Nejste přihlášen/a.
Zřejmě si lehce pletete pojmy. Daň je finanční částka, kterou Vy odevzdáváte státu (finančnímu úřadu). Vy žádnou daň dostat nemůžete ani z Německa, ani odkudkoliv.
Asi se trochu pletete-asi chcete vrátit přeplatek daní.Daně se u nás ,nwn jak v "D" , platí určité % z určité sumy a pak jsou slevy,třeba máte hypotéku=sleva,máte životko=sleva,máte děti=opět pro JEDNOHO z rodičů sleva, marodil-li člověk delší čas=sleva na dani...
já tohle právě nikdy nedělal ja to vysvětlím od začátku když jsem skončil v německu tak mi domu přišel zápočtový list dostal jsem kontakt na jednu pani co dělá daně ta mi do telefonu řekla ze mi na email pošle neake tři papíry s těma pujdu na finančák jeden papír si tam prej nechají a dva mi dají zpátky neco tam podepíšu poplatek prej 100kč pak vemu veškeré papíry a pojedu za tou paní tam jí ty papíry dám zaplatím 1500kc a to je vše tak je to asi ten přeplatek nevím?
A co vrácení důchodového pojištění, to jim necháte? Když jsem dělal v Německu, tak po 60 měsících práce, byl nárok na důchod, sice to byl nějaký minimální, ale byl. Chybělo mi 12 měsíců do splnění, tak jsem si to vybral a byla to pěkná suma v tisících marek. Dostal jsem informační dopis z Německého velvyslanectví, že si zbytek do těch 60 měsíců mohu doplatit, abych měl nárok na ten důchod, ale to už bylo pozdě, protože výplata byla v chodu, moje mínus, že jsem chtěl peníze hned! U nás jsem musel platit sociální i zdravotní tzv."dobrovolně nezaměstnaný - např. rentiér", ale asi od vstupu do kolonie EU se to změnilo, třeba už to je nějak ošetřené? Zjistěte si i toto?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.