Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Asexualní přítelkyně jak na to?

Od: mamjirad odpovědí: 16 změna:

Zdravím Vás potřebuji poradit našel jsem si moc krásnou milou hodnou dívku strašně si sní rozumím je fakt bezvadná jen jsem sní uz mesíc a nespali jsme spolu netlačím na to a čekam na správnou chvíly jen jsem se ted seznamil s jejím ex a kamarády a ty mi tvrdí že proste je asexulní, proto sní nejsou neveřil jsem tomu než mi to potvdil můj hodně velký kamarád tak mě to nedalo a opatrně se snažím netlačím na pilu jestli mi to sama potvrdí nechci na ni spíchat ani ji do toho nutit na to je moc úžasná ale jestli je to pravda dá se něco dělat? Vím že to teď není problém, ale časem určite bude a nechtěl bych se sní zbytečně hádat za něco za co sama nemůže třeba za každou zajímavou odpověd předem děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

5x

Možná je asexuální a nedá se s tím vůbec nic dělat *nevi*

Možná má v sobě nějaký špatný zážitek a toto je reakce na tu situaci*nevi*

Možná nepotkala toho správnýho chlapa, který by v ní všechno probudil*nevi*

Jestli Ti zato stojí, zkus se od ní dozvědět pravdu. Nebo aspoň náznak pravdy. Pak se teprve můžeš rozhodnout.*ee* Pochopitelně je pravda, že tato situace by časem mohla váš vztah zničit. Přeji vám oběma, aby ste našli z této situace tu nejkrásnější cestu *srdce*

mamjirad
hodnocení

Hodně zajímavý děkuji no pamalu se zkusím zeptat

sebod*

Musíš na ni opatrně. Asi i ji tahle situace trápí. Dojděte spolu do poradny. Buď k ní hodný, pozorný, nenaléhej. Ale to Ti nemusím povídat. Z Tvého dotazu je jasný, že takový jsi :). Věř mi, že za tu pravou lásku stojí opravdu bojovat :).

Se omlouvám, že se tady míchám do souznění, že to tu dívku určitě trápí a že možná má traumatizující zážitek a blablabla... ehm, kdyby mne můj přítel po MĚSÍCI chození tahal do poradny, aby mi dal možnost vyřešit svoji asexualitu, traumatizující zážitek nebo třeba jenom špatnou zkušenost JENOM PROTO, že s ním nespím... no, tak to bych ho spíš kopla do řiti, než s ním obíhala poradny *smich* Asexuální nejsem, jenom si vybírám, s kým do té postele vlezu... a ten, s kým jsem to "myslela vážně" měl vždycky delší čekací dobu, než ten, u kterého mi šlo jenom o sex.

repak*

První názor slušné dívky, se kterým souhlasím. Ani pro mě není běžné, že ve vážném vztahu hupneme do postele už za měsíc.

arimas*

velmi dobra odpoved! *palec*

davexx

Pěkně řečeno, mám pocit, že sex je tady démonizován, ale jinak z vlastní zkušenosti nevidím nic neobvyklého na tom, když po půl roce úžasného chození nepadne jediná myšlenka na provozování sexu - co byste chtěli dělat, až už vás sex přestane brát? Není na vztahu důležitější něco jiného, než jen sex?
Jo a tvrzení, že někdo je asexuální je selkem dobrá past. Jestliže se někdo nějak ještě neprojevil neznamená, že prostě "je takový".

kytka*

Přesně jak píše sebod, nechat vše plynout, možná prožila traumatizující zážitek, má v sobě blok. Pokud spolu budete šťastni a budete si důvěřovat tak věř,že dojde i na sex. Pokud budeš cítit,že nastala správná chvíle si s ní o tom promluvit udělej to, třeba se ti svěří a vše bude fajn.

fidonet*
hodnocení

4x

Sex je krásná věc ve vstahu, ale věřte, časem hodně vymizí. Ta zamilovanost, láska, krasné vztahy jsou to důležité. Takže : bud´ to samo přijde, nebo budete svou ženu prostě jen milovat ( přítelkyni ) kvuli ní, a ne kvuli sexu. Opravdu schází indicie o věku. Předpokládám, že jste velmi mladí a ona je jen opatrná nebo prostě "stará škola". Nebojte se, ono to příjde.

arimas*
07.04.10 11:32

*palec*

lidka*
hodnocení

4x

Mně na vašem povídání vadí to, že za jejími zády řešíte sexuální aktivitu vaší - jak píšete krásné, bezvadné a milé dívky. To se snad nedělá. :( Expříteli bych vůbec nevěřila a i dobrý kamarád může závidět a pěkně "kecat". Jste si jistý, že kamarádi znají přesný význam tohoto označeni? Nechte vašemu začínajícímu vztahu volný průběh a uvidíte sám, jak se věci skutečně mají. *srdce*Kdyby byla skutečně asexuální, myslím, že byste to časem poznal. Já bych vám přála, aby to byly skutečně jenom řečičky kamarádů, kteří vám ji závidí. A vy jim dokažte opak a nebo budete hledat novou lásku. V každém případě držím palce! *placni*

hodnocení

1x

Určitě souhlsíte s tím, že každý z nás je jedinec, který je od přírody nastaven jinak a je to tak dobře. Pokuste si představit, kdy by tomu bylo naopak. Chápu že sex je nedílnou součástí vztahu a určitě k životu patří. Pro někoho je měsíc málo a pro někoho moc. Pokud vám na dívce záleží, tak jí dejte prostor a ona se určitě projeví. Určitě, kdyby u sebe věděla o závažném problému, který by do budoucna závažně ovlivnil váš vztah, tak by to určitě řekla a nebo by do vztahu nešla. Pokud myslíte, že vaše chození má budoucnost tak tomu dejte čas. Hodně štěstí.

hodnocení

0x

*hi*Můžu se zeptat, kolik je vám oběma roků? Jiná asexualita je v 15 a jiná ve 30.

durancea*
hodnocení

0x

Pokud je asexuální, nenaděláte s tím mnoho. Ovšem to neznamená, že by se nešlo dohodnout v případě společného soužití na kompromisech, které by ale musely vyhovovat oběma stranám (styl Plzák či kdo, že bude společný večer třeba 2x týdně). Na druhou stranu toto Vám píšu pro případ, že byste se měli opravdu rádi a chtěli spolu žít celý život - to po měsíci chození nezjistíte. Jo jo, život přináší mnoho úskalí a někdy se lidé musí narovinu dohodnout o věcech, které by měly podléhat spíš nějakému kouzlu a romantice...

Nepíšete, kolik let Vám je (je rozdíl 17 let a 25 let) - pokud jste už v nějaké věkové hranici, která předpokládá zakládání rodiny a vážnější vztahy, asi bych třeba párkrát zkusila naznačit, nadhodit (např. návrh na společný víkend někde jinde, kde by Vás evidentně mohla čekat spol. noc) a dát jí tím šanci, aby se vyslovila. Pokud nejste věřící, který by preferoval nejdřív svatbu, tak od Vás po pár měsících vztahu MUSÍ tu touhu po milování už čekat. Pokud se sama nevyjádří, zkuste jemně nadhodit přímo takový rozhovor, že máte pocit ... , zdá se Vám ... , nejste si jist (samozřejmě nepoužijete slovo asexuální, to je dost tvrdé a specifické) ... Přeju porozumění, toleranci a úspěch :)) ...

katyy
hodnocení

0x

Ak je taká hodná a milá, možno je aj duchovne založená. Možno si svoje panenstvo chráni až do manželstva. Alebo... alebo... alebo... Najlepšie to zistíte priamo od nej (ale to asi až časom), tu na internete vám totiž pravdu nikto nepovie, sú to všetko len dohady. Buďte trpezlivý,... alebo vycúvajte, aby ste zbytočne nespôsobili problémy sebe i jej. Zvážte, čo je pre vás vo vzťahu podstatné. Snažte sa myslieť aj rozumom, nielen srdcom (a tým o poschodie nižšie). :)

noname*
hodnocení

0x

Ahoj, no.. taky jsem taková byla.. Nedokázala jsem s nikým spát.. Pohlavní styk pro měl byl jen nutnost k udržení vztahu. Vyčítala jsem si to, nenáviděla jsem se.. Protože moji partneří tím vždycky trpěli. A ano, určitě to mělo původ v nehezkém zážitku z minulosti. Ale nemohla jsem se na to vymlouvat.. Prostě mi sex nic neříkal.. Opravdu to u mne fungovalo tak, že jsem si řekla: už dva týdny jsme spolu nespali, dneska to udělám.. Přítele jsem měla moc ráda, ale sex.. byl pro mě tabu.. Nenáviděla jsem se za to a se všemi se kvůli tomu rozcházela, protože jsem věděla, že to v intimním životě nebude fungovat.. Ale asi před rokem jsem potkala svého nynějšího přítele.. a ejhle.. :) miluju milování :) Až s ním jsem zjistila, že je to hezké.. až s ním jsem byla opravdu vzrušená.. a až teď toužím.. :) takže.. buď neměla štěstí na partnera, nebo má přehnaně nízké sebevědomí.. Nevím kolik je jí let.. Mě je 25 let.. a až teď, ve 25letech se miluji, protože chci a toužím po tom.. Ono, když se žena, nebo dívka miluje a nic u toho necítí, dokáže mnohdy na sex úplně zanevřít.. Doufám že jsem vám trošku pomohla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]