
V Lidlu to platí pořád. Do desíti nakupují výhradně důchodci.
Čas nákupu pro důchodce - do kdy?
iv®
Zrušení času pro lidi od 65 platí ode dneška, tj. 26.5.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]