Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půčjka na víc částí, další nechtějí dát

Od: nikky215* odpovědí: 42 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat a nechat si poradit. S přítelem jsme si zažádali o úvěr, který nám byl schválen na 800 000 Kč se zástavou nemovitosti. Při podepisování smlouvy nám, ale řekli, že úvěr bude rozdělen do 3 kvartálních období, kdy v 1 kvartálu dostaneme 200 000 Kč a po 3 řádně zaplacených splátkách si zažádáme o navýšení na 300 000 Kč a po 3 měsících opět požádat o poslední navýšení na dalších 300 000 Kč. Splátky jsme řádně zaplatili, dokonce i se 14 denním předstihem, zažádali si o navýšení, ale firma nám řekla nebo spíš napsala sms, že z důvodu finanční krize nám zámítá 2 navýšení, že si o něj máme zažádat až ve 3 kvartálním období.

Bohužel to, že jsme měli dostat 800 000 Kč nemáme nijak smluvně podložené a přijde nám jako nesmysl ručit rodinným domem v hodnotě 2 500 000 Kč částku 200 000 Kč, kterou máme platit 20 let po 2890 Kč.

Myslíte, že jsme naletěli podvodníkům nebo se může opravdu stát, že to z finančních důvodů opravdu nejde a peníze nám opravdu dají, ale později.

Podle všeho jak to probíhalo, podle jednání jsme si mysleli, že je to solidní firma, proto jsme do toho šli.

Děkuji za vaše názory i odpovědi!

42 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

3x

Nikky, toto je podvod jako hrom. Co je to za firmu? Hledejte cestu, jak z toho ven, nebo přijdete o dům. Chce to každopádně právníka. Tady vám můžeme trošku poradit, ale máte proti sobě velice vychytralýho protivníka. Popadněte všechny papíry, které k tomuto případu máte a upalujte k právníkovi. Na nic nečekejte.

hodnocení

3x

Hm, dost to smrdí,. bohužel. *plac*

marenka*
hodnocení

2x

*sok*já jsem si teď spočítala, že za půjčku 200 000,- zaplatíte 693 600,- *sok* Ani drahý právník nebude tak drahý *bum*

rob*

je to o něco horší jako hypotéka...

já za 30 let za půjčení 1,7 mega zaplatím (při +/- stejné úrokové sazbě) 3,25 mega, je to hnus velebnosti, není to půjčka, ale lichva

arimas*

je to humus na jednu stranu. Taky mam hypo ... ale to je presne to na cem banka vydela..

ja se ridim heslem na co nemam na to si nepujcuji a po nejake dobe si ted rikam ze tu hypoteku jsem taky radeji nemusela brat ... clovek ma bez ni min starosti a svobody :)

ale coz ... mam aspon dalsi zkusenost ...

lm®

My máme půjčku 170 000 Kč na 6 let s nižší sazbou (na bydlení),zaplatíme 233 000.Od banky,u které mám léta účet.Čím déle platíte,tím víc dáte na víc...*ee*

Holt se jedině narodit bohatý.*nevi*

Nikdo nám nebude půjčovat zadarmo,z čeho by bankéři žili?*klik*

chlupatependolino*

Dobrý Bože, mohl byste napsat o Vaší hypotéce více? Já prostě nemohu uvěřit, co jste zde napsal... :-O

arimas*

je to pravda zaplatite jednou tolik :)

rob*

je to tak, úroková sazba kol 5%, nevím teď přesně, platím 9 tis/ měsíc. Ročně jim jde do chřtánu jen ode mě přes 80 tis za úroky. Se nedivím že vykazují takové zisky a můžou si dovolit managerské platy o kterých se normálně pracujícím ani nezdá ;)

kdybych neřešil bydlení, tak bych si ji taky nebral

arimas*

no presne tak... blivajz... ja mam hypoteku na podstatne vyssi castku a tim i vyssi splatky a ted kdyz nad tim uvazji tak by se mi libil vic podnajem bez zavazku . i kdyz jednu vyhodu to ma ... pokud byt prodam tak neco malo vydelam *smich* ... ostatne vse ma sve plus i minus... ono se na to nelze divat jen z jedne strany

auringo33

Jó milostivá, já si půjčil od Komerční Banky 3 mil. a zaplatím i s poplatky za vedení 8,89 mil. Tak nevím jak moc je v tom rozdíl? A divím se, že se tomu dneska někdo diví.

cyril*
hodnocení

2x

Po přečtení vzorové smlouvy o půjčce, kterou má tato společnost volně na internetu, vidím jedinou šanci jak se smlouvy zbavit, nechat se uznat za nesvéprávné a tím by byl splněn jeden z bodů ve smlouvě, kde je uvedeno, že dlužníci jsou způsobilí k právním úkonům.

Takovouto "vzorovou" smlouvu (skutečná může být i horší) snad nemůže podepsat nikdo "způsobilý" a jen trochu při smyslech.

Je velice těžké radit "s křížkem po funuse". Co Vám bránilo podrobněji se seznámit s touto společností před podpisem smlouvy, kterou se sami dobrovolně upisujete k něčemu co by sami věřitelé nikdy neprovedli?

Jste-li natolik bonitní, tak proč si nepůjčíte u běžné banky ši stavební spořitelny, zrovna tak,jak by to udělali sami věřitelé?

Vím, že těmito řečmi se svého problému nezbavíte, ale mám pocit, že v tomto případě Vám nebude schopen pomoci ani sebelepší právník. Nezbývá než věřit na zázrak a osobně nabýt poznání, že za chyby se musí platit(a ne málo).

marenka*

Mně je do *plac**plac* Nemyslím to ironicky, fakt ne, je mi smutno doopravdy z toho, co se děje *plac*

chlupatependolino*

Achjo, myslím, že snad ještě přítele začnu přesvědčovat, ať si tu hypotéku ani nebere. Ať si radši za našetřené peníze koupí Imprezzu nebo zlaté prase... Vřele doporučuji v dnešní době nic nepodepisovat sám, všechno probrat s někým, kdo tomu rozumí. Finanční poradce nám tyto záležitosti spravuje již tři roky, bez něj bychom několikrát naletěli na "výhodné a unikátní" spoření, pojistky, úvěry, atd. atd... nad kterými bychom pak zaplakali. Zrovna jako naivní autorka tohoto vlákna.

rob*

Pokud máte kde bydlet, není potřeba brát hypotéku. Jestli vás netlačí čas tak si nejlíb oba udělejte stavebko s vyšší cílovou částkou a až něco našetříte (zpravidla 1/2), můžete si vzít překlenovák a na zbytek hypotéku. Překlenovací úvěr vychází výhodněji, ale to vám jistě finanční poradce řekl :)

frantisekjosef

Člověče, já chápu, že ti možná nejdou kšefty, ale nemusíš to cpát pod každý dotaz.

nikky215*
hodnocení

U banky ani u spořitelny nám půjčit nechtěli, přítel neměl dostatečný příjem (osvč ), já na MD a dům není náš, ale rodičů přítele a ti už jsou v důchodu. To byl ten důvod proč jsme to řešili tak to. Teď už taky víme, že jsme udělali chybu a budeme za to muset platit.

lidka*

Ještě se s tím nesmiřujte - zkuste si vytisknout jejich výpis z obchodního rejstříku a dejte dotaz, zda skutečně mají oprávnění poskytovat půjčky. Smlouvy jistě mají neprůstřelné, ale možná, že na něco je nakonec nachytáte. Přeci se nesmíříte s tím, že vám - resp. rodičům přítele seberou barák. Jinak zde ještě jednou adresa na vyhledávání v obchodním rejstříku:

portal.justice.cz/... doufám, že to zase nezmizí. A obraťte se přímo na toho, kdo vydal povolení, i když na živnostenském úřadě by také mohli poradit. Prostě to nevzdávejte, dokud pro to neuděláte maximum. I když samozřejmě je šance skutečně malá. *placni*

nikky215*
hodnocení

Tak jsem se tam dívala a je tam:

Předmět podnikání:

- činnost podnikatelských, finančních, organizačních a ekonomických poradců

- realitní činnost

- služby v oblasti administrativní správy a služby organizačně hospodářské povahy

lidka*
hodnocení

1x

Nikky, s tímto "neobvyklým"jednáním si sami určitě neporadíte. Především se nyní zaměřte na smlouvu o zástavě, abyste z ní co nejdříve mohli bez ztráty vycouvat. Zkuste popřemýšlet, kdo a co by mohlo potvrdit, že původní příslib úvěru byl 800 tis.Kč. Ale i tak je ručení s trojnásobnou hodnotou RD nad rámec slušnosti a korektního jednání. Stačilo si o nich získat pár informací. Nevím jestli to zrovna není váš případ - ale je to stejný postup: *klik* Je toho tam daleko více.

Zdroj: uverovepodvody.estranky.c/...

K 1.Fak****ké (V.B., 06. 04. 2010 11:21)
Dobrý den, jak je to doopravdy s 1. FAK****KOU?
Zažádali jsme si o úvěr, který nám byl schválen. Byl rozdělen do 3 kvartálních období, kdy po 3 měsících řádného splácení žádáte o navýšení. My jsme po prvních 3 řádně splacených splátkách zažádali o 2 navýšení, ale řekli nám, že si máme zažádat o navýšení až ve 3 kvartálu. Dostaneme zbytek peněz ještě vůbec nebo je to tak dobře udělané, že už nic nedostaneme. *cteni*
Jinak pan doktor Böhm figuruje asi v dalších pěti společnostech.
justice.cz/...
Je zajímavé, že v přehledu podnikání není uvedeno, že by společnost mohla poskytovat půjčky a úvěry - pouze finanční poradenství. V tom bych možná viděla malou šanci zpochybnit jejich činnost. Informujte se na živnostenském úřadě, zda to odpovídá jejich oprávnění.
doplněno 08.04.10 12:55:

Snad jenom kdyby se to schovalo pod služby organizačně hospodářské povahy?*nevi*

nikky215*
hodnocení

Tak to je moc špatný. Jedná se o 1.fak****kou. Znáte ji někdo?

Určitě co nejdřív zajděte za právníkem. Možná navrhne žalobu na tyto podvodníky...

sebod*

Neznám... Radši se poraďte s právníkem,

arimas*
hodnocení

0x

Hledáme lidi, kteří podepsali nevýhodnou smlouvu s 1.FAK****KOU.Žádné postupné plnění neexistuje! Varujeme, v žádném případě nepodepisujte smlouvu o půjčce. TOHLE JSEM NASLA NA TETO STRANCE ...

vseozahrade.blog.cz/...

RADEJI PRISTE VSECHNO KONTROLOVAT NA NETU A ZJISTIT ZDA LI JSOU NEJAKE ZKUSENOSTI LIDI NA FIRMU SE KTEROU CHCETE UZAVRIT JAKOUKOLIV SMLOUVU.

chlupatependolino*
hodnocení

0x

Dobrý den,

bohužel pro Vás nemám potěšující zprávy. Zeptala jsem se člověka, který se mi stará o finance, zda něco neslyšel o firmě, kterou jste uvedla a jeho reakce hovoří za vše. "Ó bože, doufám, že se mi nesnažíš říct, žes s těmi podvodníky něco podepsala. Mají nebo budou mít na krku smečku právníků za podvody." Takže honem za právníkem a vy si příště dejte pozor, komu dáváte svůj dům všanc.

nikky215*
hodnocení

Děkuji za odpovědi, je to fakt rána. My by jsme si taky nepůjčovali, kdy bychom to nepotřebovali na bydlení. Není nic příjemného, když s penězi počítáte a pak už nic nedostanete. Máme po firmách, které nám dělají na domě dané ůzné zálohy a teď to nemáme z čeho zaplatit. Přítel je OSVČ, já na rodičovské s 2 letou dcerou a za 2 měsíce čekáme další miminko. Samozřejmě tohle není naše jediná půjčka + inkaso, apod. Z těch peněz jsme si chtěli doplatit ostatní půjčky a dodělat dům a platit tak 1 půjčku + inkaso. Nu což. Za blbost se platí.

odysseus
hodnocení

0x

Vážená nikky, ono vše má svůj rub a líc, každá smlouva má své pevné podmínky vázané na plnění ujednaného a úvěrová smlouva je asi ta nejcitlivější co se týče aktů esplníš-li - nesplním já... Opravdu bylo vše z vaší strany řádně a v termínu splněno?

benny*

s vámi souhlasím.

doplněno 06.07.10 08:25:

a když člověk plní a stejně na něj serou,tak co? Kdo vy jste,že takhle deilně píšete tady,máe s nima něco společnýho že jo s těma šmejdama

kittos34
hodnocení

0x

Zdar,

co 1.fak****ka ale ACM mě pěkně kostilo. Tam se zbavit smluv byl opravdu problém. Mimochodem 1. fak****ka jim to za mě zaplatila. Měl se taky 3 čerpání zatím mi dali 2, ale doufám, že dají i to 3. Ale dost prudili, že musím dodržet splátky, žádný spoždění netolerujoui. Kámoš co mi je doporučil to nedostal protože se zpozdil o 2 dny. Ale prej mu to jen posunuli ne zamítli.

knopka*
hodnocení

0x

Ted jen tak pro zajímavost jsem koukla na jeden ze vzorů půjčky:v 1bodě je napsáno "dlužník"-ten co si ty peníze půjčuje tak přijímá celou půjčovanou částku v den podpisu a vzápětí v bodě 2 stojí že v hotovosti si ponechává 1000kč a zbytek(příklad uveden 99000) si ponechává věřitel v uschově do té doby než se udělá to zástavní právo *sok*.Já bych tomu mohla rozumět tak že to podepíšu že jsem jako si přebrala od nich 100 000(přitom 1000kč) a oni řeknou no jo,je krize,my nemáme,ale splácet budu těch sto litrů? *sok*

doplněno 04.05.10 09:23:

A taky jsem spočítala že když vám půjčí 100 000 na 120 měs. splátka po 1606kč tak ve finále zaplatíte 192 720! No to je hnus! At už na takovou svoloč se konečně najde nějaké postihy! *blee**blee**blee*.Je jasné že to je blbost lidí co to podepisujou jenže vidina rychlých peněz je silnější pak než rozum *plac*a dokud jsou tací lidé tak tyhle spolky jen kvetou.

karlosdar

dobrý den,

potřebuju kontak na 1. fak****kou jesli zaplatím ze 100 tis za 10 let jen 92.720 navíc co jste spočítala, tak je to 3 x levnější než můj leasing. Tam zaplatím tolik za 3,5 roku.

knopka*

Kontakt máte na internetu, pokud jste si nepřečetl celou diskuzi tak to doporučuji.

tatrox
hodnocení

0x

prosim, ozvěte se mi na mail...mám s nima taky problémy a chtěl bych být s Váma v kontaktu aby jsme věděli jak se to bude dál vyvíjet...díky

benny*
hodnocení

0x

nikky mohu se zeptat jak u vas probihalo zazadani o druhe navyseni? rekli vam take ,ze vas bude kontaktovat obchodni oddeleni a ze toto oddeleni schvaluje zadosti o navyseni? My mame zazadano take o druhe a nam rekli ze je vse v poradku a ted mame pockat na tel. z tohoto oddeleni tak nevim...

benny*
hodnocení

0x

tak jsme nikky dopadli úplně stejně,akrát,že s tím n esmyslem,že oni sice vědí,že splácíme,ale počítač jim to neukazuje a vzhledem k tomu,že jsou prázdniny tak se s náma ted nikdo bavit nebude,možná po dovolených a to bude prý do konce září,takže nám ted nic vyplácet nebudou a to máme po páté splátce a celé dva měsíce jsme poslouchali,že žádáme brzy,už jim nevěřím,říkali,že by nám ten úvěr měl pomoct a zatím nám způsobil další výdaj,jsme n a dně,hlavně,že se někdo nažere.

aliza
hodnocení

0x

Dobrý den,

já se financemi zabývám již delší dobu. Vždy si prověřuji s kým mám tu čest. Ať už jako klient, pokud jsem, a nebo jako poradce.

V každém případě bych se snažila o okamžité refinancování stávajícího závazku. Čili vyplacení stávající zástavy a přeúvěrování tak, aby splňovalo Vaše požadavky.

cyril*

Opět jeden z pokusů o reklamu subjektu nabízejícího sliby za vaši nemovitost, který pro jistotu ani na svých webových stránkách není schopen nebo ochoten zveřejnit svá data mimo e-mailové adresy, že pane Novák.

jakubt
hodnocení

0x

mam u nich taky uver nastesti na 5let dostal jsem 100 000 dalsi navyseni se konalo jenom jednou ted slysim jenom vymluvy takze doufam ze kdyz budu radne platit nebudou problemy ,s navysem uz nepocitam vam bych radil uhradit co nejrychleji snad snizi uroky myslim ze se snazi lidi dostat do problemu a barak hodit do drazby a napakovat se

1fnapaleny
hodnocení

0x

nepodepsalala jste-li dodatek ke smlouvě o úvěru. Smlouva je neplatná, neboť do spotřebitelských úvěrů nepatří rozhodčí doložka, která je beztak neplatná. Potvrzeno právníkem.

lui*
hodnocení

0x

Lidičky,

kde jste si půjčovali? My máme s manželkou hypotéku 2 500 000, na 20 let, ručíme barákem, a zaplatíme 3 600 000. Je to sice hodně, ale pořád to nejsou dvoj a vícenásobky půjčeného. Tohle vypadá, na nějaké podvodníky, je potřeba vzít smlouvy do hrsti a jít se poradit s právníkem.

buss
hodnocení

0x

Lide důvěřivý... Proč se nepoohlédnete na tu firmu na intu, je vůbec registrovaná? Máme bankovní a nebankovní úvěry.
Nebankovní využívají v drtivé většině, nebo 100 % ti, co nedostanou bankovní úvěr. Proč to neřeknete?
A nebankovní - fyzická osoba či s.r.o. si to sakra dobře nechá zaplatit, neboť riskuje, že nebudete splácet. A tak mají úúúžasnéé RPSN. To si nemůžete předem spočítat co přeplatíte?
Bankovní úvěry přeplatíte něco nad 50 %, ale ne 80 a více.

Vždy musí být dva - ten co nabízí a ten co bere!

prstynecka
hodnocení

0x

Dobrý den, prosím pošlete mi nějaké další informace, jak pokračujete. My máme u 1.fak****ké úvěr na 100.000, splácíme již rok - další navýšení zamíntuno. ručíme nemovitostí za 2,5 mil. moje největší chyba v životě. děkuji tento úvěr nám místo usnadnění rodinného rozpočtu hezky zavařil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]