Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechtějí mi reklamovat zboží - pod 1000 Kč

Od: adamv odpovědí: 12 změna:
Dobrý den,
Nedávno jsem si objednal jednu internetovou hostingovou službu v ceně 500Kč které jsem zaplatil, ale výsledek žádný. Požádal jsem o vrácení peněz ale nedostává se mi odpovědi.
Chtěl bych se zeptat, jestli si myslíte, že by se touto škodou mohla policie zabývat nebo ne?
Díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sadio
hodnocení

1x

Já si teda myslím, že se tím policie bude a musí zabývat. Když jsem byl já, jako mladistvý na policii, kvůli tomu, že jsem hodil vajíčka někomu do okna, řekli mi, že by se tím normálně nezabývali, ale ze zákona musí vyšetřit každé nahlášení na policii. Od té doby jsem hodný klouček. Druhou stránkou věci je, že mi jen řekli ty ty ty a nic z toho nebylo.

asdda

A i známý policista mi řekl že škoda 5.000 vůbec není pravda, pod 5.000 kč to je přestupek, nad je to trestný čin, ale zabývat se tím musí v obou případech.

Nevidím důvod proč by se tím nezabývali, vždyť by si tak vydělával každý..nabízel by něco na netu za 500kč a nedat ti nic. To si jako můžu legálně prodávat na sbazaru ponožky, nechat si zaplatit, nic neposlat a nabízet je dál? nee, pěkně by si pro mě přišli i kvůli desetikoruně.

adamv
hodnocení

Taky myslím, díky
asd1

Policie se tím sice ze zákona zabývat musí, ale je to jen přestupek, tak se moc nepřetrhnou. Navíc prachy ti nevrátí, s tím tě odkážou na občnskoprávní spor. Leda tak daj pokutu za přestupek a to je tak všechno, a ty kvůli tomu budeš sepisovat oznámení atd.

hodnocení

0x

Jednak informace jsou značně nedostačující a potom, pěti stovkami se nikdo zabývat nebude. Policie sice ze zákona musí, ale je to naprosto zbytečné.

doplněno 18.05.20 19:46:

@adamv: Tak si ty lidi najdi a až to bude přes 5.000,- Kč, podejte trestní oznámení. Nebo máš jiné východisko?

adamv
hodnocení

Buď musí nebo ne. Jde o to, že to stejné mohli udělat stovkám dalších lidí, nechat di zaplatit a nezařídit hosting...

adamv
hodnocení

Sídlí v úplně jiném městě. Myslím, že když jim napíše policie, peníze zpět pošlou.

hodnocení

0x

Policie jim nenapíše, aby Vám vrátili peníze. Policie se tím nebude zabývat.

lukas32
hodnocení

0x

Malá částka na to, aby byla vymáhána soudně.

adamv
hodnocení

A když nepomůže policie, kdo ano?
asd1

Vymáhání právní cestou.. Ale šaškovat s tim kvůli pětikilu se vyplatí leda znuděnýmu bohatýmu důchodci kterej nemá co na práci..

etana*
hodnocení

0x

Musíte najít sám další poškozené, na diskusních forech týkajících se hostingů atd. byste mohl něco najít, jde o to, zda umíte dobře hledat. A pak ty další poškozené buď sám zorganizovat nebo, pokud už nějaká akce jede se k ní přidat. Kvůli jedné pětistovce a kdovíjakému problému, který jste nespecifikoval, se policie vskutku nepřetrhne, s tím nepočítejte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]