Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nábor do finančního koucinku a úkol

Od: neobycejnykluk odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Nedávno jsem na FCB reagoval na zprávu ohledně "zajímavé" pracovní příležitosti. Pánovi jsem napsal o co by se jednalo a on odpověděl, že je to spíše na rozhovor, že to nejde říci krátce a stručně. Napsal mi hned i číslo na sebe a řekl, že mi to během dvou minut vysvětlí. Já jsem nechtel s ním mluvit, původně jsem chtěl napsat někomu jinému na FCB něco ale řekl jsem mu, že si zavoláme až budu doma. Doma jsem mu zavolal a sdělil mi, že podniká ve vícero oblastech. Zároveň mě pozval na rozhovor přes Zoom a tam jsme se bavili, vyptával se, čeho chci dosahnout atd. Atd. a ptal se mě, zda znám Cash flow kvadrant atd. atd. (Dělení lidí na chudí, střední vrstvu v levém kvadrantu a bohaté a finance nezávislé na pravé straně) a že po 40 letech v práci máte jen třetinový důchod. Přednášku měl zajímavou a tak jsem kyvl na to, že mě seznámí s kolegou, který měl tu samou přednášku ale rozšířenou o více informací a po ní mi řekl, že si mohu vybrat, zda chci: Doporučit jejich společnost , dozvědět se více a nebo s nimi navázat spolupráci. Já jsem řekl, že chci vědět více a už to začalo, přemlouvání a argumentovani, proč to ještě nedělám a proč to nezkusit, když tomu jsem otevřený (problém byl, že jsem váhal chvíli). Pozval mě i na bezplatný víkendový webinář, který byl minulý týden od devíti do půl páté. Tato fáze se nazývá poznávací. Ted přecházím do fáze vzdělávací. Už jsem skoro řekl, že s tím chci skončit ale měl jsem takový divný pocit, že tam mám být, že jsem druhý den opět podlehl argumentum toho chlapa ( a sám bych si to asi vyčítal, že jsem to nezkusil ), že jsem vstoupil do vzdělávací fáze, během níž se zjistí, zda na toto jsem nebo nejsem. V podstatě mě chce učit personalistice. Týden zpátky se do mě opřel lehce, že se neumím rozhodnout a čas utíká. Sám jsem s tímto bojoval ale chlap se omluvil a doufal, že mě neurazil nijak a vrátil se k tomu, zdůvodňoval to. Tehdy jsem to chtel už ukončit alespoň na měsíc a pak by se uvidělo, co dále. Teď mi zadal úkol, ať sestavím žebříček 300 lidi, které znám z okolí, kterým bych nabídl tuto službu. Chci mu říci, že s ním nesouhlasím, protože GDPR mluví jasně a není tu jen pro legraci a tohle mi trochu "zavání". Mám své přátele, na kterých mi záleží a pokud tohle bude jen pro moji potřebu, tak ano ale nechci mu to posílat. Co si o tom myslíte? Hlavně o tom GDPR bych chtěl znát názor od někoho fundovaného. Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
uteč dokud můžeš. To neskončí dobře. Úplně nejhorší je trénovat finanční poradenství podezřelé firmy na svých známých a rodině. To se prostě nedělá. Navíc ten seznam bude pravděpodobně pro ně. Prostě se dostanou k 300 jménům a při přesvědčování použijí třeba i tvé jméno , jakože ty tomu věříš , pracuješ pro ně anebo te budou nutit abys to dělal ty, to je ještě horší.
hop®

*palec* Na podobném "podnikání" nemůže být nic poctivého...

neobycejnykluk
hodnocení

Právě tato společnost je celkem renomovaná a byla založena 2007. Ale ať chlápek zapomene na to, že bych mu ten seznam poslal. To Vám ještě řeknu: Během našeho videohovoru přes webovou kameru se mě ptal na jména a zapisoval si je. Pak jsem si začal zapisovat já a on hned: "Co si to píšete"? To mu pripomenu, pokud mi ještě napíšu a věřte mi, že se mi mu už psát nechce. Seznam jsme mu neposlal ale mám ho pro své účely a moderní estébák nejsem. Bude to pro Vás znit jako silácké řeči ale hodně si dovolil ke mě. Neměl jsem se nechat.

já to znám z vlastní zkušenosti, přišel jsem tak o kamaráda. Naverbovali ho k firmě dělající finanční poradenství a nás potom otravoval on a potom ta jeho firma, když on neuspěl. Nabízel nesmysly, ale vidina peněz ho oslepila, takže bez skrupulí to zkoušel na všechny ve svém okolí.

hodnocení

3x

Ty mu dodáš bezplatně seznam svých 300 známých, on si výskne a sám si je pak zkontaktuje s tím, žes mu je doporučil. A Ty dostaneš v lepším případě do nosu. Proto si on shání další lidi, které by mohl "školit", aby mu dodávali kontakty, které on potom využije.

Připadá mi to něco jako "STB v rouše beránčím". Taky bys bonzoval.

Děláš mu prostě hloupého Honzu. Nebuď neobyčejný kluk, ale radši obyčejný a slušně a poctivě se živ něčím jiným. Tohle poctivé zaručeně není. Jaga.

neobycejnykluk
hodnocení

Nedodam mu ani n. Už teď trochu lituji toho, že jsem mu neřekl rovnou, že to dělat nebudu. Já mám své přátele rád a pokud jim budu chtít nabídnout něco, tak to udělám sám a ne nikdo jiný. Podívejte se na to, co jsem psal výše. On si některá jména zapisoval a když jsem začal já psát, tak se hned ozval. To je fér tohle? Jenže ví mě jméno z Fb ale to nevadí, je zvyklý na to, že mu lidi řeknou ne. Jenže nebyt na těch školenich online, tak jim nejsem tolik "zahackovany". Jsem svým stylem obyčejně neobyčejný člověk, kdo mě zná osobně, tak ví. A dodatek na konec - je z Pardubického kraje tento " naborar".

manas
hodnocení

0x

To docela vypadá jak Letadlo a nebo Pyramida. Takové praktiky s nátlakem byli u Herbalife, Amvay a podobné "takzvané výhodné pracovní příležitosti".Také jsem měl možnost si přivydělat velké peníze a když potom člověk pochopil o co se jedná tak rychle od toho pryč. Je to jako sekta která umí manipulovat s člověkem který se nechá.

Něco podobného jsou domácí práce. Většinou je to podvod na podvod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]