Nejste přihlášen/a.
Ale tazatel píše, že dcera jí všechno, i maso a vejce a mléko, ovšem nechce jíst potraviny průmyslově vyrobené, ale dbá na etiku chovu a porážky zvířat. Tedy jediné, co by jí mohlo scházet, budou peníze, protože takové potraviny jsou dražší, než kuřecí řízky přivezené z Rumunska a vejce z Polska.
Znám osobně zemědělce, co chová masný skot, pěstuje pro ně krmivo, krávy jsou v pastevní sezóně na pastvinách, kde je volně připouštějí 3 plemenní býci a na pastvině se i rodí a vyrůstají telata. Mají i svojí porážecí linku, takže zvířata nejsou stresovaná mnohakilometrovým převozem.
Nebo mám dvě kamarádky, co pastevně chovají miniprasátka. Ta si běhají po louce, ryjí a válejí v bahně, jsou normálně ochočená, nechávají se drbat a když přijde jejich čas, tak dostanou poslední papání do misky a pistolí do týla, ani neví, odkud to přišlo. A o takový chov té dceři jde. Na tom není nic na facku, akorát peníze mohou chybět.
Toto je situace skoro na facku, kdyby byla menší. Moje mladá to měl také tak. Začala "zobat zrní", prý aby byla zdravá. Zatáhla mi potravinové moly a jakési jiné brouky do špajzu. Potřebovala se učit a sportovala a pracovala jako masér a bývala podivně unavená. Věděla jsem, že nesmím přemlouvat, jinak se "kousne" a nepohne s ní nic a nikdo. Nechala jsem jí tak, až na to přjde sama, že je to blbost a trávení a stavba buněk je vymyšlena pro všežravce. Také práce mozku potřebuje své. Jen jsem všechno jídlo dělala lákavější a nechávala ležet na lince. Trpěla jak Job, ale občas neodolala.
Naštěstí, mladá se zamilovala do normálního kluka a bylo po pošahané dietě.
Tohle dieta není. Možná to má nějaký název. Dalo by se říct, že jí jde o ideální čisté stravování. Takové farmářské, kde se jde k historickým kořenům. Myslím, že se děvče nadře, aby si pozjišťovala původ všeho, co vloží do úst. Tuhle šel článek o pekařích, jak trpí nekvalitou mouky a co se do ní přidává a jak se znehodnocuje jedna ze základních potravin-chleba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.