Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dostali jste někdy falešnou bankovku?

Od: hubyk odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,
Dostala se vám někdy do rukou falešná bankovka? Poznali jste ji sami nebo vám ji odmítli vzít?

Mě se jen stalo, že mi pokladní dala natrženou bankovku a tu jsem měl pak problém udat jinde... ale falešnou jsem zatím nikdy neměl/neviděl.

Díky

Dostali jste někdy falešnou bankovku?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

0x

Falešnou vyloženě ne, ale natrhlejch už jsem měl spoustu. Když to bylo trochu, přelepil jsem jí průhlednou lepenkou a poslal dál, když to bylo hodně, vyměnil jsem si jí v bance...

jabraka*
hodnocení

0x

Platby povádím téměř zásadně kartou,takže ani jsem neměl v ruce velkoubankovku už půl roku. Natož falešnou

JABRAKA

hodnocení

0x

Jenom ty, co si sam tisknu. Jinak asi ne. Alepon o tom nevim.

klara1
hodnocení

0x

Právnické osoby natrženou bankovku přijímají, ale nevrací do oběhu. Více info:

cnb.cz/...

765
hodnocení

0x

V práci jsem jednu našla, někdo ji vložil do bankomatu. Byl to povedený padělek

To je docela nesmysl! Bankomat zcela určitě "nevezme" padělanou bankovku...

765

Když tomu nerozumíte, tak bankomat má box, kam jdou buď padělané nebo když se bankomatu nezdá. Je jich málo, ale jsou. Já jsem ho měla v ruce a byl to velmi zdařilý padělek, dle čnb.

hodnocení

0x

Před pár lety jsem dostal v trafice falešnou 50 korunu (bankovku). Všiml jsem si toho až před krámem, byla divná na omak. Při bližším ohledání jsem zjistil, že proužek, který má být stříbrný je šedivý. Prodavačka se nejdřív bránila, že není jisté, že je od ní, ale nakonec mi ji vyměnila (asi jí pak dala někomu dalšímu ;)). Pár dnů nato bylo ve zprávách, že chytli nějakou úřednici, která si jich pár vytiskla na služební kopírce.

Taky se mi stalo, že mi z bankomatu vyjela bankovka 2000 Kč na několika místech obarvená na červeno. Byl to bankomat přímo v bance, takže jsem neváhal a šel to reklamovat. Pokladní se taky bránila, že to můžu mít odkudkoliv a v podstatě se semnou nehodlala bavit. Nechal jsem si zavolat vedoucího pobočky, ten nechal bankovku prověřit a zjistil, že je jen politá razítkovou barvou. Pak mi jí bez problémů vyměnili. Stálo mě to ale cca 1/2 hodiny času.

hodnocení

0x

V jednom menším supermarketě, kde bylo i pár obchůdečků a byla tam i trafika, platil jsem tisícovkou a mladá slečna mi vracela bankovku 500, 200, 100 a nějaké drobné. Ta pětistovka vypadala už naštěstí napohled tak jaksi jinak, tak jsem peníze nechal stále v ruce před ní a chtěl výměnu té pětistovky, že je nějaká divná..slečna se bránila, že jsem ji mohl nějak vyměnit a podstrčit ji jinou. Všiml jsem si i při komunikaci s ní, že před trafikou nervozně postávají 2 mladí kluci..asi její kamoši a občas po sobě koukli. Nejspíš sledovali situaci. Tak jsem jí nakonec řekl "dobrá, zavoláme tedy policajty..jinou pětistovku totiž u sebe stejně nemám.." Okamžitě mi ji vyměnila a byla z toho docela vytřepaná. Policajty jsem nezavolal a snad se mládež chytla aspon za nos. Totiž v mládí zkoušíme různé capiny a jak jsme starší, jsme rádi, že jsme to nějak to mládí přežily.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]