Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám nějakou šanci, že mi vrátí peníze? Přes e-shop jsem objednávala drtič větví. Přišel poškozený (praklý kryt), jenže jsem si toho všimla, až když jsem rozbalila krabici. Navíc chyběly šroubky. Odesílatel evidentně podcenil balení zboží. Tak jsem drtič vrátila ve 14denní lhůtě s tím, že jsem na formuláři zaškrtla kolonku vráceno z důvodu nefunkčnosti.
No a e-shop mi odmítá vrátit peníze, protože prý jsem zboží špatně zabalila, a je poškozené... tedy uvádějí to, co už tam bylo. Je mi jasné, že jsem udělala chybu, že jsem to do formuláře neuvedla, případně že jsem si neuděla fotografie a nezdokumentovala jsem to.
E-shop mě obvinil, že si vymýšlím, že tomu tak nebylo a kdesi cosi a prý mi držič vrací zpátky. Takže budu mít jejich vinou poškozený drtič, který nelze sešroubovat, protože chybí šroubky. Já jsem to nepoškodila, ani šroubky neztratila.
Asi nemám moc šancí se domoci nápravy, že.
Poučení pro příště. V takovém případě byla na místě reklamace.
@re4zon: Souhlasím. S jednou výhradou - přepravu můžete reklamovat pouze u dodavatele, který má s dopravcem smlouvu. Vy s ním žádnou smlouvu nemáte, takže na vás udělá tak akorát dlouhý nos.
Tvoje chyba, měla jsi reklamovat poškození.
Kryt jde vyměnit nebo svařit, šroubky si kup v železářství. Nebo jim dej vybrat, buď ti pošlou šroubky a kryt což je bude stát pár korun, nebo u nich už nic nekoupíš a poradíš to i všem svým známým že nejsou solidní obchod a přijdou o kšeft za desítky tisíc. Víc toho moc neuděláš, 90% prodejců jsou v ČR šmejdi a jak to nemáš zdokumentované tak se zákazníkem vy...ou.. Muselo by být jasně vidět že znáš správný postup a dotáhneš to do konce, pak by to vyreklamovali bez větších průtahů.. Bohužel jsi předvedla že se nevyznáš, tak tě posílají do háje zelenýho...
Poškozené zboží se reklamuje u dopravce. Termín snad 3 dny. Rozhodně pořídit fotodokumentaci. Taky jsem reklamoval drtič prasklý kryt. Asi za 14 dnů po doručení. Prokázal jsem, že PPL složila zásilku na jiné adrese. Celou reklamaci řešila PPL a byla úspěšná. Jenže za krátkou dobu shořel motor. Reklamace a prodejce nevrátil celý obnos. Řešila to ČOI a doplatil. Koupil jsem typ Einhel a ten je snad nezničitelný. Kryty dobrý materiál, to samé vertikulátor stejně značky.
U dopravce reklamuj co chceš a vyběhne s tebou - viz můj příspěvěk nahoře. Vše řešit přes prodejce, ten má zase "páky" na přepravce.
Výborný e-shop se pozná podle toho, jak dovede řešit podobné problémy, tak aby byl zákazník spokojený a es-hop měl dobrou reputaci a doporučení. Už na něm určitě nic nenakupujte a své zkušenosti napište do hodnocení e-shopu.
Jak se to vezme - zákazník nezavolá "přišlo to rozbitý a chybí šroubky" ale vrátí to jako nefunkční. Takže obchod předpokládá že zákazník nelže, přišlo mu to kompletní/ v pořádku a jen to neuměl zapnout (protože to přišlo a funkční to je, jen to má křáplej kryt a chybí šroubky). Takže chápu že obchod rozbití bere že se stalo cestou při vracení a pošle to zpátky, vykukové jsou nejen prodejci ale i zákazníci a kdyby obchod každýmu vykukovi všechno uznal tak by zkrachoval...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.