Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Časté močení po napití se

Od: jd97* odpovědí: 9 změna:
Zdravím, nedávno jsem se na Vás obracel s dotazem ohledně poraněného prstu. Vše se zdárně zahojilo a už to jen lehce poboliva pri silnějším doteku, ale kůže má správnou barvu a vse je již ok. A zároveň bych rád poděkoval za všechny reakce.
Nicméně, rád bych se zeptal na ještě jednu věc, která mě trápí zhruba poslední rok a půl a podotýkám, že je mi 23 let.
Jde o to, že poslední dobou mám velmi časté nutkání chodit mocit po tom, co se napiju... Je jedno jestli jde o čistou vodu, kávu, minerálky nebo alkohol... Stačí si dát třeba 200ml a za cca 15min už citim nutkání na malou... Snažím se tedy vydržet, ale vydržím jen tak dalších 20min a pak už je to nutkani tak silne, ze to prostě nejde vydržet... Dojdu se tedy vymocit. Moc je úplně průhledná, bez barvy a zápachu - v podstate cista voda... Troufnu si říct, ze vymocim treba 500-600ml... Ale problém je pak po močení, kdy se jdu věnovat svym aktivitam a behem dalších cca 25min mam znovu nutkani jít mocit... Tak jdu a opět průhledná moc a zase třeba 500ml... Je to takhle pravidelně třeba 2x az 3x než mam klid, dokud se znovu nenapiju.
Pitný režim dodrzuji a vypiju cca 2l ciste vody a cca 1l mineralky (magnesia perliva) každý den.
Byl jsem s tim i u lekare, ktery mi udělal testy na moč a vse bylo v normě. Docela mě mrzi, ze se nic nenaslo, protože mi to narusuje muj osobní zivot... Napriklad, kdyz mam důležité jednání v praci, tak se věčně omlouvám, že si musím odskočit... Pomáhá mi jedině nepit... Pred dulezitou věcí třeba 3-4h vůbec nic nepit, ale když máte třeba pul hodiny mluvit, tak mate sucho v puse a je prostě nutné se napít, především ted v době rousek...
Nenapadá vás někoho, co by to mohlo být? Jak s tim pracovat? Dříve bylo vše v pořádku, toto trvá tak rok a pul... Uz jsem z toho docela spatny...
doplněno 20.05.20 21:28: Cukr mi nebrali a jestli mívám pocit na žízeň? No jak kdy... Spíš pravidelně piju... Jenže já jak dám láhev s vodou k puse, tak nevím, kdy mám dost a jsem schopný vypít třeba čtvrt flašky najednou...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jestli vám lékař potvrdil, že jste fyzicky v pořádku, může jít i o (zlo)zvyk. Zkuste nahrazovat alespoň některé "nutné" napití žvýkačkou nebo cucejte bonbóny - bude se vám tvořit více slin, nebudete mít tak sucho v ústech a možná se přestanete cítit jako průtokový ohřívač :)

hodnocení

0x

Tak zkuste méně pít. 3 litry denně jsou docela dost. Někdo má žízeň pořád, ale jinému bohatě stačí litr.

hodnocení

0x

Je to jenom v hlavě. Mám kamarádku a má to samé, co popisujete. Jakmile se něčeho napije, tak letí na záchod. Ale ona tam prostě jenom učůrává. :-D Ale tu perlivou Magnesii rozhodně nepijte každý den. Perlivá voda není moc zdravá. Jednou za čas nevadí, ale vypít jí každý den litr je podle mne hodně. Něco si o tom přečtěte na internetu. Já ji mám také ráda, ale každý den ji teda nepiji.

joudic*

no u muze mi tohle moc normalni neprijde, jdu na zachod poprve cca az po cca 6-7mem pivu a kamaradi cca podobne, druha pulka tak po 4tem... a to uz mame 4 krizky vsichni.. co prostata apod

hodnocení

0x

Tak jak je tu psáno prostata . Sice na to nemáte věk na zvětšenou prostatu ale jsou i jiná onemocnění prostaty kde už věk není důležitý.Zánět prostaty,dráždivý moč,měchýř,hrdlo měchýře atd...

Praktický lékař nic neodhalí.Běžte na urologii.Tam zjistí naplnění měchýře,zda se uplně vymočíte bez zbytkové moči,velikost prostaty atd...

Bojuju s tím roky a vím co to je za problém.

liska5
hodnocení

0x

A krev na cukr Vám brali? Míváte zároveň žízeň?

liska5

Právě to časté pití a čurání je pro problémy s krevním cukrem typické. Zkuste nejdřív obvoďáka. Nevím, jaké máte ztráty pocením, ale 2 litry by měly stačit. A večer už raději nic, ať se vyspíte.

hodnocení

0x

Slyšel jste někdy slovo hypochondr? Bože, přestaňte se pozorovat a najděte si smysluplnou činnost. Opět klasika - čím delší dotaz, tím větší problémy má dotyčný sám se sebou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]