Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odmítnutí dědictví, exekuce

Od: rubinho odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, před 3 lety mi umřela maminka, které kamarádka půjčila větší množství peněz 150tis. Ta je od maminky smrti požaduje ode mě. Dědictví jsem odmítl. Nyni mi přišla exekuce na plat. Jak se mohu bránit. Bohužel mám jako trvalý pobyt psaný jiný než kde nyní pobývám a tudíž jsem ani nedostal žádné upozornění abych se mohl bránit v době procesu. Všem děkuji za pomoc

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Bránit jste se mohl, kdybyste si prebiral zásilky nebo je nechal na poště přesměrovat na jinou adresu. Teď vám zbývá jen ten advokát, ale počítejte s tím, že to může být daleko dražší než je vymahana částka.

hodnocení

2x
To je nějakej divné.
Pokud jste odmítl dědictví a u půjčky nefigurujete jako ručitel, těžko na Vás může někdo uvalit exekuci.
Bránit se můžete pomocí znalého právníka, jak jinak.
doplněno 12.05.20 17:46: "nějaké" divné

hodnocení

1x
Jediná rozumná věc co múžeš udělat je okamžitě najít advokáta a poradit se snim co se da dělat
Pokud stou pújčkou nemáš nic společnýho- neni psaná na tabe,nefiguruješ jako ručitel a odmítl si dědictví tak je nesmysl abys to platil

liska5
hodnocení

0x

Napsat ombutsmanovi.

priklad1*
hodnocení

0x

První chyba je to bydliště. Každý si myslí, že o nic nejde a pak brečí, když se ho to týká. Prvomocná exekuce jde těžko zastavit. Je to sice divné. Kdo ví co máte v notářském zápisu a kdo ví zda ta dotyčná měla v ruce písemnou smlouvu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]