Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zhloupnu? Budu se moct učit?

Od: xannie odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer lidi. Je mi 18, a asi jenom over-thinkuju, ale musím se zeptat. Jak moc ste často chodili pít s kamarády na střední? Školu zvládám na chvalitebnou, ale už je to tak necelý rok, co chodím doslova každý pátek někam. Většinou se pije alkohol, málokdy se hulí tráva. Nekouřím a v životě jsem se neopila tak že bych si nic nepamatovala. Vždycky tak akorát do nálady, hrozně se kontroluju. Ale přijde mi to nějak moc, ne? Asi to fakt zní dementně, nevím, ale ted jak je corona, tak jsem tolikrát venku nebyla a zjistila jsem, že mi to ani moc nechybí. Ale neudělá mi to něco s mozkem? Nezhloupnu? Vím, že pití v mladým věku není dobrý. Ale to bych se fakt musela každý den opíjet nebo jak to je? Mám z toho teď fakt špatnej pocit. Vím, že školu dávám, čtu, jím normálně a tak. Ale neukáže se to časem?

Děkuju za jakoukoli odopvěď. Jen chci vědět jeslti to je normální nebo ne.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

1x
Zdravím. Je prokázáno, že požívání alkoholu postupně zabíjí mozkové buňky, a to nevratně. Takže z toho logicky vyplývá, že úbytek mozku způsobuje "hloupnutí". Krom mozku ničí i orgány jako jsou játra, slinivka břišní, žaludek, ledviny, srdce, nervové buňky... Může způsobit rakovinu (jmenovaných orgánů), u žen navíc narození "poškozeného" dítěte a rakovinu prsů. Užívání omamných látek celý devastující proces urychluje a navíc způsobuje i psychické problémy. V 18 letech, kdy má člověk celý život před sebou, si místo krásného žití zdevastovat tělo a jen živořit, je fakt hodně přízemní. Sekněte s tím a radujte se z života dokud jste zdravá a nemáte žádné bolesti, zdravotní komplikace ani jiná omezení. Dokud o sobě můžete rozhodovat sama, ne sloužit těmto "zákeřným nepřátelům". Držím palce. Ida

chytrak
hodnocení

0x
inteligence nema nic spolecneho s papirkem, ale alkohol a trava = zapominani, dle miry

liska5
hodnocení

0x

Na střední alkohol vůbec. Žila jsem sportem. A na VŠ tak jednou do měsíce na koleji, když bylo co slavit. Ale s mírou. Tohle bohapusté chlastání pro chlastání nechápu a těch lidí je mi líto, že neznají nic smysluplnějšího, než se zcákat...

smode*
hodnocení

0x

Dobrý den. Alkohol jsme pili na střední škole přibližně jednou týdně a většinou také max. do nálady. Ovšem mám z té doby některé spolužačky a spolužáky kteří pili první ligu a pijí ji dodnes mnoho let po škole - ale umí přes týden fungovat v práci bez skleničky. Že by jim to jakkoliv ubralo na inteligenci nebo paměti se z mého pohledu nedá rozhodně říct. Řekl bych že zde spíše hraje roli genetika - tam jsem viděl mnohokrát naprosto jasné souvislosti. Podívejte se jak jsou na tom Vaši rodiče - Vaše inteligence bude podobná a nějaké pití alkoholu v běžných mezích vám nic moc nedá ani nesebere. Kdežto takové letité pravidelné kouření marihuany (ale znám pouze 2 jedince kteří to takto praktikují) je na tom člověku prostě na první pohled vidět.

michalverner
hodnocení

0x

Dvojkař středni školy a takováto otázka?Jak stále říkám...čím vyžší vzdělání tím větší neschopnost se vypořádat s běžným životem-vše je problém co je třeba probrat.Každý nesmysl se musí hodiny řešit.

hodnocení

0x

Pěkný den,

dobré pro mozek to určitě není. A hulení trávy už vůbec ne. Je prokázané,že z hulení můžete dostat schizofrenii.

figurek*
hodnocení

0x

ale klid. Je to normální. My jsme na střední chodili po hospodách prakticky všichni, včetně mě. Nějaké ty koruny jsme po kapsách vždycky našli a na pivo jsme měli. O přestávce mezi dopoledním a odpoledním vyučováním bylo normální šup do výčepu a jedno točené na stojáka si dat. Na pomaturitních srazech vypadají všichni v pohodě, jako notor nebo jako bezdomovec neskončil ani jeden z nás. Navíc jsme ve věku 18-19 všichni hulili, protože nám to připadalo takové chlapské. Dnes z celé naší klasy kouří jen dva.

Potírači alkoholismu ti pochopitelně budou tvrdit, že každé pití alkoholu je škodlivé a nebezpečné a že kdo pravidelně chodí do hospody, ten je notorický alkoholik. To prostě není pravda. Klidně si dej.

*pivo*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]