Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak získat domů lednici

Od: aja1946® odpovědí: 26 změna:

Obvolala jsem 7eshopů, nikdo ji není ochoten dodat až do kuchyně (max. na cbodbu před byt za doplatek, ten by nevadil) ale jsem stará babča a potřebuji ji taky vybalit, usadit a event, nastavit, nikoho nemám. Tyto služby se momentálně nesposkytují. Asi neexistuje firma, která se tím zabývá.

doplněno 14.05.20 10:41:

Děkuji za všechny rady zkkušenosti z eshopů, ale bohužel v kdobě koronoviru je to jiné a nabídky dodeje a instalace jsou změněny.

doplněno 14.05.20 10:42:

a bohužel ty prémiové dopravy apod. zůstaly z minula.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

motak
hodnocení

3x
Datart prémiová doprava?
hodnocení

Ten ji bohužel nemáo v nabídce

inspa*

jisteze ji ma v nabidce: datart.cz/...

lipanek
hodnocení

2x

Pozor, některé lednice se nezapojují hned.

Nechávají se nejdříve pár hodin ustát.

Přepravní firma - nebo prodejní by to měla vědět sama od sebe.

Hodinový manžel by nepomohl?

Možná mají firmy kvůli koronavirusu přísnější režim a do domácností nechtějí dodávat velké spotřebiče, aby se pracovník nenakazil. Ale nařízení se uvolňuje a je možné, že to vše pomine a lednici Vám usadí.

hodnocení

To vím a proto chci nechat starou jeden den, novou umýt, usadit a druhý den tam dát jídlo.

id

A to si ponecháte v bytě napořád starou i novou lednici? A nebo zas budete někoho shánět na odvoz staré?

Dělá se to tak, že při doručení nové lednice, za poplatek vám odvezou starou. Odvoz musí být objednán hned při nákupu nové lednice. Starou lednici hned nechejte odvézt, pár hodin bez lednice vydržíte.

hodnocení

Stará zůstane v bytě 24 hodin, chci mít dostatek časuina vymytí nové a přendání potravin. Protože je plně funkční, tak ji prodávám.

mak*
hodnocení

1x

Pokud vím, tak přepravní služby mají povinnost dopravit za první uzamykatelné dveře. nevím, jestli se tím myslí už dveře do baráku (asi teda jo). Zkuste risknout tu dopravu před byt a pak dát řidiči dvě stovky, jestli vám to dá až na místo. Jiná varianta je poprosit sousedy.

To je ten rozdíl mezi světem v reklamě a světem reálným. Neustále z reklam slyší: "Dodáme až k vám domů".

Pokud je paní v bytě tak kurýr to hodí za první dvěře ty vchodové ale od celý bytovky.

hodnocení

1x

Přesně jak tu někdo psal klasicky objednávám u všeho jen základní nejlevnější dovoz pak šoupnu pánum řidičům 2 stovky(nikdo neřekl že je to málo) a všechno odnesou ,vynesou a postaví kam chci.Rozbalí z kartonu kartony odvezou.Zatím se nikdy nestalo že by někdo odmítl.A ted v polsední době se to seběhlo byla lednička,pračka myčka a vestavěná velká skřín v kartonech to odnosili do patra.Pro ně vždy práce na 10 min.

Ale třeba jsem měl štěstí na řidiče a ted se bude zdražovat vše tak holt jim šoupnu stovky tři.;)

jurajjuraj*

nevim kdo vam ty veci vozi ale uz vidim takove ppl nebo dpd jak rozbaluje, usazuje a likviduje papir po lednici, ti jsou placeni od dorucenych baliku,

hodnocení

1x

Lednice z MALL.cz, mi to hle všechno udělali. Postavili na místo, usadili, ale zapnout jsem ji měla až za hodinu, vynesli a odvezli starou, uklidili z chodby krabici a bílou těsnicí hmotu. Je však pravdou, že jsem to zaplatila. Ale lednice byla ve slevě, takže jsem pořád byla v +.

Podívejte se tady: lednice.heureka.cz/... Na tu, která se vám líbí a je pro vás cenově přijatelná, k tomu prodejci koukněte do obchodu, co nabízí. Tak z toho elegantně vybruslíte s nejmenším odporewm. A ještě ušetříte.

jurajjuraj*
hodnocení

1x

a proc jen eshopy? my tady mame treba kamenny euronics, okay, planeo a ani u jednoho to neni problem, nekdy sice za poplatek ale jde to

hodnocení

0x
Mall či alza neměl by bejt problém
hodnocení

Oba ji mají, ale vozí ji dopravci a ti ji nezprovozňují..

nechte si ji dovézt a na netu sehnat hodinovýho manžela ten to zapoji

i když mě dovezli lednici starou odvezli novou dali kam sem chtěl a do zasuvky sem si ji dal sám kupoval sem na mall

id
hodnocení

0x

Ajo, přece nebydlíte někde ve vesmíru, kde nemáte žádného známého nebo souseda. Ať v bytovce nebo v domku na vesnici. Oslovila jste někoho z místních chlápků?

Jinak to jistí hodinový manžel.

hodnocení

To bystwe se divili, u nás jsou většinou důchodci,když jsem chtěla vyměnit vypínač, prosila jsem 2 mladé a ti n a mně koukali jako na blba, proč si nezavolám elektrikáře.Páni manažeři zřejmě na to mají. A s tím hodinovým manželem by se to dalo zkusit, ale asi by se těžko skloubil čas dovozu a aby mi ji dal do kuchyně, těžko by přijel s rudlem.

Asi počkám, zda se to rozvolní.

id

Elektřině nemusí rozumět každý, ať je mladý nebo starý. Ale popostrčit lednici do bytu zvládnou i dvě ženské. Na rudlu je vyvezou i do patra. Hledejte způsob jak to jde a ne jak to nejde.

hodnocení

Už se vidím, jak šouáme lednici dva prahy, roluju koberec a odírám llino.

etana*
hodnocení

0x

pokud Praha, tak supersoused.cz

inspa*
hodnocení

0x

Namátkou pres google jsem dal vyhledat "lednice doprava domu zapojeni"- a hned prvni to (za priplatek) nabizi.

euronics.cz/... (Euronics komfort za 599 Kc - donesou az do bytu, zapoji a odvezou starou + obalovy material)

Pochybuji, ze by to ostatni take nenabizeli jako placenou sluzbu.

m123*
hodnocení

0x

100% Datart, taky jsem sama a volila jsem proto tuto službu. Odvezli i starou ledničku.

hodnocení

0x

www.expert.cz

hodnocení

0x

Pokud není firma ochotná, máte děti?

Jestli ano, ať přivezou, nechají lednici 24 hodin ustát, pak dají na místo, starou snesou pryč a odvezou do sběrného dvora.

Pokud nemáte děti, nebo s nimi nejste zadobře, poproste nějakého svalnatého souseda. Přidáte mu 2-3 stovky na benzín a jistě udělá totéž.

Vím, že mnoho lidí je bezdětných, ale já se pokaždé spoléhám na potomky. Nějakou pětku jim přidám a je to pořád lepší domluva, než s cizími. Jaga.

hodnocení

0x
Když jsem si koupil pračku tak mi starou odvezli z koupelny a novou tam dotáhli taky a doprava byla v ceně planeo ...ale je pravda že to bylo 7 schodů a rovně 6m do koupelny

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]