Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má stát právo nás sledovat bez souhlasu?

Od: radsitajemny odpovědí: 25 změna:

Stala se mi taková věc. Jel jsem tímto vlakem:

polar.cz/...

Při výstupu v Opavě velké manévry. Policie si od nás brala občanky a telefonní čísla. To ještě chápu.

Za pár dní telefon a že prý jsem jel v posledním voze kde byl ten nakažený a že musím do karantény.

Tak se ptám. Jak to mohli vědět? Na nástupiště jsme se normálně smíchali. Dokonce jsem přešel ke dveřím do sousedního vozu /byl jsem se před výstupem vymočit a pak přešel vedle, protože to bylo blíž k městu/, takže ani podle kamerového systému ne. Průvodčí měl jiné starosti než si nás zapamatovat.

Takže nás vysledovali podle mobilního signálu? To se může?

Ještě podotázka. 14 dní karantény mi docela sníží plat. To mi už nikdo nezaplatí i když to byl úmysl? Těsně předtím jsem měsíc marodil, pak byl pár dní v práci a teď zase tohle.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

8x

Zdravím. Možná, kdybyste upustil od přemýšlení nad tím, jak vás policie našla a vybídla k dodržování karantény => což vám sníží plat, a vzal to z 2. konce. Kdybyste policii unikl, ale v tom vagónu se od toho nemocného koronavirem nakazil, a vir vám po pár dnech znemožnil dýchání a vy neměl sílu si zavolat pohotovost. V tu chvíli by vám nezbývalo než čekat, kdy se udusíte (což koroňák umí). A nebo byste byl v karanténě = evidovany, a jelikož už se ví, jaký zhruba průběh je, dostal byste instrukce a byl byste v kontaktu se zdravotní službou - jako syn manželova kamaráda. Tomu po 7 dnech karantény vylezla teplota, tu mu hlídali, a když se ten den ve stanovenou hodinu neozval, do 30 minut tam byli záchranáři a odvezli ho do nemocnice, čímž mu zachránili život. Tak který scénář byste si vybral? On si totiž po tom týdnu taky myslel, že už se mu nemůže nic stát, a navíc mu je teprve 40 let. A jak je dnes rád. Ida

radsitajemny
hodnocení

Vůbec jste nepochopila smysl otázky. Nešlo přece o žádné vyhýbání se karanténě.

Jen mě zajímalo jak přišli na to, že jsem byl v posledním voze, nic víc a nic méně.

hodnocení

4x

V rámci mimořádných opatření může stát mnoho věcí. A čím je vyšší stupeň oné mimořádnosti, tím větší má pravomoce.

Víte třeba o tom, že v případě nutnosti po Vás mohou například hasiči požadovat Vaše vozidlo a Vy jim ho musíte poskytnout?

Neberte to jako útok na Vaši osobu, ale jako snahu o ochranu zdraví Vašeho, Vašich blízkých a spoluobčanů.

hodnocení

3x

Nastudujte si "Trestný čin šíření nakažlivé lidské nemoci" a vynásobte koeficientem "Stav nouze". A třeba pochopíte odpovídající opatření ..

tele
A proč? Povinnost vlastnictví telefonu přece neexistuje *ee*

Jistě, stejně, jako neexistuje povinnost nosit červený baret s bílou bambulí. Ale když už ho budete mít ..

55kg
hodnocení

3x

Tak já tedy na rozdíl od ostatních odpovím na to, na co se ptáte. Ano, stát má právo sledovat nás bez našeho souhlasu.

motak
hodnocení

1x
A byl jste teda v tom poslednim vagonu?
Z mobilu to určitě nezjistili. Bud to jenom zkouší nebo si vas třeba ten pruvodci opravdu zapamatoval...
radsitajemny
hodnocení

Ano byl. Ale fakt nevím jak to zjistili. Průvodčí mě ani nekontroloval a ani okem o mě nezavadil.

motak
Asi jste tam nebyl sám, někdo si vas mohl zapamatovat, klidně i ten pruvodci. Nehledal bych za tím moderní technologie. A už vubec ne v rukou policie.
radsitajemny
hodnocení

Pokud by si mě někdo pamatoval, znamenalo by to logicky, že se lidí ptali. Jenže mě se třeba neptali koho jsem tam viděl, takže asi tudy cesta nevede.

hodnocení

0x

Měl jsi říct, že jsi v žádném vlaku nejel, natož v posledním voze. Že je někde tvůj mobil ještě neznamená, že tam jsi taky. Třebas jej mohl půjčit kolegovi z Ugandy, který se jmenuje Umumbwa Mektele, bydliště jihovýchodní buš, třetí křoví zprava, a na tom nádraží jsi byl, aby sis jej od něj vyzvednul, nééé? Chce to trochu fantazie.

radsitajemny
hodnocení

A na kameře na nástupišti je můj dvojník. To bych neokecal.

motak
Ano při výstupu z vlaku dal policajtům obcanku a teď bude tvrdit,ze tam vůbec nebyl. Chce to trochu přemýšlet.

motaku, tvoje kreativita je evidentně omezená. Doufejme, že jen ta.

motak
Přiznám se, ze opravdu nerozumím tvým myšlenkovým pochodum. když policajti ví, že byl v tom vlaku(protože jim sám dal obcanku), za par dni tvrdit,ze tam nebyl,ze tam byl kolega z Ugandy s jeho mobilem.
Vysvetli mi to prosím, nějak jednoduše jako malému dítěti.dekuji

111®
hodnocení

0x

sledovalo se kdysi, sleduje se i dnes, to že o tom nevíš je jiná stránka věci..vlaky mají GPS takže se ví kde vlak je a vrámci toho se signál tvého mobilu posunoval a tak to ví i že jsi byl jinde a ne na jednom místě celou cestu

radsitajemny
hodnocení

Vlaky nemají GPS.

Nejsem ajznboňák, ale vcelku bych se divil, kdyby alespoň v těch novějších nebyla GPS. Ve starým hurvajzoj asi opravdu nebude, ale jinak asi jo. Vždyť to mají už skoro všechny kamióny.
radsitajemny
hodnocení

Opravdu nemají. Pohyb vozů je kontrolován návěstidly a spojením na kolejích. Kdyby se třeba utrhla mašina s GPS a zbytek zůstal na kolejích a oni za to pustili další vlak, jak by to dopadlo?

jenda2*
hodnocení

0x

Nemáte dávat telefonní číslo a policii už vůbec ne. Předáním čísla byl udělen souhlas. Tak to chodí. Jinak signál nelze vystopovat na jednotlivé metry. Něco kolem 10m.

radsitajemny
hodnocení

Nikdo se neptal, jestli chci dát. Musel jsem. A za souhlas to opravdu považovat nelze.

tele
Mohlo by se říct, že telefon nevlastním? Třeba byl odcizen, nebo nemám peníze na koupi, nebo ho nemam z jiného důvodu. Nemůžou nikoho nutit - ledaže by ho sami darovali jako charitu.
radsitajemny
hodnocení

To sice ano, ale to nebylo předmětem dotazu. Jde i o moje zdraví. Mám i služební telefon, takže to bych asi později neokecal. Jde mi o to, jak to zjistili, že jsem byl v posledním voze.

jenda2*

Nemusel jste a za souhlas se to považuje !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]