Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co jíst k alkoholu?

Od: michaell odpovědí: 13 změna:

Zdravím lidi, co je podle vás nejlepší k zakousnutí při pití alkoholového nápoje? Je lepší jíst pořádný kus mastnýho jídle před nebo při? Nebo je to jenom něco co mě kdysi utkvělo v paměti :D? Co třeba bramburky a alkohol, opiji se míně/více? A ještě poslední otázka, je lepší to do sebe kopnout nebo ucucávat?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

5x

Obecně je dobré být před pitím být najezený. Já tedy musím alkohol zajídat. Ne, jako Rusové vodku špekem a kousky chleba, ale k vínu si dávám slané mandle nebo kousky sýra.

Trochu snížit alkohol v krvi může pití dostatečného množství čisté vody a pohyb- tanec, běh.

Piju jen to, co si vychutnávám. Kopnout do sebe, to snad jen při nějakém průšvihu či neštěstí, kdy musím ihned utlumit mozek.

smode*
hodnocení

2x
Dobrý den. Záleží na tom co je Vaším cílem. Jestliže se toužíte řádně "ztřískat", doporučuji to do sebe pokaždé hodit, k tomu popíjet pomalu doušky perlivé vody a nic nezakusovat. Pokud se opít nechcete, pijte pomalu a konzumujte tučné pokrmy. Chcete-li závodit v "panákování", dejte si před tím tajně 2-3 plné polévkové lžíce sádla. Zatímco Váš soupeř bude dávno ležet na zemi, Vy budete mít úsměv na rtech.

Tak s tím sádlem, to si zapamtuju ! dík za tip. tohle jsem ještě nikdy neslyšel - jdu pozvat souseda a hned to jdu vyzkoušet :D

Taky jsme před zábavou pojídali chleba se sádlem ;)

Také funguje velmi dobře olivový olej a lépe se polyká, než to sádlo a stačí lžíce. Ono jde vlastně o to, aby si člověk jaksi "vymastil" žaludek a pak se ten alkohol asi odvádí rovnou někam do močového měchýře jako obyčejná tekutina a nemá čas působit negativně. Samozřejmě že nevím jak je to možné, ale je to tak a opravdu to funguje.

lilek

já mám třeba po paňáku žaludek jak kámen a pak moc nevím co dělat :D... zvracení je jedna z věcí, co fakt nemůžu. Naštěstí vím, kdy mám přestat, ale ten žaludek je někdy práblm. Zkusim chlebík se sádlem.

liska5

Jak Vám nesedne tvrdej alkohol, tak ho nepijte! To je na zánět žaludku.

hodnocení

1x

Všeobecně-byt najezený a v průběhu konzumace toprokládat dle druhu alkoholu nakrájenými kousky dobré klobásy ,salámu typu lovecký...,sýr,slanina či jen špek,uzené,

Samozřejmostí je osobní dobrá pohoda a nejlépe s přáteli,

hodnocení

0x

Tak v zásadě je důležité jíst celý den předem - né že do sebe před chlastáním vysypu 2x plnou lednici a vytuneluju všechny zásoby jídla i všem sousedům. Tak normálně prostě celý den jíst pomálu- Mě se osvědčilo jíst mastnější výrobky - třeba tvrdý salámy, špek, nebo kebab a tak podobně. no a pak k pivu třeba škvarky ochucený nebo klidně i ty brambůrky nebo něco na ten způsob. A jestli si naleješ do hlavy hned litr vodky? no párkrát jsem to zkusil a druhej den mi bylo zle. Panáky do sebe kopnu na hned a pak si dám chvíli oraz a pak další, ale nalejt do sebe zrázu celou flašku, tak z toho už jsem vyrostl.

hodnocení

0x
Není alkohol jako alkohol. Třeba Rusové k vodce doporučují čichat k chlebu a dávají si šproty. Víno třeba do sebe asi nebudere kopat. ANeměl by ye bezhlavě míchat; zrádný je třeba sekt. A vůbec: pijte s Mírou!
id

Přesně tak, to já piju s mírou celej život, manžel je Miroslav, až na to, že je abstinent.*smich*

hodnocení

0x

Nelze obecně odpovědět. Ke každému druhu alkoholu se hodí něco jiného.

hodnocení

0x

Moje zkušenost je,zajídat sladkým nebo zapíjet přeslazeným čajem. I na záchytce tě nalejou přeslazeným čajem, né že bych tam byl ale četl jsem rozhovor s doktorem. Já mám zkušenost ze Slovenska.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]