Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to chodí teď na pracáku

Od: zivnostnikpeta odpovědí: 1 změna:

Nedávno jsem byl nucen pro nedostatek zakázek zavřít svoji živnost z důvodu nařízení vlády. Nyní bych se chtěl přihlásit na pracák. Ještě nemám s nimi žádnou zkušenost. Jak aktuálně pomáhají hledat uchazeči o zaměstnání práci? Posílají s doporučenkou k zaměstnavateli na osobní jednání nebo by mi vytiskli informativní nabídku z kontaktem na firmu, kde bych jim mohl e-mailem zaslat můj životopis a zavolat na telefon? Jde mi o aktuální situaci, kdo tam nedávno byl. Jak to tam teď probíhá nebo raději počkat až skončí nouzový stav a může se rozjet hledání práce u firem naplno?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Volna mista jsou k dispozici na internetu (ne vsechna, firmy nemaji povinnost hlasit volna mista na pracak). uradprace.cz/...

Na UP se ted osobne nechodi. Vyplnte "zádost o zprostředkovani zamestani"a "zadost o podporu v nezamestanosti", pokud o ni budete zadat. mpsv.cz/...

Vse zaslete postou na pobocku UP, kam spadate.

Celkove UP prilis nepomaha pri nalezani prace. Spise se clovek musi snazit sam a hledat, chodit, ptat se, posilat zivotopisy. Muzete tez vyuzit moznosti rekvalifikace, ktery urad nabizi. Behem doby rekvalifikace dostavate podporu a doba rekvalifikace se započitava pro duchodove ucely (stejne jako doba, kdy se pobira podpora v nezamestanosti). Z techto duvodu je vyhodne vyuzit podpory v nezamestnanosti i podpory pri rekvalifikaci.

Mate nyni zajisteno placeni zdravotniho pojisteni? Kdyz se registrujete na UP, zdravotni plati stat. Pokud nic nedelate cely kalendarni mesic a nejste na UP, musel byste si sam platit ZP jako OBZP 1971,kc/mesic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]