Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tel. číslo 9030999

Od: babajaga® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

dcera má telefon od firmy a mohla si přidat /sdílet/ další lidi, podle své volby. Přidala si i nás. Je to už asi 2 roky. Vždycky 1x měsíčně nám pošle výpis, platím jí to přes účet. Je to finančně výhodné a nikdy nebyl sebemenší problém.

Nyní za duben jsme byli překvapeni. Ve výpisu je i SMS na takové divné číslo: 9030999 a cena? 99 korun. Ani děda, ani já jsme na toto číslo žádnou SMS neposílali.

Na netu jsem si našla, že se snad jedná o nějaký podvod. Jak se mohli dostat do našeho mobilu? A nemohou to zopakovat? Teď jsem to, samozřejmě, byla nucena zaplatit, ale nerada bych, aby se to stalo pravidelností. Co proti tomu dělat? Děkuji - Jaga.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Jaguško, nech u operátora (nebo asi spíš dcera přes firmu) zablokovat čísla se zvláštním tarifem (začínají 901 až 909). To by mělo pomoci.

hodnocení

1x

Ať se dcera zkusí poptat u operátora, zda by tyto barevné linky nešly zablokovat.
Mělo by to jít, jen tam možná bude nějaký háček v tom, že tento požadavek bude muset vzejít od zaměstnavatele dcery, ale zkuste to, za to nic nedáte.

Jaga bohužel nepíše operátora. Pokud je to VOD (tj. One Net), tak ten kdo ji pozval by měl mít k dispozici možnost jak jí to zablokovat. Má to drobnou nevýhodu, že pak nezaplatí MHD nebo párkování.

hodnocení

Operátor je T Mobile.

A že nezaplatím parkování nebo MHD? Musím se smát, mám totiž úplně hloupý telefon, takovou tu "cihlu" pro důchodce, ovšem dovolám se, pošlu SMS a nic víc nepotřebuju. Takže můj telefon stejně nic neumí a nevadí, pokud se mu někdo podívá na zoubek, aby nepouštěl podobná čísla. Jaga.

Dceru zkusím požádat, zda by to nějak zařídila.

hodnocení

0x

tellows.cz/...

Dávat pozor, komu posíláte SMS i když to vypadá jako vyžádané od nějakého partnera

Já bych byl už silně podezíravý u takového krátkého čísla, navíc je v něm na můj vkus moc devítek.

alan81
hodnocení

0x

Dmnívám se, že neuděláte nic. Budete muset prokázat, že jste SMS neposílali. Právní služby nejsou zadarmo a výsledek nejistý. Snad jen kontaktovat České telekomunikace a zjistit, jestli lze podat žalobu.

hodnocení

Nechci kvůli stokoruně podávat žalobu, to jste mě špatně pochopil. Někdy člověk holt o něco přijde. A tohle není zas taková tragédie.

Ale spíš by mě zajímalo, co udělat, aby se to už neopakovalo. Zda jde nějak zamezit podobným číslům. Mám ale obyčejný telefon se základními funkcemi - volání, SMS. Tak nevím, zda tam nějaká blokace jde udělat. Jaga.

hodnocení

0x

Telefonní číslo 9030999 není podvodné, je to číslo pro odesílání SMS. Mohli jste si třeba dělat na netu test IQ, kde není napsáno, že není zadarmo, ale za 99 Kč, nebo chodí různé podvodné SMS, že jste něco vyhráli ap. (viz odkaz).

tellows.cz/...

hop®
hodnocení

0x

Podobná čísla mají třeba i dárcovské SMSky...

nov
hodnocení

0x

Nestahujete si filmy? Číslo 9030999 patří CzTorrent a cena sms = 99 Kč.

hodnocení

Ne, filmy nestahuju, testy inteligence jsem si taky nedělala a na ty slibované výhry si dávám bacha. Opravdu nevím, jsk jsem k tomu přišla. Jaga.

A nepřidávalas do mobilu ten měsíc nějakou novou aplikaci? Podvodníci dokážou i do odklikávání oprávnění programu schovat odkaz který odešle sms.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]