Ahoj, Potřebovala bych poradit. Mám na pravé noze bradavice a koupila jsem si Kolodium Forte Bohužel si ale myslím že to nepomáhá nevidím žádné změny. Chtěla bych se zeptat zda nemáte nějaké babské nebo domácí tipy. Lékař je má poslední možnost, jsem na nohy citlivá. Díkyy všem za tipy
Mám jednu zkušenost, když byla dcera menší, na ruce na palci mela velikou bradavici, doktorka ji objednala na vyříznutí na chirurgii. Viděla to kolegyně v práci a poradila. Čvereček syrové cibule naložit do octa do druhého dne, pak přilepit a ovázat na bradavici. Naložit další cibuli, druhý den opakovat a tak cca týden, bradavice se pak sama vyloupla i s kořínkem a bez bolesti, bez řezání.
babská rada je potírat bradavici štávou ze stonku vlaštovičníku.Jinak leta letoucí se u nás používal s úspěchem lapis.Chirurgický zákrok -dodnes mám po něm na prstu docela velkou jizvu ,kdežto po vypálení dusíkem nezůstala ani stopa,
Na nohou jsou to trochu jiné bradavice, takové hloubkové. Používá se vlaštovičník, různé masti z lékárny, zmrazení dusíkem, chirurgické odstranění, dneska i laser
Zajímavé je, na kterých místech na chodidle se vytvořily. Myslím souvislost s vnitřním orgánem přes reflexní plošky. Ona i psychosomatika má vztah k bradavicím na chodidle. Dokonce prý může bradavice sama zmizet odstraněním příčiny hněvu a nespokojenosti.
Kupte si v lékárně Duofilm. Je to směs organických kyselin, mravenčí a ještě nějaké. Pomalu po vrstvách to bradavici bezbolestně odleptá. Synovi jsem takhle zlikvidovala dvě a sobě jednu. Je to na dýl, potírat denně se musí asi měsíc. Každopádně pro mě je důležité, že to nebolí. Když náhodou jo, jeden den se aplikace vynechá. Jako dítěti mi vypalovali dusíken bradavice každou chvíli, i na nějakém seškrabávání jsem byla a tu bolest si pamatuju dodnes. A svým dětem bych to neudělala. Bradavice i molusky (druh bradavic) umím odstranit šetrněji než lékař.
Vlastovičník zabírá a teď má nejvíc šťávy. Jak je ale sucho, tak rychle dřevnatí a pak už je v něm šťávy málo. Chce to hledat místa kde není tolik na slunci. Kolodium se mi zdá že asi změnili recepturu, nějak nezabírá. Kupuju v Polsku Brodacid. Jenže tam se teď nejezdí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.