Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Digitalizace pozemků v obci

Od: kuba7255® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

v naší obci proběha digitalizace a přišlo se na to, že k naší zahradě, patří ještě kus pozemku za plotem. ( lesa asi 130m2 )

Moje otázka zní koho jsou ty stromy asi 30let staré smrky? (sázel je pán)

Abych přiblížil situaci já se ted bohužel nedostanu na svůj pozemek autem, protože sousedi si už oplotili pozemek o tu část kudy jsem jezdil a mě nezbývá než vykácet ty stromy a udělat si příjezdovou cestu přes ten lesík.( nový můj pozemek)

Pán tvrdí, že dřevo je jeho a můj je jen pozemek, a kácet to nebude, protože jsou zdravé.

A já se bohužel na zahradu dostanu jen úzkou uličkou.

Mockrát děkuji všem za odpoved.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

6x

Stromy jsou součást pozemku = tvoje. To že dobrovolně vysázel stromy na cizí pozemek je jeho problém a nic mu za to nenáleží. Mohl by leda tak zkusit vydržení, to ovšem i ty na příjezdovou cestu...

Buď ti nechá cestu nebo tvoje stromy půjdou dolu..

hodnocení

2x

Pozor, i kdyby ty stromy byly Vaše a na Vašem pozemku, stejně je nemůžete je jen tak pokácet. Potřebujete na to povolení, které u zdravých stromů tak snadno nezískáte. Hrozí docela citelná pokuta.

Zkuste onomu pánovi oznámit, že jeho stromy na Vašem pozemku nemají co dělat, ať si je odnese. Nebo mu navrhněte pronájem části Vašeho pozemku na pěstování stromů za tučné nájemné. Uvidíte, co to udělá ;). Ovšem na dobré sousedské vztahy pak zapomeňte.

hodnocení

Zeptám se a když to mám vedené jako zahradu? To platí ten samej zákon? Děkuji
asd1

Na zahradě smíš sundat ovocné stromy. Smrky na povolení příp. jiný zákonný dúvod.. viz zákon 349/2009 Sb. + vyhláška 189/2013

zakonyprolidi.cz/...

bulik*
hodnocení

0x

Já bych si nechal udělat na Katastru nem. výpis z listu vlastnictví na předmětný pozemek s mapkou. Zakreslil bych tam stromy a zanesl to odbor životního prostředí v obci a žádal o povolení vykácení. Oni udělají šetření v místě a uvidíte čeho se domožete. Třeba Vám povolí vykácet jen ty, aby byla možná cesta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]