Nejste přihlášen/a.
Může na kole 12ti letý (je menšího vzrůstu)? Kolik se dá ujet tak za 3 hoďky? Jak často se kolo nabíjí?
Nebo je to úplná blbost?
2x
"Mladý" ve 12 letech (pokud je v běžné kondici) už zvládne i 50-60km za půlden..
Jak na tom jste Vy, to netuším.
Moc důvodů k používání elektrokola v "produktivním věku" nevidím, vyjma lidí po vážných operacích.
Elektrokolo může být pro necyklistu(y) spíše nástroj k tomu, aby si ublížil. Proč? Prostě proto, že vyjede i tam, kam se vlastní silou nedostane...a nemá potřebnou techniku sjet větší kopec. Prakticky každý týden si na tom někdo nabije kokos.
A za sebe (a další "běžné cyklisty-neelektrikáře) bych prosil, zvažte to...Tady v JČ už opravdu potkáváme lidi s elektokolem i na WC...Už zde není kam plivnout.
Já Vám to upřesním...
V JČ jsou rybníky..., ale v převážné většině poloprázdné. Lesy..ano...dříve jich tu bývalo dost, ale dnes? Tak 1/3 je v háji...a další 2/3 tam brzy budou také.
Takže v podstatě ano...pojeďte a chvátejte, možná máte poslední příležitost vidět zbytek lesů..a rybníků.
Ok, zdravotní stav chápu, ale elektrokolo nemusíte tedy mít nutně všichni..stačilo by Vám..a zbytku rodiny kola klasická.
Ježiš, já to elektrokolo myslela hlavně jako atrakci. Že je to prostě něco jiného. Jako si lidi půjčí šlapadlo, skútr nebo lodičku tak my bychom měli elektrokolo.
Klidně si to elektrokolo v půjčovně půjčte a projeďte se, není to nic zakázaného a ano, je to fajn. A že se na tom nedá zapotit a dát si do těla? Ale dá, stačí si nechat nejnižší přípomoc a pak když ten 23 kg zázrak máte rozpohybovat, tak poznáte
. Mám klasického horáka i elektrokolo, naježděných mám také pár desítek tisíc km, tak doufám, že mě tady nebude nikdo osočovat z toho, jak jsem zhnilý. Taky bych mohl být smutný, že i tady u nás ubývá míst, kde byl člověk na tom kole opravdu sám a kolem jen příroda. Ale je to dobou - přibyli nejen kolisti, ale i pěšáci. Chce to toleranci a nebýt plánovitě nas...ý na ty druhé.
2x
2x
Děcku elektrokolo ne! Pokud budete jezdit po hrázích rybníků, tak i pro Vás starší je to lepší a praktičtější na běžném kole..
Elektrokolo až po šedesátce- věku. Pořídila jsem si ho v 68, abych mohla jezdit denně do pořádného kopce do práce.. Není to jen o tom, že vás něco popostrkuje. Je to i o pravidelném dobíjení. A když dojde baterka, tak se hodně nadřete. Navíc je velmi těžké, asi 25 kg, tedy zhruba, jako dvě kola naráz, a to chcete nakládat do vlaků. Nezkušení cyklisté na elektrokole mají často pády. Zejména, když je baterie na zadním nosiči. Pak je těžiště výš. V zatáčkách z kopce se musí při té váze kola trochu jinak. Ale bez šlapání nejede. Jsem po operaci kyčle a zatím jezdím na klasickém trekovém. Zatím je pro mne těžké ho vůbec vyndat.
V zimě si baterii vyndavám a co 2 měsíce doma dobíjím.
Já nabíjela jednou za týden, protože na rovině nepoužívám asistenci. Zapínám pouze v kopci. A nejvíc jsem s ním jezdila jen v rámci města, tak dvě hodiny denně maximálně. Kdo najezdí s asistencí hodně, tak musí denně dobíjet. Když ale spěchám, tak stejně skočím na obyčejné kolo. Než bych tohle vydrncala z kolárny a pak stejně zpět, tak jsem z Lidlu zpátky.
0x
Ve 12 letech bych mu koupil normální kolo. Ať si zlepší kondici a techniku jízdy. Elektrokolo jede téměř samo a je to pak více náchylné k pádům. Je to podobné jako když horal nepojede lanovkou, ale poctivě si kopec vyšlápne pěšky. Uvidíte, že "mladý" bude mít radost a ocení to více než elektrokolo.
0x
Moje dnešní (první) zkušenost s elektrokolem: Šlapu do kopce na treku, funím jak prase a najednou, kde se vzala, tu se vzala, starší paní. Do pedálů se opírala asi jak závodní rada v Marečku, podejte mi pero! a než jsem se vzpamatoval, byla v trapu. Taková nekalá konkurence!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.