Nejste přihlášen/a.
Ahoj.
Přítelkyni jsem včera v noci nazval sobeckou. Říká mi, že není a že se tomu neříká sobeckost, ale nějak jinak.
Obecně lze říct, že vše rozděluje na moje/tvoje. Kromě financí teda, k těm se chová jako kdyby byly jen její.
Jak se tedy říká osobě která se chová takto:
- nepomůže s úklidem, protože "ty jsi to začal dělat" (třeba zametení, nepomůže mi to shrábnout na lopatku)
- nepomůže s podáním papíru do tiskárny ze šuplíku, protože "ty si chceš něco tisknout" (i když stojí u šuplíku a má cestu k tiskárně)
- přijde do postele, řekne "kocour ti kouše sluchátka", ona mi je nemůže schovat do šuplíku, protože "jsou to tvá sluchátka" (která jsem jí přes den půjčil, někde je nechala a neuklidila)
- vzbudí mě v noci, když jde spát se slovy "ještě sis neuklidil tu polívku do lednice" (polívka tam stydla a zapomněl jsem na ni), opět "je to tvoje polívka, ja to jíst nebudu, mě je to jedno jestli to přes noc něco udělá"
- nepomůže mi opravit síť na okně, která se odlepila se slovy "tys to tam lepil, ty si to oprav".
- zatahuje závěsy aby byla úplná tma v pokoji a mohla spát do 12 (jenže já chci, aby byly aspon na půl odtažené, at se ráno probudím brzo a přirozeně a můžu se učit)
- nesmím chodit na internet, aby ona mohla hrát její hry a nesekalo se jí to. Většinou argumentuje slovy "kup si svůj internet" (uvedení do souvislosti: Bydlíme v bytě jejího otce, platím nájem (vč.vody, el, plynu a internetu) ona neplatí nic, ani jídlo, ale bere mě jako příživníka na bytě). Vyhrožuje slovy "jestli tady nebudeš uklízet, tak se rovnou odstěhuj" atd.
- požaduje po mě zaplacení koupi šatů na promoci, protože "je to tvoje promoce, ne moje" (nutit chodit ji tam nebudu)
- odmítá si ztlumit písničky, protože se nudí (ale já se potřebuji učit na státnice)
- v souvisloti s výše zmíněným odmítá jít do jiného pokoje, protože by si musela brát i nabíječku na notebook, at jdu já když já se potřebuji učit.
- nikdy doma nic nedělá, když uklidím já, všem říká "no joo, jednou uklidil a dělá vědu"
- odmítá koupit pronto proti prachu, sama prach neutírá a říká, že voda s mýdlem je na to nejlepší. Jestli ho chci, "jeď si ho koupit" (ale přitom je zrovna v obchodě).
- při společném nákupu neplatí, zaplatím já, nic po ní nechci. Když zaplatí ona, vyúčtuje mi všechno přesně na haliře. (od tohohle už ale pomalu opouští, protože jsem jí to nechal taky proplácet, a došlo jí, že se s takovou nedoplatí).
Starám se o domácnost a k tomu se učím na státnice. A to po mně chce, at ji po státnicích pomůžu napsat diplomku...joo tak to se na ni z vysoka vyseru, když ted dokáže jen hrát hry od rána do večera a s ničím nepomůže. Taky si budu pak hrát od rána do noci, at si píše...
Ještě si máme v létě kupovat "společné" (jakože ho koupím já, ale bude v něm jezdit spíš ona) auto. Bojím se jak to dopadne, aby to nebylo "je to tvoje auto, ty mi dej na benzín" nebo rovnou "je to tvoje auto, ty zaplat opravu" po tom, co to někde nabourala. nebo ještě si dovedu představit "tobě vadí, že je to odřený, ty si to zavez do servisu".
Na základě výše vyjmenových příkladů jsem došel k závěru, že je sobecká, vše se točí jen kolem ní, všechno je tvoje/moje. Napadá mě ještě sebestředná.
Ještě doplním, že si do 5 let chceme začít stavět barák (pozemky mám). Na to mi řekla, že mi "nepřispěje", že se má dobře v bytě 3+kk a že ho zdědí. Jestli ji chci přestěhovat, musím to zaplatit celé ze svého.
A pak když si koupím něco lepšího, třeba nový monitor, řekne mi, že ty peníze mohly jít na barák. Sama nepracuje a odmítá nějak přispět.
Ale joo, já si ho klidně zaplatím ze svého, ale napsaný bude jen na mě, ona z něj při rozvodu nedostane ani korunu, je to tak?
Ještě k těm komentářům (to jsou vlastně všechny) ať se s ní rozejdu. Ono to půjde jen těžko. Je to ve mně psychologické, že právě taková byla moje máma. Ve škole nás učili (snad na základce), že si muži hledají takové protějšky, které budou vzhledem (a chováním asi taky) podobné mámě. Vzhled i chování by sedělo, ted už jen aby taky začla chlastat od rána do noci.
Sice jsi se na nic nezeptal, ale tak se zeptám já: To tak skvěle š.ká, že už jsi ji neposlal do pr.ele?
@svin: A dobře uděláš. Nekaž si život!
@svin: Teď jsem si přečetl tvé doplnění. Na co ještě čekáš? Ta "svině" se ani nesnaží své cíle nějak tajit a oholit tě na tajňačku. Ta to dělá veřejně a ty jí to snad žereš
Ne. Už aspon měsíc nic. a když jí řeknu něco špatnýho, třeba to, že je sobecká, řekne mi "tvoje smůla, zrovna dneska bych to chtěla. Už se mi nechce".
Až nebude státnicová situace, pošlu ji dopr.
Zdravím. Dle toho jak o ni píšete, je to neochotný, líný, nevstřícný, netolerantní sobec. Pokud si chcete koupit auto, kupte si ho a ona ať si koupí své a stará se. Popřemýšlejte nad změnou partnerky, protože tato Vám evidentně nesedí. Hlavně si s ní nepořizujte děti!
@svin - přemýšlím jestli teda fakt pryč co nejdřív nebo ne... moc se mi nechce, vrazil jsem do bytu 50k kč ze svého
Tady není o čem přemýšlet - a "50k kč ze svého" je sice nepříjemná, ale pořád ještě nízká cena za to, že se slečny zbavíte. Jakmile si spolu pořídíte "autíčko, domeček a mimíska", bude vás to stát mnohem víc.
Teď čtu, že se podobá vaší mámě atd. To jsou jen kecy, proboha, to, že si chlapi hledají baby podobné matkám, neznamená, že je to dobře! Každý máme nějaký vzorec chování, bohužel většina asi nemá ten správný, proto je taky tolik lidí nešťastných, zadlužených atd. Najděte si nějaké psychologa a babu nechte být. S takovou byste chtěl stavět barák? Nebo mít děti? Jak by to dopadlo?
Souhlasím se všemi, kdo tu ženštinu chtějí poslat do pryč. Je tady toho ale napsáno moc, nějak jsem se nedočetla, čí je byt, kde spolu bydlíte. Pokud Váš, sbalte jí kufr přede dveře a vyměňte zámek.
Pokud je to její, budete si holt muset něco sehnat. Ale nebojte, život jde dál, najdete si slečnu, s kterou si budete rozumět.
Jo a kocoura bych jí nechala. K ježibabě se kocour hodí. Nevím, jak Vy, ale já mám radši psy. Jaga.
přemýšlím jestli teda fakt pryč co nejdřív nebo ne...
moc se mi nechce, vrazil jsem do bytu 50k kč ze svého (gauč, lednice, tv, postel, skřin, stůl, skřinky) (na půl s přítelkyní, říkám, že předtím nebyla taková). Nevím co bych s tím udělal. Nemám kam jinam jít, bych si musel první najít byt, rozejít se, jít tam a potom začít nějak stěhovat. Nebo to tady nechat, za to že mě zde tchán nechal bydlet levneji? nvm. Chtěl bych tady bydlet jeste aspon rok, aby mi pak nebylo líto, že jsem zde nechal tolik věcí ze svého.
Nehledej problémy, hledej honem rychle způsob, jak z toho ven. A na ohledy se vykašli, co je tvoje vystěhuj a šmytec!
Na peníze se vykašli, co to tam je o tchánovi? Prostě se seber a jdi! Já su stará baba a už jsem zažila spoustu lidí, kteří se trápili, protože jim byly přednější prachy než vztahy.
Opět, jako už potolikáté v takových případech, doporučuji edukační četbu detektivky Pracka v láhvi od Jamese Hadleyho Chase. Nevidíte jistou analogii? Jestli ne, není Vám pomoci, zůstanete s prackou v láhvi nadosmrti.
Není sobecká. Opačné pohlaví to tak má v palici nastaveno. Sobečtí jsou podle nich jen muži, ony nikdy.
Divím se vám, že ze sebe necháte dělat takového troubu. Vy zaplatíte auto ale určitě bude chtít, aby bylo psáno na oba... Barák to samé. Pokud se nechcete rozejít, tak pak sem ani nepište. Nemá to cenu !
Jako že to ona nebude chtít? To asi chtít bude. Alespoň se takto chová a dá se to čekat. Vůbec nic nového. Spousta zlatokopek to tak dělá a chlapi ve slabé chvilce udělají kdejaké kraviny.
Třeba je to přechodná fáze a přejde ji to? A to mě říká že se chovám jako děcko když se honím s kocourem po bytě. Dřív taková nebyla, to až po tom co jsme se sestěhovali. podle mě si zkouší co všechno si může dovolit, utínám to co nejdřív a dávám jí najevo, že to tak nepůjde, ale druhý den přijde zase uplne s něčím jiným.
Masochista s vysokou školou.
Myslím, že v erotických salónech mívají takových návštěvníků dost. Vysoce postavené muže, kteří potřebují ponižovat.
Pokud budete v zaměstnání zastávat vyšší manageskou pozici s lidmi pod sebou, budete po nich šlapat, ale v soukromí budete ten slabší, na pozici otroka.
Bože ,tak proč s ní ještě jste? Ta Vás rozhodně nemiluje,pouze sebe. Berte nohy na ramena a zdrhejte dokuď je čas !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.