Dobrý den,od mala mam problémy se zuby,kazy,rovnatka...v puberne se to zlepšilo a ted ve 20 letech bych si troufla říct, ze mam hezke zuby a ze jsou všechny trable za mnou. Potrpim si na hezky úsměv,zuby si cistim pečlivě. Ne ze bych se nejak přehnaně sledovala,ale vsimla jsem si(a co hur-dost lidi me upozornilo),ze mi zloutne horní špičák. Samozřejmě nemám úplně perfektně bile zuby,ale tento zub oproti ostatním vyniká. Snazila jsem se ho drhnout jak o život ale akorát mi pak krvácí dasne. Neni to životní tragédie,ale ráda bych se toho zbavila. K zubaři se mi kvůli tomu nechce,přijde mi to zbytečné,spis bych prosila nejakou babskou radu Dekuji mockrát
Ano, na preventivní prohlídce se dotázat. Běžte i na dentální hygienu. Tam také mohou pomoci a zuby Vám krásně vyčistí od zubního kamene a plaku. Můžu doporučit. Babské rady raději ne. Měla bych strach, abych si neponičila sklovinu. Opravdu nejlépe na dentální hygienu. Ošetření je bezbolestné a příjemné. Zuby jsou hezčí
1500 jsem nikdy neplatila. Bez kartáčků a pasty cca 600kc a při zakoupení mezizubních kartáčků do 1000kc. Dentální hygienistka mi velmi pomohla. Raději prevenci než platit za opravy zkažených zubů, které jsou mnohem dražší. Dala bych i 1500kc než pak platit u zubaře za plomby a zkažené mezizubní prostory.
A nejste náhodou pravák a není to pravý horní špičák? Na dentální hygieně mi doktorka říkala, jak podle zubů pozná, jestli je člověk pravák nebo levák. Pravákům se líp čistí levý oblouk, ten mají líp vyčištěný a trojky, čtyřky na pravém naopak nejhůř vyčištěné. Každopádně dentální hygiena 2x do roka vám pomůže.
Ten zub bude nejspíš mrtvý. Celkem to nevadí, funguje dál, ale tmavne. Bohužel časem může být až tmavě hnědý. Ale abych vás zas tolik nestrašil, já mám taky mrtvý zub už léta a pořád je jen o něco tmavší, než ostatní.
S mrtvými zuby je dobré chodit pravidelně na preventivní prohlídky. Můžou být zkažené, zhnisane, se zubním kazem...a nebolí, takže potíže pozná jenom zubař.
mak*
jancaak: Já jen vysvětloval možný důvod ztmavnutí. Osobně chodím na prohlídky se všemi zuby . Ten mrtvý nikdy kaz neměl a naopak v těch ostatních jsem nějaký ten kaz měl, ale nikdy mě nebolel. Když se na to přijde podle toho, že bolí, to už je dost pozdě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.