Nejste přihlášen/a.
Prosím, mám prosbu o radu. Nemám žádné milióny, mám jen důchod a nějaké úspory. Ráda bych částku 50 000 nějak zhodnotila, uložila dlouhodobě nebo do něčeho vložila. Není to moc,vím, ale stejně. Přemýšlela jsem, že bych koupila třeba nějakou stříbrnou minci, aby to neztrácelo hodnotu. Jak jsem četla, cena zlata prý kolísá - je ho ve světě hodně - ale stříbro se prý drží poměrně stabilně. Abych někomu nenaletěla, musela bych to koupit u ČNB, nebo jak to vidíte? Dík za radu.
Souhlasím se @stepm. Jedná se o natolik zanedbatelnou částku (z pohledu investic), že je zcela zbytečné cokoliv vymýšlet. Pokud to je rezerva, tak je uložte na nějaký spořící účet (MONETA, CREDITAS, Wüstenrot, ...), kde už brzy bude (v lepším případě) úrok blížící se 0% p.a. Pokud vám dosluhuje TV, pračka nebo lednička, tak je použijte na obnovu vybavení domácnosti a zbytek si nechte doma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.