Kombucha a její účinky. Jaké máte zkušenosti? Popř. Kde se sežene a jak se zní dělá lektvar? Vím, že v 90 letech to byl lékařský hit a teď o ní není moc slyšet. Děkuji..
S kombuchou zkušenosti nemám- jen jsem si párkrát koupila v obchodě kombuchový čaj. Tibetskou houbu kdysi dostala maminka od sousedky..dělali si s taťkou z ní kefír. Pili ji celkem dlouho,několik let. Maminka mívala problémy se zažíváním a nafouklym břichem- po užívání tohoto kefiru se to mnohonásobně zlepšilo a zrychlil se jí metabolismus. A prý to detoxikuje organismus celkově. Taťka žádné zlepšení nerozebiral..tak nevim. Ovšem u mamky to zafungovalo a díky tomu zrychlení metabolismu i zhubla. Odeznely ji prujmy a tak. Ale vědecké důkazy na to nemáme. Jo a bráchovi to pomáhalo na chronickou slinivku.
O Tibetské houbě není moc slyšet, protože na výrobu kefíru se dnes používají kefírové kultury, které z mléka vyrobí kefír mnohem rychleji. Nejčastěji se kefír připravuje z kozího, kravského nebo ovčího mléka a kefírového zrna, takzvané tibetské houby. Původně byl kefír vyráběn v kožených vacích, které byly zavěšeny u vchodu, a když kolem někdo šel, zaklepal na vak, aby mléko zůstalo smíchané s kefírovými zrny praví Wikipedie.Tibetská houba je kombinací mléčných a kefírových bakterií (Lactobacillus kefyr) a kvasinek (Candida kefyr), které se vyskytují v kefírových kulturách na výrobu kefíru.
Na Facebooku je skupina, takže hledejte tam. Někdo vám ji určitě pošle. Já používám Tibi krystalky na ovocné limonády, mám i GBP krystalky na zazvorove pivo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.