Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítelkyni jsem řekl, že je sobecká

Od: svin odpovědí: 52 změna:

Ahoj.

Přítelkyni jsem včera v noci nazval sobeckou. Říká mi, že není a že se tomu neříká sobeckost, ale nějak jinak.

Obecně lze říct, že vše rozděluje na moje/tvoje. Kromě financí teda, k těm se chová jako kdyby byly jen její.

Jak se tedy říká osobě která se chová takto:

- nepomůže s úklidem, protože "ty jsi to začal dělat" (třeba zametení, nepomůže mi to shrábnout na lopatku)

- nepomůže s podáním papíru do tiskárny ze šuplíku, protože "ty si chceš něco tisknout" (i když stojí u šuplíku a má cestu k tiskárně)

- přijde do postele, řekne "kocour ti kouše sluchátka", ona mi je nemůže schovat do šuplíku, protože "jsou to tvá sluchátka" (která jsem jí přes den půjčil, někde je nechala a neuklidila)

- vzbudí mě v noci, když jde spát se slovy "ještě sis neuklidil tu polívku do lednice" (polívka tam stydla a zapomněl jsem na ni), opět "je to tvoje polívka, ja to jíst nebudu, mě je to jedno jestli to přes noc něco udělá"

- nepomůže mi opravit síť na okně, která se odlepila se slovy "tys to tam lepil, ty si to oprav".

- zatahuje závěsy aby byla úplná tma v pokoji a mohla spát do 12 (jenže já chci, aby byly aspon na půl odtažené, at se ráno probudím brzo a přirozeně a můžu se učit)

- nesmím chodit na internet, aby ona mohla hrát její hry a nesekalo se jí to. Většinou argumentuje slovy "kup si svůj internet" (uvedení do souvislosti: Bydlíme v bytě jejího otce, platím nájem (vč.vody, el, plynu a internetu) ona neplatí nic, ani jídlo, ale bere mě jako příživníka na bytě). Vyhrožuje slovy "jestli tady nebudeš uklízet, tak se rovnou odstěhuj" atd.

- požaduje po mě zaplacení koupi šatů na promoci, protože "je to tvoje promoce, ne moje" (nutit chodit ji tam nebudu)

- odmítá si ztlumit písničky, protože se nudí (ale já se potřebuji učit na státnice)

- v souvisloti s výše zmíněným odmítá jít do jiného pokoje, protože by si musela brát i nabíječku na notebook, at jdu já když já se potřebuji učit.

- nikdy doma nic nedělá, když uklidím já, všem říká "no joo, jednou uklidil a dělá vědu"

- odmítá koupit pronto proti prachu, sama prach neutírá a říká, že voda s mýdlem je na to nejlepší. Jestli ho chci, "jeď si ho koupit" (ale přitom je zrovna v obchodě).

- při společném nákupu neplatí, zaplatím já, nic po ní nechci. Když zaplatí ona, vyúčtuje mi všechno přesně na haliře. (od tohohle už ale pomalu opouští, protože jsem jí to nechal taky proplácet, a došlo jí, že se s takovou nedoplatí).

Starám se o domácnost a k tomu se učím na státnice. A to po mně chce, at ji po státnicích pomůžu napsat diplomku...joo tak to se na ni z vysoka vyseru, když ted dokáže jen hrát hry od rána do večera a s ničím nepomůže. Taky si budu pak hrát od rána do noci, at si píše...

Ještě si máme v létě kupovat "společné" (jakože ho koupím já, ale bude v něm jezdit spíš ona) auto. Bojím se jak to dopadne, aby to nebylo "je to tvoje auto, ty mi dej na benzín" nebo rovnou "je to tvoje auto, ty zaplat opravu" po tom, co to někde nabourala. nebo ještě si dovedu představit "tobě vadí, že je to odřený, ty si to zavez do servisu".

Na základě výše vyjmenových příkladů jsem došel k závěru, že je sobecká, vše se točí jen kolem ní, všechno je tvoje/moje. Napadá mě ještě sebestředná.

doplněno 18.05.20 15:27:

Ještě doplním, že si do 5 let chceme začít stavět barák (pozemky mám). Na to mi řekla, že mi "nepřispěje", že se má dobře v bytě 3+kk a že ho zdědí. Jestli ji chci přestěhovat, musím to zaplatit celé ze svého.

A pak když si koupím něco lepšího, třeba nový monitor, řekne mi, že ty peníze mohly jít na barák. Sama nepracuje a odmítá nějak přispět.

Ale joo, já si ho klidně zaplatím ze svého, ale napsaný bude jen na mě, ona z něj při rozvodu nedostane ani korunu, je to tak?

doplněno 18.05.20 15:35:

Ještě k těm komentářům (to jsou vlastně všechny) ať se s ní rozejdu. Ono to půjde jen těžko. Je to ve mně psychologické, že právě taková byla moje máma. Ve škole nás učili (snad na základce), že si muži hledají takové protějšky, které budou vzhledem (a chováním asi taky) podobné mámě. Vzhled i chování by sedělo, ted už jen aby taky začla chlastat od rána do noci.

52 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

20x

Jak se jí říká? Já bych jí ještě dnes říkal "moje ex..." *smich*

hodnocení

13x

Sice jsi se na nic nezeptal, ale tak se zeptám já: To tak skvěle š.ká, že už jsi ji neposlal do pr.ele?

doplněno 18.05.20 15:16:

@svin: A dobře uděláš. Nekaž si život!

doplněno 18.05.20 15:32:

@svin: Teď jsem si přečetl tvé doplnění. Na co ještě čekáš? Ta "svině" se ani nesnaží své cíle nějak tajit a oholit tě na tajňačku. Ta to dělá veřejně a ty jí to snad žereš*zed*

svin
hodnocení

Ne. Už aspon měsíc nic. a když jí řeknu něco špatnýho, třeba to, že je sobecká, řekne mi "tvoje smůla, zrovna dneska bych to chtěla. Už se mi nechce".

Až nebude státnicová situace, pošlu ji dopr.

Udělej to hned, není na co čekat. Je to rozmazlenej spratek a zřejmě trochu i magor.

svin
hodnocení

S obojím souhlasím. Že je psycho jsem jí několikrát řekl, k psychologovi odmítá jít.

s frackem taky soulhas, třeba k vánocům mi nedala žádný dárek, protože na to "nebyla zvyklá u rodičů" (tzn že kupovali dárky oni jí, a ona jim nic)

Myslím, že "nafoukaná kráva" ji vystihuje asi nejvíc.

uehdu
hodnocení

11x
Člověk, který má svojí hrdost a váží si sám sebe, by jí už dávno poslal k čertu.

hodnocení

7x

Zdravím. Dle toho jak o ni píšete, je to neochotný, líný, nevstřícný, netolerantní sobec. Pokud si chcete koupit auto, kupte si ho a ona ať si koupí své a stará se. Popřemýšlejte nad změnou partnerky, protože tato Vám evidentně nesedí. Hlavně si s ní nepořizujte děti!

svin
hodnocení

Když já jsem takový typ člověka co nedokáže/nechce být sám. Bych si musel první najít náhradu, aby mi nebylo smutno, ale zase nejsem takový, abych si za zádami hledal někoho jiného.

Ty b.be, ta ti tu náhradu ani náhodou nedovolí a ty si s ní zkazíš život*zed*

asd1

Třeba bude ráda že bude mít klid od vyzývání k sexu *smich*

Fakt tohle chceš mít doma?

hodnocení

7x

@svin - přemýšlím jestli teda fakt pryč co nejdřív nebo ne... moc se mi nechce, vrazil jsem do bytu 50k kč ze svého
Tady není o čem přemýšlet - a "50k kč ze svého" je sice nepříjemná, ale pořád ještě nízká cena za to, že se slečny zbavíte. Jakmile si spolu pořídíte "autíčko, domeček a mimíska", bude vás to stát mnohem víc.

motak
hodnocení

6x
Ozen se s ni. Po svatbě se určitě změní a všechno bude ok.

To musím ohodnotit*zed*

72mona
19.05.20 12:11

*vtip*

*haha*

72mona
hodnocení

6x
Jen jsem zběžně pročetla pár komentářů, a jen kývám a kývám. Vztah by měl být nejen o citech, ale hlavně o důvěře, porozumění, toleranci. A má to být soužití vyvážené. U vás vidím dva jednotlivce, kteří spolu náhodou bydlí a jeden je takový pi.o.ec, že se nechá využívat. Sice vám její chování evidentně vadí už teď, přesto už máte nalajnováno soužití snad až do důchodu. Máte dvě možnosti. Buď jako masochista sklapnete a budete pokračovat v této frašce (pak ale neremcejte, máte co jste chtěl), nebo prostě co nejdříve odejdete. Není vám ničím prospěšná. Nelze veslovat jen na jedné straně lodi, to se nikam nedostanete. M.

hodnocení

4x
Být vámi, požádal bych církev o svatořečení a nechal bych se prohlásit za svatého. Běžně sice tento proces trvá daleko déle, a tuším že se tak děje pouze u již nežijících osob.. Ale Vy máte prokazatelně nárok již teď.

hodnocení

3x

Teď čtu, že se podobá vaší mámě atd. To jsou jen kecy, proboha, to, že si chlapi hledají baby podobné matkám, neznamená, že je to dobře! Každý máme nějaký vzorec chování, bohužel většina asi nemá ten správný, proto je taky tolik lidí nešťastných, zadlužených atd. Najděte si nějaké psychologa a babu nechte být. S takovou byste chtěl stavět barák? Nebo mít děti? Jak by to dopadlo?

svin
hodnocení

Děti i barak by byly jen moje a ona by hrala hry cely den

Abyste se jednou nedivil, odešel byste s holou ři*í a bez dětí... jen byste na ně do jejich dospělosti platil. Ježiši, vzpamatujte se, dokud je čas. Kdybych měla syna v takové situaci, jako jste Vy, zoufala bych si.

hodnocení

3x

Souhlasím se všemi, kdo tu ženštinu chtějí poslat do pryč. Je tady toho ale napsáno moc, nějak jsem se nedočetla, čí je byt, kde spolu bydlíte. Pokud Váš, sbalte jí kufr přede dveře a vyměňte zámek.

Pokud je to její, budete si holt muset něco sehnat. Ale nebojte, život jde dál, najdete si slečnu, s kterou si budete rozumět.

Jo a kocoura bych jí nechala. K ježibabě se kocour hodí. Nevím, jak Vy, ale já mám radši psy. ;) Jaga.

hodnocení

2x

K tvému poslednímu doplnění: Vykašli se na předsudky a špatnou výchovu a utíkej jako zajíc. Je to TVŮJ ŽIVOT!

doplněno 18.05.20 15:54:

@svin: Něčemu nerozumíš?

doplněno 18.05.20 16:11:

@svin:Ty vo.e, o co ti jde? Už máš sbaleno?

svin
18.05.20 15:52
hodnocení

*zmateny*

svin
hodnocení

přemýšlím jestli teda fakt pryč co nejdřív nebo ne...

moc se mi nechce, vrazil jsem do bytu 50k kč ze svého (gauč, lednice, tv, postel, skřin, stůl, skřinky) (na půl s přítelkyní, říkám, že předtím nebyla taková). Nevím co bych s tím udělal. Nemám kam jinam jít, bych si musel první najít byt, rozejít se, jít tam a potom začít nějak stěhovat. Nebo to tady nechat, za to že mě zde tchán nechal bydlet levneji? nvm. Chtěl bych tady bydlet jeste aspon rok, aby mi pak nebylo líto, že jsem zde nechal tolik věcí ze svého.

Nehledej problémy, hledej honem rychle způsob, jak z toho ven. A na ohledy se vykašli, co je tvoje vystěhuj a šmytec!

Na peníze se vykašli, co to tam je o tchánovi? Prostě se seber a jdi! Já su stará baba a už jsem zažila spoustu lidí, kteří se trápili, protože jim byly přednější prachy než vztahy.

Opět, jako už potolikáté v takových případech, doporučuji edukační četbu detektivky Pracka v láhvi od Jamese Hadleyho Chase. Nevidíte jistou analogii? Jestli ne, není Vám pomoci, zůstanete s prackou v láhvi nadosmrti.

darja
Takze ty si tiez vychcany. Tak potom tak ti treba. Vy sa k sebe hodite. Ty vyuzivas ju, ona ta trpí a lezies jej na nervy. A dievca to robi dobre ako to robi, ze ti nic nechce platit. Vsak asi ze nie ste ziadny priatelia. Ani nikdy nebudete, u takych vypocitavych ludi priatelstvo neni mozné. Nie ste toho schopny. Vy sa navzajom potrebujete ako upiry. Ty si mooozno chces potvrdit vzorec ze raz tu lasku vzbudis..v matke..teda teraz v nej...to co si od materi nedostal...a ona to neviem, zas je uplne skamenena neschopna hlbsich citov, zrejme neni schopna lasky..zda sa ze je na tom horsie, tuziaci po laske su na tom lepsie ako ti co jej ani nie su schopni. Divne je aky si hlupy a vypocitavy a lenivy, ze planujes zivot s takou osobou.

hodnocení

2x
Škoda každé vteřiny s takovým člověkem. Děkuj bohu, že s ní nemáš dítě, hypotéku apod. Najdi si co nejdřív bydlení a mazej hned pryč. Jen si uvědom, že ona se nezmění a bude to jen horší(kdyby náhodou přemlouvala).

jenda2*
hodnocení

2x

Není sobecká. Opačné pohlaví to tak má v palici nastaveno. Sobečtí jsou podle nich jen muži, ony nikdy.

Divím se vám, že ze sebe necháte dělat takového troubu. Vy zaplatíte auto ale určitě bude chtít, aby bylo psáno na oba... Barák to samé. Pokud se nechcete rozejít, tak pak sem ani nepište. Nemá to cenu !

Auto a barák na oba? Nenech se vysmát!

jenda2*

Jako že to ona nebude chtít? To asi chtít bude. Alespoň se takto chová a dá se to čekat. Vůbec nic nového. Spousta zlatokopek to tak dělá a chlapi ve slabé chvilce udělají kdejaké kraviny.

Samozřejmě, že chtít bude. A jesli on není úplný v.l, tak na ní udělá dlouhý nos.

Ale to už jsme někde jinde. Ideální je sbalit se, poslat jí do příslušných míst a odejít po svém.

pet32
hodnocení

1x

Co vám taková přítelkyně dává? Nic pro vás neudělá, sex taky nemáte, peníze asi dohromady nemáte nebo jen vaše. Nevím kolik vám je, ale určitě si najdete lepší, život je krátký. Být vámi hned si najdu bydlení a rychle to ukončím. Mít vztah, jen protože nechci být sám to není dobré.

hodnocení

1x
Uteč, dokud nejste svoji.
A děkuj Bohu, že sis ji nevzal a že tě tato "zkušenost" stála jen pár desítek tisíc Kč.
Jiní prozří pozdě a ještě přitom lítaj miliony sem a tam.

asd1
hodnocení

0x

Počkej až to bude manželka *smich*

Ty vo.e, neraď blbě! To je na nahlášení! Kazíš mu život*haha*

svin
hodnocení

To jí taky říkám, že ještě nejsme svoji, at se tak nechová. i sex mi upírá.

hodnocení

0x

A proč s ní jste? Jestli je to pravda, co píšete, tak raději dál od ní. To přece není možné, aby byl někdo takový sobec jako tato osoba.

svin
hodnocení

Pořídím si auto, naložím do něj všechny své věci a už me nikdy neuvidí.

Konečně rozumný názor*zdravi*

vilik*
Auto bych si pořídil až tehdy, když bych byl jinde.
Pro jistotu, aby nechtěla doplatit nájem.

hodnocení

0x

Promiň, ale proč s takovou "přítelkyní" žiješ? *nene*

svin
hodnocení

Třeba je to přechodná fáze a přejde ji to? A to mě říká že se chovám jako děcko když se honím s kocourem po bytě. Dřív taková nebyla, to až po tom co jsme se sestěhovali. podle mě si zkouší co všechno si může dovolit, utínám to co nejdřív a dávám jí najevo, že to tak nepůjde, ale druhý den přijde zase uplne s něčím jiným.

Přechodná fáze a přejde jí to? NAIVKO*bzum*

id
hodnocení

0x

Levněji vás vyjde sem tam i společnice. Nemusíte uklízet a užijete si to.:)

Zítra bych měla zajištěno ubytování a na odvoz věcí nepotřebujete si kupovat auto, na to je taxík. Přítelkyni ani muk, jen jí nechat vzkaz na lednici (pokud je její)

lipanek
hodnocení

0x

Masochista s vysokou školou.

Myslím, že v erotických salónech mívají takových návštěvníků dost. Vysoce postavené muže, kteří potřebují ponižovat.

Pokud budete v zaměstnání zastávat vyšší manageskou pozici s lidmi pod sebou, budete po nich šlapat, ale v soukromí budete ten slabší, na pozici otroka.

liska5
hodnocení

0x

Vše bylo řečeno, já jen dodám: Líná, hrabivá, bezohledná a hnusná manipulátorka. Nechápu, proč jste spolu. Pryč od ní !

hodnocení

0x

Bože ,tak proč s ní ještě jste? Ta Vás rozhodně nemiluje,pouze sebe. Berte nohy na ramena a zdrhejte dokuď je čas !

fialka2
hodnocení

0x

Velmi se divím, že setrváváš v takovém vztahu. Vezmi své věci a rychlostí blesku odejdi, dřív než bude pozdě.

To není žádný vztah, a bude ještě hůř. Může otěhotnět atd. a pak se těžko odpoutáš.

kkuba
19.05.20 22:22
hodnocení

0x

Uteč !

ladycat*
hodnocení

0x
Proboha! To je snad reálná ježibaba! Poberte si všechny své věci a utíkejte od ní pryč. Poměňte taky piny na kartách atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]