Nejste přihlášen/a.
Obvolala jsem 7eshopů, nikdo ji není ochoten dodat až do kuchyně (max. na cbodbu před byt za doplatek, ten by nevadil) ale jsem stará babča a potřebuji ji taky vybalit, usadit a event, nastavit, nikoho nemám. Tyto služby se momentálně nesposkytují. Asi neexistuje firma, která se tím zabývá.
Děkuji za všechny rady zkkušenosti z eshopů, ale bohužel v kdobě koronoviru je to jiné a nabídky dodeje a instalace jsou změněny.
a bohužel ty prémiové dopravy apod. zůstaly z minula.
Pozor, některé lednice se nezapojují hned.
Nechávají se nejdříve pár hodin ustát.
Přepravní firma - nebo prodejní by to měla vědět sama od sebe.
Hodinový manžel by nepomohl?
Možná mají firmy kvůli koronavirusu přísnější režim a do domácností nechtějí dodávat velké spotřebiče, aby se pracovník nenakazil. Ale nařízení se uvolňuje a je možné, že to vše pomine a lednici Vám usadí.
A to si ponecháte v bytě napořád starou i novou lednici? A nebo zas budete někoho shánět na odvoz staré?
Dělá se to tak, že při doručení nové lednice, za poplatek vám odvezou starou. Odvoz musí být objednán hned při nákupu nové lednice. Starou lednici hned nechejte odvézt, pár hodin bez lednice vydržíte.
Pokud vím, tak přepravní služby mají povinnost dopravit za první uzamykatelné dveře. nevím, jestli se tím myslí už dveře do baráku (asi teda jo). Zkuste risknout tu dopravu před byt a pak dát řidiči dvě stovky, jestli vám to dá až na místo. Jiná varianta je poprosit sousedy.
To je ten rozdíl mezi světem v reklamě a světem reálným. Neustále z reklam slyší: "Dodáme až k vám domů".
Přesně jak tu někdo psal klasicky objednávám u všeho jen základní nejlevnější dovoz pak šoupnu pánum řidičům 2 stovky(nikdo neřekl že je to málo) a všechno odnesou ,vynesou a postaví kam chci.Rozbalí z kartonu kartony odvezou.Zatím se nikdy nestalo že by někdo odmítl.A ted v polsední době se to seběhlo byla lednička,pračka myčka a vestavěná velká skřín v kartonech to odnosili do patra.Pro ně vždy práce na 10 min.
Ale třeba jsem měl štěstí na řidiče a ted se bude zdražovat vše tak holt jim šoupnu stovky tři.
Lednice z MALL.cz, mi to hle všechno udělali. Postavili na místo, usadili, ale zapnout jsem ji měla až za hodinu, vynesli a odvezli starou, uklidili z chodby krabici a bílou těsnicí hmotu. Je však pravdou, že jsem to zaplatila. Ale lednice byla ve slevě, takže jsem pořád byla v +.
Podívejte se tady: lednice.heureka.cz/... Na tu, která se vám líbí a je pro vás cenově přijatelná, k tomu prodejci koukněte do obchodu, co nabízí. Tak z toho elegantně vybruslíte s nejmenším odporewm. A ještě ušetříte.
Ajo, přece nebydlíte někde ve vesmíru, kde nemáte žádného známého nebo souseda. Ať v bytovce nebo v domku na vesnici. Oslovila jste někoho z místních chlápků?
Jinak to jistí hodinový manžel.
To bystwe se divili, u nás jsou většinou důchodci,když jsem chtěla vyměnit vypínač, prosila jsem 2 mladé a ti n a mně koukali jako na blba, proč si nezavolám elektrikáře.Páni manažeři zřejmě na to mají. A s tím hodinovým manželem by se to dalo zkusit, ale asi by se těžko skloubil čas dovozu a aby mi ji dal do kuchyně, těžko by přijel s rudlem.
Asi počkám, zda se to rozvolní.
Namátkou pres google jsem dal vyhledat "lednice doprava domu zapojeni"- a hned prvni to (za priplatek) nabizi.
euronics.cz/... (Euronics komfort za 599 Kc - donesou az do bytu, zapoji a odvezou starou + obalovy material)
Pochybuji, ze by to ostatni take nenabizeli jako placenou sluzbu.
Pokud není firma ochotná, máte děti?
Jestli ano, ať přivezou, nechají lednici 24 hodin ustát, pak dají na místo, starou snesou pryč a odvezou do sběrného dvora.
Pokud nemáte děti, nebo s nimi nejste zadobře, poproste nějakého svalnatého souseda. Přidáte mu 2-3 stovky na benzín a jistě udělá totéž.
Vím, že mnoho lidí je bezdětných, ale já se pokaždé spoléhám na potomky. Nějakou pětku jim přidám a je to pořád lepší domluva, než s cizími. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.