Zdravím, nedávno jsem se na Vás obracel s dotazem ohledně poraněného prstu. Vše se zdárně zahojilo a už to jen lehce poboliva pri silnějším doteku, ale kůže má správnou barvu a vse je již ok. A zároveň bych rád poděkoval za všechny reakce. Nicméně, rád bych se zeptal na ještě jednu věc, která mě trápí zhruba poslední rok a půl a podotýkám, že je mi 23 let. Jde o to, že poslední dobou mám velmi časté nutkání chodit mocit po tom, co se napiju... Je jedno jestli jde o čistou vodu, kávu, minerálky nebo alkohol... Stačí si dát třeba 200ml a za cca 15min už citim nutkání na malou... Snažím se tedy vydržet, ale vydržím jen tak dalších 20min a pak už je to nutkani tak silne, ze to prostě nejde vydržet... Dojdu se tedy vymocit. Moc je úplně průhledná, bez barvy a zápachu - v podstate cista voda... Troufnu si říct, ze vymocim treba 500-600ml... Ale problém je pak po močení, kdy se jdu věnovat svym aktivitam a behem dalších cca 25min mam znovu nutkani jít mocit... Tak jdu a opět průhledná moc a zase třeba 500ml... Je to takhle pravidelně třeba 2x az 3x než mam klid, dokud se znovu nenapiju. Pitný režim dodrzuji a vypiju cca 2l ciste vody a cca 1l mineralky (magnesia perliva) každý den. Byl jsem s tim i u lekare, ktery mi udělal testy na moč a vse bylo v normě. Docela mě mrzi, ze se nic nenaslo, protože mi to narusuje muj osobní zivot... Napriklad, kdyz mam důležité jednání v praci, tak se věčně omlouvám, že si musím odskočit... Pomáhá mi jedině nepit... Pred dulezitou věcí třeba 3-4h vůbec nic nepit, ale když máte třeba pul hodiny mluvit, tak mate sucho v puse a je prostě nutné se napít, především ted v době rousek... Nenapadá vás někoho, co by to mohlo být? Jak s tim pracovat? Dříve bylo vše v pořádku, toto trvá tak rok a pul... Uz jsem z toho docela spatny... doplněno 20.05.20 21:28: Cukr mi nebrali a jestli mívám pocit na žízeň? No jak kdy... Spíš pravidelně piju... Jenže já jak dám láhev s vodou k puse, tak nevím, kdy mám dost a jsem schopný vypít třeba čtvrt flašky najednou...
Jestli vám lékař potvrdil, že jste fyzicky v pořádku, může jít i o (zlo)zvyk. Zkuste nahrazovat alespoň některé "nutné" napití žvýkačkou nebo cucejte bonbóny - bude se vám tvořit více slin, nebudete mít tak sucho v ústech a možná se přestanete cítit jako průtokový ohřívač
Je to jenom v hlavě. Mám kamarádku a má to samé, co popisujete. Jakmile se něčeho napije, tak letí na záchod. Ale ona tam prostě jenom učůrává. Ale tu perlivou Magnesii rozhodně nepijte každý den. Perlivá voda není moc zdravá. Jednou za čas nevadí, ale vypít jí každý den litr je podle mne hodně. Něco si o tom přečtěte na internetu. Já ji mám také ráda, ale každý den ji teda nepiji.
joudic*
no u muze mi tohle moc normalni neprijde, jdu na zachod poprve cca az po cca 6-7mem pivu a kamaradi cca podobne, druha pulka tak po 4tem... a to uz mame 4 krizky vsichni.. co prostata apod
Tak jak je tu psáno prostata . Sice na to nemáte věk na zvětšenou prostatu ale jsou i jiná onemocnění prostaty kde už věk není důležitý.Zánět prostaty,dráždivý moč,měchýř,hrdlo měchýře atd...
Praktický lékař nic neodhalí.Běžte na urologii.Tam zjistí naplnění měchýře,zda se uplně vymočíte bez zbytkové moči,velikost prostaty atd...
Právě to časté pití a čurání je pro problémy s krevním cukrem typické. Zkuste nejdřív obvoďáka. Nevím, jaké máte ztráty pocením, ale 2 litry by měly stačit. A večer už raději nic, ať se vyspíte.
Slyšel jste někdy slovo hypochondr? Bože, přestaňte se pozorovat a najděte si smysluplnou činnost. Opět klasika - čím delší dotaz, tím větší problémy má dotyčný sám se sebou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.