Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho trvaji daně

Od: nikoll odpovědí: 9 změna:
Dobrý den mám otázku vyrizuju si teď daně z Německa v ČR jak dlouho trvá než mi daně přijdou? a jde to poslat na český účet děkuji,

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Daně Vám nepřijdou, daně odvádíte státu.

Tudíž asi používáte špatné termity..

nikoll
hodnocení

Co to je za blbost jedu do Sokolova z papirama vyřizovat si daně tak mi asi přijď musí ne?

hodnocení

3x

Zřejmě si lehce pletete pojmy. Daň je finanční částka, kterou Vy odevzdáváte státu (finančnímu úřadu). Vy žádnou daň dostat nemůžete ani z Německa, ani odkudkoliv.

nikoll
hodnocení

Já právě myslel že když si člověk po roce žádá o daně tak že je dostane mě to právě paní vypočítala na nějakých 700euro tak proč mi paní c oděla dane posílala papíry z kterýma musím na finanční úřad pak jed za ní a dát jí 1500kc?

Asi se trochu pletete-asi chcete vrátit přeplatek daní.Daně se u nás ,nwn jak v "D" , platí určité % z určité sumy a pak jsou slevy,třeba máte hypotéku=sleva,máte životko=sleva,máte děti=opět pro JEDNOHO z rodičů sleva, marodil-li člověk delší čas=sleva na dani...

nikoll
hodnocení

já tohle právě nikdy nedělal ja to vysvětlím od začátku když jsem skončil v německu tak mi domu přišel zápočtový list dostal jsem kontakt na jednu pani co dělá daně ta mi do telefonu řekla ze mi na email pošle neake tři papíry s těma pujdu na finančák jeden papír si tam prej nechají a dva mi dají zpátky neco tam podepíšu poplatek prej 100kč pak vemu veškeré papíry a pojedu za tou paní tam jí ty papíry dám zaplatím 1500kc a to je vše tak je to asi ten přeplatek nevím?

hodnocení

2x

Na Cesky ucet Vam (Steuerausgleich) zaslou i bez te pani, ktera Vas stahla o 1500,- pokud jste pracoval v nemecku, tak stacilo zajit na Finanzamt a vyplnit ten formular primo tam...holt ne kazdy pendler se ale domluvi, ze?

nikoll
hodnocení

ano něco málo umím ale rodilý němec bohužel nejsem ale děkuji za radu.

hodnocení

0x

A co vrácení důchodového pojištění, to jim necháte? Když jsem dělal v Německu, tak po 60 měsících práce, byl nárok na důchod, sice to byl nějaký minimální, ale byl. Chybělo mi 12 měsíců do splnění, tak jsem si to vybral a byla to pěkná suma v tisících marek. Dostal jsem informační dopis z Německého velvyslanectví, že si zbytek do těch 60 měsíců mohu doplatit, abych měl nárok na ten důchod, ale to už bylo pozdě, protože výplata byla v chodu, moje mínus, že jsem chtěl peníze hned! U nás jsem musel platit sociální i zdravotní tzv."dobrovolně nezaměstnaný - např. rentiér", ale asi od vstupu do kolonie EU se to změnilo, třeba už to je nějak ošetřené? Zjistěte si i toto?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]