Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nakupovat roušky do zásoby, teď?

Od: jirkavik odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,
co myslíte, je rozumné teď kupovat roušky do zásoby na případnou příští epidemii, když je jich konečně dostatek a nejsou předražené? Uděláte si zásobu nebo si necháte co máte a to případně stačí?

Všechny instituce teď roušky hromadně skupují, aby měli zásobu na případnou další vlnu. Co vy?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zdravím.
Mám jich doma asi 15, ty mně budou stačit :-D

hodnocení

1x

Jenomže ty instituce si dělají zásoby, protože jsou zřizovateli některých zařízení a tak v případě dalšího rozšíření viru už chtějí být lépe připraveni.

On je docela rozdíl, jestli obyčejný občan použije roušku v autobuse, při nákupu a pak v autobuse na cestě domů a nebo když pracovník nemocnice si musí měnit roušku po každém pacientovi (nebo minimálně při přechodu na jiné oddělení).

Takže jedna rouška se kterou obyčejný člověk vydrží jeden den je pro pracovníky v jiných oborech jedna z nejdůležitějších pomůcek a vydrží když dobře tak pár hodin.

Roušky do zásoby ještě nějaký smysl mají. Můžeš s nimi chodit i v době chřipky nebo při pylové sezóně. Ale co ti, kteří nakoupili kvanta toaletního papíru, těstovin a konzerv?

hodnocení

0x

A vy snad ještě nemáte vlastní látkové? Nebo proč chcete křečkovat další?

hodnocení

0x

Roušky nekupujeme, ale šijeme. Nebudeme podporovat zlodějské ceny.

donpapa

A není lepší vydělávat peníze, roušky si koupit a volný čas trávit duchaplnější činností se svými blízkými?

Asi jak pro koho. Ušít roušky byla vcelku zábava, skoro pro celou rodinu. Za dvě hodiny ušito roušek na několik pandemií.

@jenyk - *palec*. Přesně tak to je. Donpapa zjevně nechápe o co jde. Nejde o to, že na ně nemám, jde o to nepodporovat zloděje.

lidus*
hodnocení

0x

Tuto pandemii jsem využila 3 jednorázové roušky, používala jsem je opakovaně, podle potřeby. Ani mě nenapadlo dělat zásoby.

lukas32
hodnocení

0x

Určitě bych si jich pár koupil do zásby. Nemusí to být jen koronavirus, ale třeba i běžná chřipka na podzim a v zimě a je dobré se dobrovolně chránit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma rouška

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]