Nejste přihlášen/a.
Milí rádcové. Asi v současné situaci světové pandemie nejsem první, kdo ruší dovolenou. Provedl jsem tento krok před cca dvěma měsíci s uhrazením odstupného dle smlouvy. K tomu se již nechci vracet. Otázkou však zůstává, zda lze získat zpět též položku za pojistné. Pojišťovna se samozřejmě vzpírá a s mlhavými argumenty vrácení odmítá. Z mého pohledu je pojištěný zájezd, který se nekoná pro pojišťovnu jednostranné obohacení bez poskytnutí služby. (např. OZ 89/2012 §2536a, §2810 a pod. Zajímá mne, zada se s touto situací již někdo z rádců setkal a jaký byl výsledek.
Otázkou je znění pojistné smlouvy. Pokud zní na pojištění konkrétního zájezdu, který se neuskuteční, pak máte pravdu a pojišťovna by měla pojistné vrátit. Ovšem pokud se jedná o všeobecné cestovní pojištění, nejspíš bude pravda na straně pojišťovny a pojistné se vracet nebude.
Omlouvám se, že jsem nenašel lepší formulace, doufám, že je to srozumitelné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.