Nejste přihlášen/a.
zdravím ,
před časem jsem chtěl znat vaše zkušenosti s bankami
vyběr zužil na 4 banky
UniCredit Bank
Raiffeisenbank
Aurbank
Fio
kdo z vás u těchto bank účet chtěl bych znat váše zkušenosti
Mám UniCredit - U konto.
Vedení účtu, platby (příchozí, odchozí) atd.. zdarma
Výběry ze všech bankomatů po celém světě zdarma
Online banking v pořádku
Nevýhoda - každý měsíc aspoň 12 000kč příchozí platba, jinak platíte poplatek 199kč
Kromě největších zkostnatělých bank (ČS, KB) je to celkem fuk, podmínky jsou podobné. Vybírejte podle přívětivosti internetového bankovnictví. Zrovna ČS a KB ho mají katastrofální a cokoli s nimi řešit je na dlouho. Já doporučuji FIO. Airbank jsem zkoušel, asi nebudou špatní, ale nesedlo mi IB. S UC a RB nemám zkušenosti.
Také je otázka, které platební karty chceš. Některé banky vydávají pouze VISA, některé pouze MASTERCARD, některé oboje. Pokud plánuješ cesty po zemích jako Rakousko, Německo, Itálie, tak se může velmi hodit elektronická karta Maestro - tu ale banky dají jen na vyprošení a ne každá je ochotná to udělat..
Pro cestování je také dobré se seznámit s podmínkami a cenou cestovního pojištění (přes banku je to absolutně nejlevnější) a zda se dá z banky o něm sehnat potvrzení v cizím jazyku - tohle neumí například RB., a některé banky si za potvrzení účtují 200Kč (když už nemají ty poplatky...)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.