Dobrý,Potřebuji info ,15 let jsem pracoval a nikdy nedostal žádný , má otázka zní pokud po 15 letech ukončit pracovní poměr tak sem se doma 3 měsíce válel nastoupil nové práce akde jen po měsíci odešel a opět 2 měs na úřadu práce, momentálně již 5 měsícem pracuji,a očekával jsem nějaký tě přeplatek do minulé výplaty dokumenty o tom že 5 měsíců z minulého roku jsem byl na pracovním úřadě dodal ale bylo my řečeno že očekávání očekávat přeplatek ale že mohou podat opravné podání ale výsledek bude stejný @
Záleží jak vysokou máte mzdu, kolik odvedete na daních, aby bylo co vracet. Za 5 měsíců v roce na ÚP by to bylo 10350, ale jestli máte minimální mzdu, odečítáte slevu na dítě apod., tak daň neodvádíte a tím pádem není co vracet.
Tak při takové mzdě by vám měli vracet, určitě bych podala opravné přiznání. Vyžádat si ještě jednou podklady ze zaměstnání a někdo kdo by vám to vypočítal. Jestli je k čisté mzdě odpovídající hrubá mzda a nic není bokem, tak nevím co tam počítali. Já měla loni 27 hrubého v jednom zaměstnání, v druhém 20 hrubého 3 týdny na ÚP a peníze mi vraceli, ale počítala jsem si sama.
No mzda než jsem šel na pracovní úřad tak jsem měl kolem 27 tis čistého potom 1 měs Práce kde jsem měl 33 čistého pak opět up a 2 výplaty z posledního zaměstnání do minulého roku také už zasáhly, jsem svobodný bezdětný
Když to shrnu, do června jste byl zaměstnán, plat 27 t. čistého, červenec - září bez zaměstnání, říjen zaměstnán s platem přes 30 čistého a listopad + prosinec bez zaměstnání. O roční zúčtování daně jste požádal toho zaměstnavatele, u kterého jste byl v říjnu a nedostal jste žádnou vratku daně? A ty výplaty čistého nebyly z převážné části cestovní náhrady nebo nějaká složka mzdy, která se nedaní? Pak je něco špatně. Máte možnost podat daňové přiznání na FÚ (i když jej po termínu, to v tomto případě nevadí), kam zahrnete příjmy od všech zaměstnavatelů v r. 2019 (od kterých si vyžádáte potvrzení o zdanitelných příjmech) a výsledkem by měl být přeplatek kolem 10 tisíc, jak se píše výše.
Jestliže pátým měsícem pracujete, tak nevím, jakým způsobem dva měsíce ze současné práce zasáhly do roku 2019?
Na vaši poslední otázku ještě odpovím ,v zaměstnání kde jsem byl 15let jsem skončil 03.19 úřad práce do 07.19 pak nástup do nové Práce kde jsem byl pouze 08.19 opět úřad práce 10.19 nástup do práce kde jsem doposud
donpapa
Za loňský rok máte 4 výplatní lístky. Sečtěte položky a vepište je do interaktivního přiznání k DzPFO. Za deset minut budete vědět alespoň orientačně, jestli máte nějaký přeplatek. Pokud všechny vámi uváděné příjmy byly mzda, pak zcela logicky vám přeplatek výjde. Vypíšete přiznání a doložíte nezbytné přílohy.
Omlouvám se trochu se v tom ztrácím , jaké položky z těch lístků? Hrubou čistou, jen nechápu že po označení skutečnosti a dodání všech dokumentů mi udělí účetní že není co vracet že posle dokumentaci zpět a už to posílá déle jak měsíc , částky které sem uvedl sedí , děkuji za reakci
Je to přesně tak jak říkáte, když jsem v práci dostal k podpisu to klasicke přiznání daně tam sem právě zmínil to co jsem psal zde a byl sem požádán a dodám dokumenty z pracovní z pracáku a i měsíčního působení v předešlé firmě vše jsem z očekáváním dodal ale výplaty mám děla externí firma a nedostal sem ano 100 zpět, když sem se chtěl informovat jestli není něco špatně nebo v dokumentaci odeme něco nechybělo ,bylo mi řečeno ze je vše ok že si muzu podat opravné podání sám ale ze stejným výsledkem a ze my podklady pošle a do dnes nic , mohu stín něco ještě udělat?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.