Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
platí stále ještě vyhrazený čas nákupu pro důchodce? Myslel jsem, že už ne, ale občas to někde vidím vyvěšené. Tak nevím, abych nevyrazil zbytečně brzy.
děkuji předem
Už bych ocenila, kdyby to skončilo, omezuje mě to a docela mě uráží, že když jedu do práce, nemohu si koupit sváču, jedině že bych vyrazila někdy v sedm ráno (jen kvůli tomu nákupu). Bylo dobře, že si skutečně staří lidé a invalidé mohli nakoupit v klidu, bez strachu z nákazy, ale spravedlivé to stejně nebylo (mladší člověk na dialýze, po transplantaci, diabetici, kardiaci, těžcí alergici, lidé s IBD a další, ale bez průkazu ZTP) chráněni nebyli vůbec, naopak.
Už je čas vrátit stav do normálu.
To záleží na úhlu pohledu - mě taky uráží, když jdu nakoupit odpoledne po práci, kde jsem od půl šesté a poslouchám řeči, že si mám nakoupit dopoledne.
Nestačí a mnohdy ani nevěří protože pracují údajně jen blbci!
mne to serýnkuje ta jejich vyhrazená doba z jiného důvodu. byli jsme s moji na velkém nákupu někdy kolem 14:00 - a v obchodě očividně asi 20 lidí 65+ a z nich polovina roušku na půl žerdi (tj nos mimo roušku ), a dvě babky odhadem 75 a víc a rozestup 2m u pokladen? viděli mezeru a šup tam nejenže předběhli,ale pak i posloucháte -pokud nedodržíte ony 2m od pokladních "udržujte rozestup couvněte si!"ale t+m babiznám to neřekli.Jaký pak má význam nějaká vyhražená doba pro důchodce?!
Já se tady musím smát. Já jsem také důchodce a kdyby nějaká jiná babka chtěla využít toho, že já dodržuji 2 metry odstup a chtěla vklouznout do té mezery, tak to si teda pište, že by se jí to nepodařilo a mazala by do řady a vůbec bych u toho nemusela ani zvýšit hlas. A Vy jste chlap a mladý chlap a sklopil jste uši?
Od úterý končí vyhrazené nákupní hodiny pro seniory od 8 do 10 hodin. Opatření z druhé poloviny března mělo ochránit seniory jako rizikovou skupinu před nákazou nemocí covid-19. Kadeřníci už také nemusí nosit ochranné štíty, stačí roušky. Chytrá karanténa nově spadá pod ministra zdravotnictví Adam Vojtěcha.Zdroj: idnes.cz/...
Není to jednoduché už se v tom vyznat
Myslím, že je to naprostá zbytečnost, Jako důchodkyně jsem v tuto dobu nikdy naupovat nechodila, protože právě v tuto dobu bylo vždy narváno a někteří důchodci se opravdu chovají dost neomaleně, jako by jim zboží měli vyprodat.
Nejnovější informace aktualizováno 18.18 - idnes.cz/...
Takže to chápu, že zítra už normálně.
Jo, jo, staroši potíže nemají. To mě s dospělým postiženým synem nedávno nějaké důležité hovado vyhodilo z Kauflandu v 9.55 minut a to jsem fakt vypěnila. Kluk byl celý mimo, mě to vůbec nenapadlo, hodinky mně šly napřed a třeba v Brně to vůbec nehrotí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.