Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Evidence na ÚP vs. nové zaměstnání

Od: stanavaf® odpovědí: 4 změna:

Ahoj, chtěla bych se Vás zeptat:

1. Je li jedinec uchazečem o zaměstnání, tedy je v evidenci na ÚP a plní všechny podmínky, které jsou dány, má nárok na podporu v nezaměstnanosti. Mě zajímá, kdyby byl jedinc v evidenci pouze 4 dny a 5 den už by měl podepsanou novou pracovní smlouvu, tedy byl 5 den zaměstnán, krátí se podpora v nezaměstnanosti na ty 4 dny nebo ÚP zaplatí celý měsíc, tedy 65% prům. měs. čistého výdělku?

2. Existuje jakási tabulka "Společensky účelné prac. místo", ve které je mmj., že ÚP, který zaměstná uchazeče z ÚP má nárok na určitý příspěvek, který bude poskytován určitý čas. Konkrétně mě zajímá "Uchazeč, který pečuje o dítě do 6 let věku" , každý uchazeč nebo jen "ženy"?

Děkuji

St.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Máte nárok jen za ty 4 dny na podporu.S tím druhým nemám zkušenost.

pt®

Nárok má, ale zaměstnavatel ne zaměstnanec. /např. absolventská místa, nebo ženy nad 50 let, pokud není změna zákona/. PT /stařenka/

hodnocení

Také Vám děkuji, vím, že zaměstnavatel. Takže když bude v evidenci 4 dny , 5 bude zaměstnán, i přes tuto krátkou dobu, má zaměstnavatel nárok?

hodnocení

Děkuji, jen mě to tak napadlo. Vím, že se to nedá srovnat, ale když jsem byla na RD a kočila jsem 4.7, nic se nekrátilo a RP jsem dostala za celý červenec.

St.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]