Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Když se dívám na nájmy v praze, říkám si že ti lidi musí být magoři, aby do toho vlezli. 2kk se pohybuje mezi 15 až 20 tisíci. Za tu cenu se dá sehnat i hypotéka na vlastní pěst, a ještě to bude levnější. No a napadá mě, dalo by se udělat hypotéka na 15tisíc, za tu cenu taky pronajímat a po 30 letech by bylo moje, dobrý ne? Jasně, jednou za rok bych zaplatit daň, tu bych dotoval ze svého.
Bylo Tvoje, ale plno věcí bude zdevastované a pak budeš je muset vyměňovat. Koupelnu, kuchyň a WC , možná vestavěné skříně, podlahy, dveře ap.
Pronajímání jsou kolikrát nervy. Lidi tam nemusí vydržet dlouho a pro ty další, abys to dal znovu do cajku. Někdo má problémy s placením, jinej se sousedy, další si tam vezme zvěřinec..
Příbuzní pronajímali družstevňák po mamince a z toho mám tu zkušenost..
Nemusí to tak být vždy. Známý takhle pronajímá byt a nájemníka nechal sehnat realitkou, se kterou má dobré zkušenosti, samozřejmě za provizi. Realitka sehnala rodinu odněkud z Moldávie. Známý měl obavy z cizinců, ale ukazuje se, že je to naopak dobré. Rodina z ciziny tady chce žít v klidu, nechce žádné problémy, všechno plní jak má. Dokonce mu nabídli, že udělají nějaké menší vylepšení a nechtějí za to nic než místo obvyklé roční smlouvy pětiletou. Bydlí u něj asi 4. rok a v pohodě.
Sehnat v dnešní době solidního a řádně platícího nájemníka to je jako,,hledat jehlu v kupce sena,,.Vy máte jistotu zaměstnání na 30 let?
Ano, dá se to, ale je to risk zejména v tom, že se na nájemníka nemůžete spolehnout.
Do nájmů chodí lidi, kteří:
- Neplánují bydlet v daném městě dlouho, jen několik málo měsíců či let.
- Nemají těch 20% základ na hypotéku.
- Mají nějaký problém s bonitou - záznam v registrech dlužníků, nedostatečný příjem.
(paradoxní výsledek je, že pro chudšího by byla hypotéka slovy banky "příliš vysoká", ale ještě o 20% vyšší nájem je v pohodě).
Takže se Vám může stát, že nájemník nebude moc platit a ještě Vám byt poškodí a vy to budete celé sanovat ze svého. Soud sice vyhrajete a pošlete na něj exekuci, ale stejně z něj nic nevypadne.
platim hypoteku ted nejmensi co sla nastavit, lehce pod 6k, abych to zvladl kdyz jsem pulroku v asii... je to dum s obri zahradou, zatim nepronajimam, ale az budu, bude to zlaty dul, teda pokud budou najemnici platit... a kdyby ne, tak to taky preziju jako doposud a zajde je vyhodit kamarad, ktery ma napohled vyraznou autoritu, takoveho clovek nechce v noci potkat
Zdravím. Toto je jedna z nejspolehlivějších cest do pekel. Takových už bylo, kteří si do svého, nebo i do pronajatého, bytu vzali nájemníka-vykuka, který od chvíle nastěhování nezaplatil ani korunu. Z bytu ho jen tak nedostali, ale energie (které vykuk spotřebovával, jak se mu zlíbilo) i všechny ostatní platby platili sami. I taková je realita. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.