Nejste přihlášen/a.
Začal mě bolet zub . 6ka dole Asi rok jsem ho měla jen citlivý na studené, ale jen občas , že mě to nějak neobtěžovalo. Potom se ta citlivost na studené prohloubila jakoby hloubš v zubu a teď nedávno mě začal sám od sebe bolet . Obvolávání zubařů nikdo mě nechtěl vzít kvůli koronaviru. Takže jsem šla ke své lékařce obvodní ta mi napsala atb a po nich se mi ulevilo,Ale za pár dní to zase začalo. Jediná možnost pohotovost ,ale to jsem odmítala , pohotovost je u nás špatná a nic neřeší. Nikdo vás jen tak neošetří pokud nejdte jejich pacientem prostě nezájem i na soukromých klinikách. Musíte se registrovat pokud přijímají. Našla jsem si kde doktora kde berou pacienty, jenže on dělá spíš postaru a většinou na pojíštovnu. Na rentgenu nic neviděl a tak vyvrtal amalgánovou plombu a říkal že tam nic nevidí. ještě mi to ukazoval zrtcátkem. že je to divné ,ale že prý je to blízko nervu takže muže být infikován nerv ,ale že se mu to nezdá. Dál mi tam provizorní plombu a zadělal provizorní plombom i krčky kolem , bohužel je to vidět vypadá to jak plak na zubech ,ale prý se to dá předělat. Plombu na zkus mám jak kámen. Zub mě začal zase bolet po těch atb je bolet menší i otok mě po nich zmizel ,ale cítím ,že mě to zas jakjoby tuhne čelist. Tlačí mě v tom zubu něco, to jsem měla i předtím. Bohužel celý týden jsem problém otevřít pusu a jíst jelikož mě nějak špatně napíchl injekci na vrtání takže jsem nemohla nikam ani jít. je mi toho zase celkově špatně že polehávám ,ale nic v tom zubu prý není tak nevím. prostě to vychází z toho zubu uvnitř jakoby vespod. Tuhne mi tvář a bolí hlava. Prý mám zavolat jestli se to nezlepší. Ale nevím doktor vcelku co se týče komunikace v pohodě jen mám starch abych nepřišla o zub on nemá zrovna nejlepší vybavení . protože pak by se ten zub musel umrtvit a čistit kanálky a on má jen metodu strojově nemá mikroskop . Zda stačí ta medoda strojově nebo zda mikroskop není třeba nevím . ještě jsem našla jednu doktorku co přibírá pacienty a ta má i ten mikroskop ,ale nevím jaká je. a zda když tam nic nevidí by mi s tím něco dělali . A taky když jsem se teď zaregistrovala zda se můžu přeregistrovat jinam hned. A taky nevím jak dlouho bych čekala než by mě objednali. Já si nemohu dovolit přijít o zub když bude špatně ošetřen . ty zuby jsou pak křehké a praskají a toho se bojím. Takhle jsem už o jedn zub přišla a tak mé obavy jsou oprávněné. A takhle jak jsem nemohu zůstat brání mi to v normálním fungování v životě. Doufám , že mi s tím někdo něco udělá a že to bude v pohodě. Co byste dělali na mém místě vy? Poradte prosím. Śli bystě ještě k tomu panu doktorovi nebo byste zkusili tu jinou lékařku co má i mikroskop . Pan doktor mám jen tu metodu strojovou nevím zda to však stačí. prosím poradte dost mě to trápí, a nevím si rady . díky
Bez mikroskopu prý nemá cenu kanálky ani čistit, úspěšnost je malá. I rentgenu je víc druhů a ne na všech může být problém patrný, může být potřeba kvalitní 3D rentgen. Prostě bez pořádného vybavení se dobrý zubař neobejde a co stačilo před 30 lety, je dnes zastaralé a nedostačující. Já bych šla tedy k někomu s kvalitním vybavením.
V tomhle věku takhle rozhozené zdraví a tolik antibiotik, to je hrůza. Ten zub je jedním z důsledků. Sháněla bych se po někom, kdo se seriozně zabývá celostní nebo lépe funkční medicinou, nějakou alternativou, akupunkturou, homeopatií, zdravou výživou... Po někom, kdo poradí, jak se očistit od důsledků antibiotik, jak ty kolující záněty zastavit, jak řešit psychiku, která s tím úzce souvisí... Jenže tady pak budou velké výdaje. Z jakého jste kraje, ideálně okresu?
Určitě lékařku s mikroskopem, pod kterým vidí vše mnohem lépe než zubař bez mikroskopu. Většinou se jedná o zubaře-chirurgy. Ošetření bude dražší a kvalitnější.
Podívejte se sem. Seznam zubařů s mikroskopem a jak vypadá ten přístroj: promikro.org/...
Každý zub má spojitost s některým orgánem. Jestli je orgán přetížen, dráha se rozbolí a zejména v její koncovce. Tak se Vám mohla rozbolet Vaše 6. Do spodních šestek se konkrétně promítají problémy okruhu tlustého střeva. Ve vašem případě pravděpodobně na levé straně břicha. Znamená to udělat vše pro střevo. ve stravě vynechat nevhodné potraviny a jejich kombinace a a zařadit vše, co střevu prospívá.
Masírujte si zatím často střední část chodidel od klenby až k malíkové hraně. Zaměřte se na citlivější místa, pokud na nějaká narazíte.
Jezte kvašené potraviny / kys. zelí , kefír, živý jogurt/ a potraviny s vlákninou, zeleninu / hl. listovou/ a ovoce, cereálie, ořechy, oleje ze seminek zastudena lisované
Omezte cukr, sladkosti, bílou mouku, bílé pečivo, uzeniny, sůl,chipsy, laciné čokoládky, průmyslově vyrobené potraviny s konzervanty a barvivy.
Věk a jiné zdrav. problémy?
liska5 : je mi něco přes 30let spíš už to postupuje k té 40ce. Mám bohužel zdravotní problémy. Mám neustále infekce, že mě bolí v krku a poslední dobou záněty močových cest tak že mě bolí v zádech . Posledně v listopadu jsem měla nějakou infekci v krku musela jsme mít antibotika , která mi ulevila ,ale nevyléčila. V lednu jsem měla krev v moči a nějakou hnusnou infekci která se nekotrolovaně stupnovala , že bez antibiotik bych to opravdu nedala . Nemohla jsem skoro chodit, bolela mě z toho hodně záda jako ledviny nebo co. nemohla jsem se ani narovnat. A v noci jsem se nevyspala kvlůli veli častému močení . To mám často i po skončení infekci , že musím v noci chodit na záchod a to nějak večer nepiju. prostě nutkání na močení malého množství. Musela jsem brát antibotika dva měsíce abych se z toho vyhrabala . A takto to mám stále dokola tyto potíže jsem velmi často nemocná a nemoci mi trvají dlouho a musím se léčit dlouho . moje tělo není schopné se vyléčit samovolně,ale vždy musím brát antibiotika což mě pěkně štve , protože to netrvá jen týden jako běžným lidem. Takto často jsem začala být nemocná, když jsem měla nějakou infekci neurologického původu , ale nepřišlo se na nic . Pouze na až na magnetické rezonaci našli nějaké ložiska na mozku . Ale niko s etím nechtěl zabývat prý to mám z nějaké angíny či co . prý to byl zánět . A měli mě za simulanta . Tak jsem tam už nešla. Také jsem měla stále zvýšené bílé krvinky což já nejsem ten typ člověka co má něco v krevním obraze a nedostatek železa a s tím se potýkám doteď . Beru vždycky tabletky železa 2 měsíce pak cítím trochu lepší vitalitu ,ale do doby než znovu onemocním. Předtím jsem byla naprosto zdravý člověk. Je to už 10let .A ano máte pravdu je to ten zub na levé straně ten na právé straně již bohužel nemám ten se mi rozpadl za pět let od vyšetření čištění kanálků na pojištovnu.
No tak jsem volala tam kde mají mikroskop a tam prý berou až na srpen , což já tak dlouho opravdu nevydžím. Problém je, že všechny ty soukromé kliniky co mají mikroskop mají dlouhé čekací doby. a nikoho z nich moc nezajímá, že někoho bolí zub. prostě vás akutně nevezmou. Pouze registrace za dva měsíce a to je moc dlouhé termín, když něco bolí. Zbývá mi jen ten doktor , který to dělá strojově nevím zda to zkusit aspoń takto zda to pomůže a někam jinam se objednat s termínem za ty dva měsíce , kde je ten mikroskop pro další případy nebo kdyby tohle uděllali blbě tak a´t aspoň mám termín. Já jinak nevím co dál . Už jsem toho dost obtelefonovala a u nás toho také zas moc není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.