Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dedictvi a skupiny

Od: melanie* odpovědí: 3 změna:

Dobry den, rada bych vedela, kdo bude v pripade umrti me tchyne dedit. S manzelem mame jednu dceru (11let), ktera zije se mnou mimo tchynin dum. Manzel (jeji syn) zemrel pred 10lety (rok po smrti manzela jsem se odstehovaly). Tchyne vlastni starsi domek, ve kterem zije sama, my ji navstevujeme. Tchyne ma 2 sourozence, kteri ziji ve svych domacnostech. Predpokladam, ze predmetny domek budou dedit ma dcera, a tchyniny sourozenci stejnym dilem? Domek je zapsan na katastru pouze na tchyni. O zaveti nechce babicka ani slyset, tvrdi, ze domek budou jednou pouze jeji vnucky(me dcery).Tak by to dle meho nazoru bylo pouze tehdy, kdyby za zivota meho muze domek na nej prepsala, coz neudelala. Jak je to tedy?Moc dekuji za odpoved.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

repak*
hodnocení

2x

Občanský zákoník §473 a další : business.center.cz/... .

Pokud neměl manžel sourozence pak podle mne je jediným dědicem své babičky ze zákona Vaše dcera.

sebod*

Repak to řekl přesně *palec*

repak*

No, bohužel mám teď dědění ze zákona v rodině ... Ale jestli já se dožiju 82 let?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]