Nejste přihlášen/a.
Stala se mi taková věc. Jel jsem tímto vlakem:
Při výstupu v Opavě velké manévry. Policie si od nás brala občanky a telefonní čísla. To ještě chápu.
Za pár dní telefon a že prý jsem jel v posledním voze kde byl ten nakažený a že musím do karantény.
Tak se ptám. Jak to mohli vědět? Na nástupiště jsme se normálně smíchali. Dokonce jsem přešel ke dveřím do sousedního vozu /byl jsem se před výstupem vymočit a pak přešel vedle, protože to bylo blíž k městu/, takže ani podle kamerového systému ne. Průvodčí měl jiné starosti než si nás zapamatovat.
Takže nás vysledovali podle mobilního signálu? To se může?
Ještě podotázka. 14 dní karantény mi docela sníží plat. To mi už nikdo nezaplatí i když to byl úmysl? Těsně předtím jsem měsíc marodil, pak byl pár dní v práci a teď zase tohle.
Zdravím. Možná, kdybyste upustil od přemýšlení nad tím, jak vás policie našla a vybídla k dodržování karantény => což vám sníží plat, a vzal to z 2. konce. Kdybyste policii unikl, ale v tom vagónu se od toho nemocného koronavirem nakazil, a vir vám po pár dnech znemožnil dýchání a vy neměl sílu si zavolat pohotovost. V tu chvíli by vám nezbývalo než čekat, kdy se udusíte (což koroňák umí). A nebo byste byl v karanténě = evidovany, a jelikož už se ví, jaký zhruba průběh je, dostal byste instrukce a byl byste v kontaktu se zdravotní službou - jako syn manželova kamaráda. Tomu po 7 dnech karantény vylezla teplota, tu mu hlídali, a když se ten den ve stanovenou hodinu neozval, do 30 minut tam byli záchranáři a odvezli ho do nemocnice, čímž mu zachránili život. Tak který scénář byste si vybral? On si totiž po tom týdnu taky myslel, že už se mu nemůže nic stát, a navíc mu je teprve 40 let. A jak je dnes rád. Ida
V rámci mimořádných opatření může stát mnoho věcí. A čím je vyšší stupeň oné mimořádnosti, tím větší má pravomoce.
Víte třeba o tom, že v případě nutnosti po Vás mohou například hasiči požadovat Vaše vozidlo a Vy jim ho musíte poskytnout?
Neberte to jako útok na Vaši osobu, ale jako snahu o ochranu zdraví Vašeho, Vašich blízkých a spoluobčanů.
Ano byl. Ale fakt nevím jak to zjistili. Průvodčí mě ani nekontroloval a ani okem o mě nezavadil.
Měl jsi říct, že jsi v žádném vlaku nejel, natož v posledním voze. Že je někde tvůj mobil ještě neznamená, že tam jsi taky. Třebas jej mohl půjčit kolegovi z Ugandy, který se jmenuje Umumbwa Mektele, bydliště jihovýchodní buš, třetí křoví zprava, a na tom nádraží jsi byl, aby sis jej od něj vyzvednul, nééé? Chce to trochu fantazie.
sledovalo se kdysi, sleduje se i dnes, to že o tom nevíš je jiná stránka věci..vlaky mají GPS takže se ví kde vlak je a vrámci toho se signál tvého mobilu posunoval a tak to ví i že jsi byl jinde a ne na jednom místě celou cestu
Nemáte dávat telefonní číslo a policii už vůbec ne. Předáním čísla byl udělen souhlas. Tak to chodí. Jinak signál nelze vystopovat na jednotlivé metry. Něco kolem 10m.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.