Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám BFF s kterou se známe od 6. třídy, jsme v 8. V 6. třídě bylo vše ještě docela v pohodě (normal jsme se bavili, chodili jsme si třeba pro pizzu atd.). V 7. třídě se to začalo zhoršovat: ona si kupovala 1litr energy drinky, hranolky a pizzu potom jí z toho bylo špatně, a protože jsme hned potom měli TV tak ona samozřejmě necvičila a učitelku už to nebavilo jí pořád říkat ,,dobře tak dneska cvičit nebudeš". Začala na tom být i docela psychicky špatně, byla pořád nevyspalá (spala např. hodinu, protože si psala s kamarády) a také pořád říkala, že její život už nemá smysl (přemlouvala jsem ji, že má, ale ona si prostě říct nedala) tak si pořád ničila zdraví energy drinky. Na ulici už se za ní i stydím (např. vykřikuje, že neumí flirtovat). A už mě nebaví se s ní bavit za těhle podmínek: škodí si na zdraví, stojím vedle ní a ona říká jak nemá kamarády, je pořád na telefonu atd. (tyto podmínky přetrvávají i v 8. třídě) Pořád si připadám jak kdybych ji byla úplně u pr**le. Pořád se jí musím podřizovat. Dalo by se možná i říct, že se s ní pořád bavím jen kvůli tomu, že vím, že je na tom psychicky blbě a že kdybych se s ní přestala bavit tak to s ní dopadne špatně. Co si o tom myslíte, mám se s ní dál bavit? A jak bych jí měla říct, že už se s ní nechci bavit, aby to nevzala nějak špatně? I jsem jí říkala ať už nepije ty energy drinky, že si tím ničí zdraví, ale ona si pořád trvala na tom, že její život nemá smysl. Byla i u psychologa, ale nijak to nezabralo.
Předem děkuji za radu
Dobrý den. To není žádné kamarádství. Opravdové kamarádky se k sobě chovají jinak. Sdílí spolu dobré i zlé, jsou si vzájemnou oporou, najdou u sebe vždy pochopení a pomáhají si vzájemně. Zajímají se o názory toho druhého a poradí si vzájemně, když je to třeba. Nekritizují se vzájemně za to co jí, v čem chodí oblečené atd. Takhle to nefunguje ani u jedné z vás. Takže se nedá mluvit o nejlepších kámoškách ani náhodou. Když se nebudete spolu stýkat, nic se nestane a uleví se vám oběma. Každá jste zodpovědná za svůj život i za to jak k němu a ke svému zdraví přistupujete. Na to si musí každý přijít sám co je pro něho dobré a co mu škodí. Pokud kamarádka navštěvuje psychologa, tak je to jen dobře. Ovšem chce to pravidelně a více návštěv. Výsledky se mohou projevit až za delší čas, ale jedna návštěva nepomůže.
Prosím, podpoř svou kamarádku, ráda to ocení. Spousta dívek ve tvém věku nemá žádné kamarádky a jsou hodně smutné. Určitě to kámoška ocení, protože to s ní myslíš dobře.
Protože jsem si sama prošla obdobím, že jsem neměla žádné kamarádky a byla jsem z toho hodně špatná tak vím jak se cítí a musím s Vámi jenom souhlasit. A jak už jsem zmiňovala, že je na tom psychicky špatně tak nechci, aby se jí něco stalo, protože mi na ní záleží a nechci o ni přijít. Děkuji mockrát za radu.
Vypadáš být citlivá dívka a chceš pro kamarádku jen to dobré. Musí být vyčerpávající do kámošky pořád hučet, aby si neničila zdraví, když tě neposlouchá. Pravděpodobně asi jen vyžaduje něčí pozornost. Poslední možnost je, říct o tom jejím rodičům. Pokud ani to nezabere, tak si budeš muset najít jinou kamarádku, protože tato tě jen potáhne ke dnu.
Zjisti si nějak nenápadně, ke kterému psychologovi nebo psycholožce kamarádka chodí a domluv se s ním telefonicky na návštěvě ve věci Tvé kamarádky. On ji třeba takhle nezná. kdoví, co mu ona o sobě povídá. Nejspíš to psychologovi pomůže, a potažmo jí i Tobě... Mám obavy, abys pak Ty z ní neměla sama psychické potíže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.